CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 30 september 2010

Kommande helg!

Snurrar på spåkulan och ser en mörk och ensam helg framför mig, jag kommer sitta här övergiven och utelämnad i Internets tomma värld.
Jag kommer missunnsamt drömma om att få vara med i gänget, att få joina de coola, de vackra och de rika – att få mingla, bo på hotell, få goodiebags, dricka skumpa och falla ut i spontana fniss.
Suck… vad är en helg i Göteborg mot en solig dag i Fagersjö, vad är storstadens affärsutbud mot det nyinvigda Farsta Centrum… jo, förmodligen alldeles alldeles underbart…
Orsaken till min övergivenhet är att ’ALLA’ mollyanhängare tillbringar sin helg tillsammans i en gigantisk Mollymuffträff.
Vi som blev över kommer få läsa om deras underbara inköp, trevliga sällskap, nya bekantskaper och de faaaantastiska erbjudandena som alla har fått tagit del av.
Om jag är avundsjuk?
Näe, varför tror i det???
Då det säkerligen kommit till några nya ’Mollyfans’ sedan senast det begav sig tänkte jag bjuda på en ’favorit i repris’.
Då jag gått från 0 till 100 i mitt intresse och engagemang för detta redan smått mytomspunna klädmärke samt är en genuint nyfiken människa funderade jag ett tag på att genom en Taradiddle smita in, be till The smart heart om att bli godkänd av klanledarna och få komma med i den innersta kretsen av sekten Dreamdates.
En nyfikenhet och Enticement har väckts, vilka är alla dessa Sovereign mollybloggare och vad gör man på en Mollyträff???
Provar kläder förstås, diskuterar kläder – förstås, byter kläder – hmm, ja kanske.
Heter alla Lotta, doftar man Magnolia och har alla med sig sina Grandmas?
Minglar de runt med en Appeteaserdrink i näven och smaskar Wraps och Duvets?
Sitter de i grupper och broderar X-stiches läser dikter från Voltaire och hyllar Freedom med ett Tenfold hurra?
Drömmer man om att rida ut över Fields Of Lace på en Alpacka?
Snor man någons ideér iklädd en Hit and rundress eller ställer man sig i en ring mumlandes Burn Baby Burn och utför en suggestiv dans till tonerna av en Remix blues iförda Nymphdresses å bloomers tillbedjandes Per Holknekt?
Ahhh, det gör mig galen att inte veta, - tror jag sätter på mig en Frill Tank drar en Velour Hooded över huvudet tar Tassel Bagen över axeln å drar, måste se detta Full Embodied
För det här händer nog bara Once In a Lifetime

In odd I trust
/Carina

Gårdagskvällen

Premiären var grym, fantastisk rolig helt enkelt
Lämpade av hund och bil hos Sebban, gled in till söder, tågade in på mysiga Helenes Krog – slog mig ner i baren, hälsade på några välkända ansikten. Körde stenhård träning av skrattmuskulaturen under ett par timmar, blev hämtad av Perre, vi hämtade Dessan och min bil hos Sebban.
Kom hem och lade mig tillrätta i soffan med ett smittsamt leende på läpparna, nöjd!
Trots min något usla insats var stället mer helfullt än halvfullt.
Ni som inte tog chansen till härlig underhållning igår får en ny chans nästa onsdag, då kommer "Zlatan", Özz Nujen, David Druid & Svenne Brundin äntra scenen.

Later
/Carina

Förvirrad Jag

Grymt roliga Al Pitcher

Lugna och trygga Svenne Brundin (hoppade in för Kodjo Akolor som fått förhinder)

Fantastiska Jakob Öqvist

Underbara Janne Westerlund

onsdag 29 september 2010

Opening Night at Go Bananas Comedy Club

Ikväll är det äntligen premiär för Go Bananas på Helenes Krog.
Under hösten kommer jag på onsdagarna frottera mig med komikerstjärnor från TV-program som Parlamentet, Solsidan och Stockholm Live, allright!
Ja ja – suckar ni, det är tusan vad hon brer på...
Och visst, jag skulle kunna inta en cool och avslappnad attityd, rycka på axlarna som om det här är något jag gör mest hela tiden, men för sjuttongubbar… tycker man att det ska bli superduperkul och äntligen fått något vettigt att göra - så let´s spread the joy out, liksom!
Klockan 20.00 drar det igång och på scenen kommer Jacob Öqvist, Janne Westerlund, Al Pitcher och Kodjo Akolor stå, själv kommer jag just ikväll mest hålla mig i kulisserna och skämmas.
Min uppgift har varit att fylla stället – måste erkänna att det har gått ’sådär’, vad är det för fel på folk – har man glömt att det är viktigt att ha rolig???
Nåja, idag är första dagen på höstens show så än finns det gott hopp om att framöver uppnå fantastiska publiksiffror.


Bokaren
/Carina

Tackkorten

Det tog ’bara’ dryga två månader för mig att få fram tackkorten till alla som på ena eller andra sättet hjälpte till eller var med och gjorde min födelsedagsfest till en underbar afton.
Jag lever ett sånt oootroligt hektiskt liv, med ständiga nya viktiga uppdrag så tiden har bara inte räckt till, host host... jorusåatt...och jag är fantastiskt bra på att ljuga - typ NOT!!!
Nej ingenting har jag att skylla på, inget jobb som upptar all min vakna tid, inga ungar som måste skjutsas, hämtas och lämna, har inte drabbats av någon (tack-gode-gud) hemsk sjukdom, ingen minnesförlust eller bruten arm så jag förlorat skrivförmågan.
Nej, här pratar vi om ren och skär håglöshet, lathet och oföretagsamhet.
Och när jag väl fick ändan ur vagnen beställde jag (mitt pucko) för tackkort (hur tänkte jag där???), det betydde att ett helt gäng med gratulanter nu fick en taskig kopia på tunt papper som dessutom gick i blått istället för det fina kort som var tanken.
Hur som helst, om det är någon som undrar – så här såg tackkortet ut!

Tackan
/Carina



tisdag 28 september 2010

En Canadensare

Jaha, så var man grusänka ett par dagar igen.
Denna gång går Pelles färd över mina bloggande vänners nejder, han kommer bla. passera krokarna runt Lindesberg och Gammelbo allt detta i jakten på den perfekta grusvägen…
Mannen som redan har fyra motorcyklar, fyra gitarrer plus förstärkare och mixer, två laptops, en bil och ett hus med förråd, mängder av ’raceskydd’, ’crosskydd’ och ’trailattiraljer’ samt till detta fyra hyrda garage.
Har även inlines, gräsklippare, cykel, windsurfingbräda med två olika segel, träningskläder, träningscykel, skogsmullekläder, anpassade skor för varje tillfälle, badmintonrack, tennisrack, bordtennisrack och två (!!!) golfset. Till det kan läggas en schysst klocka, en pulsklocka, den ’senaste’ mobilen, kikare och en grym GPS (naturligtvis vattentät för att kunna användas vid alla aktiviteter ) har nu lagt ytterligare några saker till sin samling, (man skulle kunna tro att han är superprylgalen, vilket ’hör å häpna’ jag måste erkänna inte stämmer - däremot är han extremt försiktig med sina saker så allt är i toppskick) här om dagen bärgades en välhållen Candensare hem, till det inköptes ett stormkök, lampa och vattentät säck, återstår gör inköp av flytvästar.

Om han hinner använda alla saker?
’Host, host…’ ursäkta jag fick visst något i halsen…

När vi var och hämtade Canadensaren var Sebban med.
’Vi ska och hämta en Canadensare’ förkunnade Perre.
’VAAA?’ sa Sebban, ’vadå en Canadensare?’
’Ja’
sa Perre, ’vad är det med det då (som om det var världens naturligaste sak att åka och hämta Canadensare)?’
Sebban satt tyst en stund, funderade och frågade sedan, ’Okej, men vadå, vad ska ni göra med honom då?’
He he, inte lätt med Canadensare å Canadensare, nu säger vi kanoten istället =)

Kanotisten
/Carina

måndag 27 september 2010

Premiär för hösten!

Om jag inte minns helt fel har jag i flera kommentarfält tjattrat om att jag vågar vägra hösten.
Här sätts det minsann inte på sig någon höstjacka innan kalendern gått över till oktober, strumpor används under november, december, januari i övrigt endast i undantagsfall. Stövlar däremot används med fördel året runt, företrädesvis sommarstövlar under sommarhalvåret. Mössa återfinns som huvudbonad om temperaturen underskrider 10- och handskar om ratten är så kall så jag riskerar köldskador.
I runda slängar kan man säga att jag gillar sommarmånaderna och att klä mig lätt, vi har så lång tid av kyla och elände framför oss så höst/vinterkläderna kommer garanterat få göra rätt för sig.
Men, idag slog hösten till i det annars fagra Fagersjö och höstjackan fick göra sin premiärtur.
Trivs verkligen i jackan men känner att den inte kommer att klara de kallaste vinterdagarna – det blir till ännu en investering (Perre, nu har du julklappen klar :) )
Till denna militärgröna skapelse hade jag en begie topp från 'Provrummet', den är i Large och jättefin, dock får man dra ner den hela tiden eftersom den har en benägenhet att liksom åka upp över bysten (irriterande), runt halsen min nya fantastiska schal från ’Vintage by Fé’ – bara älskar färgerna i den.

Allt för idag
Over and out

/Carina

söndag 26 september 2010

Mera kläder...

Söndag och den vanliga ’vart-tog-helgen-vägen-känslan-’ infinner sig.
Ofta är det så att jag staplat en massa förväntningar och förhoppningar om vad som ska hinnas och göras, sen sitter man här och undrar vart tiden tog vägen?
I förra veckan var jag inne i stan en sväng igen...
Köputrymmet är tyvärr lika med noll men att prova kläder kostar ju inget =)
Provproceduren tog sig ännu en gång i uttryck på Åhléns City, mobilen var laddad, blixten av och ljudet nedskruvat – let the show begin!
Tog med mig några favoriter till provrummet och socialiserade med var och en, en stund. Att prova kläder är kul (om än något svettigt) och lite spännande, det för att se hur plagg som jag på bilder dissat hamnar i topp och de som jag hissat hamnar i botten – så även denna gång. Inledde med en 327:a i military och storlek 2. Den provade jag mest för att jag ville testa en 2:a, vilken (förstås!!!) satt som en smäck. Det här gör att det blir ännu mer irriterande att min 2:a i powder från förra året är för liten, surt.

Fortsatte med den fina i ull stickade klänningen i chalk (förlåt mig för att jag är kass på namnen...)
En 3:a satt som gjuten och broderiet på ryggen är döläckert, men pust... klänningen är varm som attan. Dessutom är den rejält urríngad så den kräver något under plus att skärpet INTE kunde knytas utan att det såg ut som någon utanpå variant av bysthållare.
En diss som blev en hiss!



Sen slängde jag på mig linnet som hyllats och som jag testat en gång tidigare.
Även här en 3:a - visst linnet är hur fint/tufft/läckert som helst. Mitt minne var att jag älskade det, efter dagens provning så är jag mer tveksam.
Skulle någon slänga det efter mig så skulle jag ta det med mig, fast annars... vettetusan (å inte för det priset).

Nästa hiss som mer blev en diss är den i förhand i mina ögon celebrerade Magnoligaklänningen (visst heter den så?).
Jag som är lite av en 'hippielover' gillar den som tusan. Tog med mig en 2:a in i provrummet, den satt lite märkligt över bysten och vidden var väl tilltagen (lite för väl tilltagen....) - för mig en besvikelse.

Fakta är att jag aldrig har provat någon Tenfoldkofta, så det var på tiden.
Jsg har haft ett lite schitzat förhållande till dem.
Är de tuffa eller tant?
Efter provning fortsatt något schitzad fast mest positiv, provade en 3:a i bomull å tammetusan om jag nog ändå inte vill ha en sån :)

Slutligen, ingen Molly!
Provade denna underbara, mjuka och ljuvliga tröja från Hunkydory.
Det här storlek Large och som vanligt är den alldeles för lång i ärmarna (ALLA plagg är för långa i ärmarna på mig). Ingenting av den stickighet som präglat OM:s stickade plagg från hösten finns i denna söta tröja, såg att den även fanns i stålgrått.


Testing Testing
/Carina

lördag 25 september 2010

Farsta Centrum fredag 16:45

Farsta Centrum och jag är jämnåriga.
Efter ett antal utbyggnader. tillbyggnader och renoveringar är det i helgen dags att fira nyinvigning och 50-årskalas.
Med fickan full av rabattkuponger (ja jag vet, jag är barnsligt förtjust i rabattkuponger, varför betala mer än vad man behöver liksom???).
Dök affär in och affär ut, på väg runt en krök hör jag någon som gråter.
Det är ingen tyst gråt utan en smått hysterisk gråt, hör tydligt hur något står och ulkar – rundar skyndsamt hörnet och ser tre unga tjejer, två som tröstar och en som låter krokodiltårarna forsa ner över kinderna.
Jag stannar till, tvekar – samariten i mig är på väg fram.
Vad har hänt, kanske behöver de hjälp, klart jag ställer upp!
Ett steg ifrån hör jag hur den bölande skriker rätt ut ’Deeee eeee inteeee saaaant, jag har sett honom, han stod här – åhhh guuu Eric, jag äääälskar dig’.
Jag stannar upp, hmm – ’Eric???'
Lyssnar lite mer på samtalet, men jisses amalia…
Bitarna faller på plats, tjejerna har sett Eric Saade på väg upp på scen.

Moder Teresa
/Carina

fredag 24 september 2010

Gammal?

Stod och pratade med en granne här om dagen, ni vet erfarenheter, ditten å datten.
Helt spontant frågade hon, ’Hur gammal är du?’
’Jag fyllde 50 i somras’ svarade jag glatt.
Grannen liksom stelnade till och tystnade.
Stod där som ett fån och visste inte alls hur jag skulle tolka denna tystnad.
Tittade med nyfikna ögon för att se någon reaktion, något drömmande stod personen framför mig.
Femtio, jag smakade på ordet i huvudet – hur låter det egentligen?
I mitt huvud klingar det ’äldre dam med hatt’, en liten gumma som matar småfåglarna i parken och som slår på stort om hon tar två bullar till kaffet.
Tiderna ändras och den lilla damen är ett minne blott, femtio är numera ingen ålder (host, host…)
För äldre människor är egentligen bara yngre människor som levt lite längre och att vara 50 år ung är betydligt roligare än att vara 30 år gammal (jorusåatt ehh…)
Har ett par uttalanden till som skulle sitta som en smäck på den berömda floskeltoppen. Grannen brast ut i ett stort leende, VAA – det hade jag aaaldrig gissat, trodde du var mycket yngre… hmpf…å näe, hon skulle inte låna pengar (i alla fall inte idag ;)

Ibland när jag duschar tvättar jag kroppen med hårschampo.
Idag läste jag på flaskan: "För extra volym och fyllnad"
Jädrar i havet, inte konstigt att jag går upp i vikt!!!
Hädan efter blir det till att duscha i diskmedel.
På den flaskan står det: "Tar bort även det svåraste fettet".
Tänk vad enkelt, att jag inte tänkt på det tidigare?
Nu kan jag trycka i mig allt smaskens och sedan ta lite Yes på magen…

Vill åter passa på att pusha för de kommande onsdagarnas ’Go Bananas Comedy Club’ på Helenes Krog.
Om DU bokar via mig får ni gå två och betala för en – jag har även satt ihop schyssta företagspaket med mat.

I veckan har jag stylat lite bostad igen.
Denna gång är det Sebbans lägenhet som är ute på försäljning – den är grymt fin.
Denna händiga unga man är på jakt efter ett renoveringsobjekt i samma område, han är alltså villig att börja om från början, sicken människa.
Inget nytt på Loppanfronten, han lever (frodas är att ta i) och syns fortsatt oftare på de välkända etablissemangen i stan än i Fagersjö, den 'lilla' parveln.

Stylisten
/Carina

torsdag 23 september 2010

Ska vi byta 327:a med varann?

Jag har fyndat – jepp ni läste rätt, JAG har fyndat på Tradera.
Har länge suktat efter en 327:a i powder och nu slog jag till.
Det var bara en liten detalj, den var för liten :(
Har sedan tidigare två underbara 327:or, båda i storlek 3 och båda dessa (speciellt den äldsta) känns något stora – så jag min optimist hoppades förstås på att denna 2:a skulle sitta som en smäck, men icke.
Den stramar betänkligt över bysten och det känns som om jag tar ett lite för djupt andetag och ’bröstar’ upp mig kommer broderierna flyga all världens väg.
Till saken hör att jag har provat en 2:a från årets (höstens) kollektion och den är helt perfekt – blir aldrig klok på storlekarna…

Så, nu står hoppet till att det finns ’någon’ där ute i Odd Molly Blogglandet som sitter inne på en 3:a och tycker att den är lite stor.
Jag kan tänka mig ett byte med annan 327:a bara färgen är just powder.


Please please please
/Carina

onsdag 22 september 2010

Perre is my hero!

Vet inte om ni minns…
men skrev tidigare om getingboet vi hade på vinden och om att Anticimex var här och tog kål på de irriterande små liven.
Hur som helst var de surrande små liven rätt livlösa efter besöket och vad som återstod var själva boet.
På rekommendation från den coola tjejen som tog livet av dem skulle vi på egen hand ta bort (det nu mer eller mindre tomma) boet.
Under den dryg månad har nu Perre våndats över denna uppgift men idag tog han mod till sig och gjorde slag i saken.
Smidig som en grävling kröp han in på vinden och med hacka och spade tog loss resterna av det som tidigare varit ett masshärbärge för getingar.
Innan han ’stack’ till jobbet ’surrade’ vi en stund om folk som ’gaddat’ sig och andra ’bi’-saker så som att ge presenter och om de är samma sak som ’ge ting’?

B(zzzzzz...)
/Carina

tisdag 21 september 2010

Piff & Fix

Tack för alla snälla ord mina ’bloggfriends’ (jädrans vad coolt att ha lite trogna bloggvänner). Man blir lite rörd och varm i hjärtat men, host host tror ni får gå på en kollektiv synkontroll hela bunten… ;)
Inledde dagen med att försöka sätta ihop bra eventpaket till kommande samarbetspartners.
Det råder ingen större brist på tankar och idéer men däremot är jag usel på siffror, procentsatser och vinstdelar, tack å lov för att jag har världens bästa matematiker i Perre vid min sida.
Runt tresnåret sa det ’pling’, tusan hakar – jag hade lovat Sebban lite piff och fix inför fotografering av hans lägenhet.
Med skurtrasor och halva vårt heminredningsaccessoarförråd (slå det ordet!!!) i högsta hugg stormade vi lyan och hann med nöd och näppe få alla detaljer i ordning innan fotografen knackade på dörren.
Bilder från den spatiösa tvåan kommer senare.
Middagen bestod av hämtmat av asiatisk karaktär från obeprövat ställe, å nej – vi lär inte pröva just det stället igen.
Under kvällen har jag legat fastklistrad i soffan och försökt stretcha mina stela leder tillsammans med Idol och House.
Stelheten beror på gårdagens lååångvända i Ågesta som min överhurtiga man ’lurade’ mig att gå. Dessi var överlycklig, jag mer måttligt road – fast fakta är, när man väl är i farten så måste jag erkänna att det är rätt mysigt.
I skogen fanns det MASSOR av svamp, jag älskar svamp, Perre ogillar svamp, jag kan ingenting om svamp, mer än att de är goda (oftast) och fina (ibland).
Plåtade några för att de var fina, men plocka dem... näe det vågade jag mig inte på (dessutom meddelade Pelle att jag minsann fick gå hem om jag tog med mig en ynka svamp i bilen...)

Något svampig
/Carina




måndag 20 september 2010

Idag, ännu en dag

Dagens samtalsämne måste alla kategorier vara valresultatet!
Jag som är en trogen Alliansanhängare var förstås glad, men när det gäller SD’s framgångar vet jag inte vad jag ska tycka.
Fakta är att jag egentligen inte vet särskilt mycket om dem mer än allt negativt som media prackat på oss och ska man döma av den informationen verkar det mest vara skit.
Så, är man en lat rackare tror man på smånassarna och media, är man intresserad läser man (vilket man förstås borde gjort INNAN valet) deras partiprogram och dissar dem därefter.
Vad jag vill säga med detta är att man bör ta reda på fakta innan man gapar sin åsikt.

Shopping, se där – ett ämne som jag är en självutnämnd expert inom.
Som innehavare av en sisådär 20 par stövlar är det rätt korkat att ens gå in i en skoaffär i dessa tider, men då mitt ’sista’ födelsedagpresentkort låg och skramlade lite ensamt i plånboken beslöt jag mig för att göra något åt saken.
Igår plockade jag med mig Ancan till centrum för att göra en liten butiksinventering, vi hann knappt påbörja vår upptäcktsfärd innan ett par grymt snygga (enligt stövelexperten jag själv) bruna skönheter stirrade på mig. ’The former Black Lady’ tittade tillbaka och kände hur kärlek uppstod, bruntyes det är årets färg.
Inhandlade ju här om dagen en grön OM-jacka och vad skulle passa bättre till än ett par bruna stövlar?

Fröken Brownie
/Carina


Men jisses, har inte människan någon självkritik alls???
SItta där och posera med sina feta lår som hänger över trappstegen hua hua å allt detta för att posera med ett par nya stövlar - det är knappt man tror sina ögon....
Tassarna på bilden ovan tillhör en hund som inte ville vara med på bild.

söndag 19 september 2010

And the winner is,,,

Dags att avslöja vilka två plagg som fick följa med mig jag hem igår.
Där var som jag nämnde tidigare en stor besvikelse, en överraskning och ett plagg som jag ångrar som tusan att jag inte slog till på.
Om vi börjar med besvikelsen, sorry brudar med Wigwam var en fysisk katastrof på mig – på galgen en underbar ljuvlig trasa som bara viskade ’kom-å-ta-mig’ på plats ’sålt-smöret-och-tappat-pengarna-varning’ med andra ord, bilden ljuger så det visslar om det.
Då min grå från sommaren är något stor/vid så var jag optimistisk och plockade in en svart i storlek 2:a, den fick jag med nöd och näppe över huvudet och med lite hjälp upp blixtlåset på, vid åsynen i spegeln gapade urringningen som om jag var syrra till Dolly Parton, har normalt ingenting emot urringningar men det här var liiite ’to much’.
Så på med stl.3 i powder (rätta mig om jag har fel färg), slank i den utan problem men jisses… den var vid som en zigenardress, ärmarna långa och stora som till en brottare däremot var längden bättre än på sommarvarianten. Nix pix – bilden må vara okej, men verkligheten verkligen overkligt vansinnigt vrålfult, jag passade bara inte i den (och då är jag rätt generös i min bedömning).
Överraskningen var Lovely Knit:en i military.
Fem poäng till Linda, klart jag föll som en fura över de ljusrosa banden – fakta är att jag från starten var insyltat i den mörkgrå med lila band, men ’military is the shit’.
Det samma gäller jackan, det var egentligen en jacka som föranledde hela mitt shoppingvända, nu visade det sig att ’almost black’ var slut och military hängde där och stirrade på mig.
Ok, lets test, å dra på trissor, fasiken – den var ju snygg på!
Dagens ’faaaaasiken-att-jag-inte-slog-till’ var den svarta ’Plath’ (tack för tipset om namnet, det hade jag glömt) – var klart misstänksam mot modellen men den var grym på, storlek 3 satt som en smäck.
Tyvärr räckte inte mina födelsedagspresentkort även till denna pingla, så den får bli ett senare projekt.
Summasumarium, utav tolv röster så var det tre stycken som trodde på jackan och två stycken som trodde på LK i military – till er vill jag säga ’Well done and a big hugh to all of you’ =)

Domaren
/Carina

lördag 18 september 2010

Mollyprovning!

Perre åkte på att jobba dag idag så jag passade på att ta en vända in till city.
Min rabattkupong på 20% på Åhléns brände i fickan och jag var inte sen att följa mina shoppinginstinkter.
Min älskade lilla bil gled vant ner i P-garaget och jag tryckte världsvant på våning 1 i hissen – där, borta i Mollyhörnet dignade hyllorna fulla av nyheter.
Som ett barn i leksaksbutiken gick jag runt och drog, klämde, kände och nöp i plaggen, kollade utbudet, prislapparna övervägde nyttan med nöjet och gjorde sedan mina val.
Då gränsen för hur många plagg man får ta med sig in i ett provrum är begränsat plockade jag med det som kändes mest troligt att jag skulle köpa – inga överraskningar alltså.
In i provhytten och upp med mobilen, av med blixten och bort med ljudet (vill ju inte direkt bli avslöjad som en provhyttsplåtare) av med kläder, på med kläder, blandade, komponerade fritt, någon besvikelse, någon positiv överraskning.
Från min provning fick två plagg följa med mig hem – kör en liten cliffhanger (eller om man ska kalla det 'en Josanne’), gissa vilka?

Provdockan
/Carina






Grattis Svärmor!

Igår grattade vi svärmor Gurli.
Restaurang Patricia (ni vet båten som sedan ’urminnes tider’ ligger vid Stadsgårdskajen) skickar emellanåt ut det fantastiska erbjudandet (till sina medlemmar) om att sällskap upp till 25 personer får äta för halva priset.
För en redan skral kassa som efter sommarens utsvävningar i princip har förlorat rätten att kalla sig kassa passar det konceptet oss perfekt.
En annan sak om det där att vara ’fattig’, själva grejen är att helt enkelt att inte se sig själv som pank utan som en person som tillfälligt har något mindre resurser (å sen underlättare ett gäng kreditkort på fickan hehe…)
Nåja (ständigt dessa utsvävningar), så passade vi på att bjuda Gurli på middag, deltog gjorde förutom födelsedagsbarnet (som för övrigt fyller först idag den 18:e), jag Perre, min Mamma, Leopold, Katarina, Micke och Petra – middagen var god och sällskapet trevligt!
Ett stort grattis till dig med hopp om en fortsatt trevlig dag.


Grattisfirarna
/Carina
& Perre




fredag 17 september 2010

Skrattfredag!

På plats, redo för helgens utmaningar, så som fira svärmor, shopping och valröstning (glöm för farao inte att rösta!!!).
Och apropå inspirerande uppgifter så kommer detta Fredagsmail skilja sig något mot de traditionella Fredagsmailen, ni vet de som inte brukar ha mer innehåll än en massa andefattigt upprabblade av ord efter varandra - jag kommer inte bara göra en massa reklam, jag kommer även be om er support.
Just nu jobbar jag som en förvirrad höna/galen råtta med att få mitt eget lilla företag att ta sig en mer konkret form.
Jag har fått förmånen att samarbeta med bokastandup.se och deras uppsättning ’Go Bananas’ på onsdagar på Helenes Krog (känd för sin goda mat) vid Mariatorget.
Det här är bara hur kul som helst – dock känner jag att jag skulle behöva ER ovärderliga hjälp med att proppa lokalen full (det är liksom min uppgift i det hela).
Varje onsdag, ända fram till jul kommer lokalen att fyllas av de absolut bästa och roligaste ståupparna som Stockholm kan erbjuda, för vem kan inte låta bli att skratta med Özz Nüjen, Thomas Oredsson, Thomas Järvheden, prisbelönta Zinat Pirzadeh, Soran Ismail, Johan Rehborg osv osv, listan är betydligt längre än så här (klicka för mer info).
Att just jag har blivit lite av en talesman för ’Standup’ är isig lite komiskt, när ’Standup’ kom till Sverige dissade jag den formen av humor totalt, den var plump, trist och gick mest ut på att håna publiken, men dra mig baklänges vad det har hänt grejer sedan dess.
Tur att man inte gjorde något korkad vad om att käka upp någon gammal hatt eller så för det här är kul, jag är verkligen den förste att erkänna – det här är JÄTTE kul, de har blivit skickligare både på att ta publiken och dra ner ärliga härliga rungande skratt.
Vad jag har fått mandat att göra är att erbjuda alla mina Fredagsmailsvänner/Bloggvänner att gå två men betala för en, gå fyra betala för två, ordinarie entrépris är 150:-/person.
Showen börjar 20.00 varje onsdag ända fram till jul och för att ta del av erbjudandet måste bokningen ske via mig.

Min alldeles egna titel är numera ’Arrangemangskonsult’ – så nedrans nöjd, finns för övrigt tillgänglig för ’alla’ typer av uppdrag per omgående!
Perre har mest varit hemma och hämtat krafter hela veckan, det efter en lyckad 'Säfsenmctur' utan fler incidenter än ett gigantiskt blåmärke på låret.
Sebban har fyllt år och ska på Joe Labero imorgon, kul.
Loppan ska med ut och käka ikväll, de e också kul - i övrigt håller han till i sina egna jaktmarker (vilket inte inkluderar Fagersjö).
Mamsen är välbehållen hemma från Mallis, skönt
Brorsan och Co skickade just MMS från Petrusplatsen i Rom, åhh denna underbara stad, näää – jag är inte alls avundsjuk…
Var med från början, boka redan nu en skrattfylld onsdagspremiär den 29/9 tillsammans med ståupplegenderna Jakob Öqvist, Kodjo Akolor, Al Pitcher och Janne Westerlund, platser finns kvar så hör av er!!!

Arrangemangskonsulten
/Carina

OM-t-shirt
OM-kofta
Lindex jeans
UGG-stövlar

torsdag 16 september 2010

Grattis Sebban!

Idag fyller min förstfödda 24 år.
Känns märkligt att ha en son som fyller 24 när man inte är äldre än 35 själv, skumt å det där med siffror har aldrig varit min starka sida.
Sebban född 16 september 1986, döpt till Hans (efter pappa och morbror) Sebastian (för att det var bland det vackraste namnet jag hört) Ericlid (efter mamma och pappa).
Jobbar sedan många år som röris, bor i en egenrenoverad superfin 2:a nära Gullmarsplan och är en supersnubbe (singel om någon undrar... å näe det här är ingen förtäckt kontaktannons ;).
Idag bjussar mamsen på en grym middag och fint paket!

STORT GRATTIS
STOR KRAM
önskar
Mamma
Perre
&
Dessie