CLE1960 - Instagram å jag liksom!

tisdag 21 februari 2012

Semla!

Jag älskar semlor!
Semlor och Schwarzwaldstårta.
Skulle nästan kunna leva på semlor och schwarzwaldtårta.
En semla skall vara mastig och stor, mandelmassan ska vara mjuk och grädden skall flöda.
Fy för dessa små moderna bakverk till miniatyrer som folk har mage att kalla semla.
Ett nafs så är de slut, nedrans pluttbullar.
Det var med stor självbevarelsedrift jag idag på jobbet i det årliga semmelfrosseriet avstod att trycka i mig semla nummer två modell JÄTTESTOR.
Nema problema, jag hade fixat det – jag lovar (hade förvisso skämts något för mitt semmelbegär, men klarat det hade jag).

De finns de som hävdar att det är för mycket grädde, för mycket bulle, för mycket av allt. Typ.
De flesta som gör det tillhör kategorin supersmala, vältränade hälsotyper, kan-äta-allt-utan-det-syns-modeller samt en å annan småknubbig som vill vara lite fin i kanten och petar bort grädden och med ett ogillande uttryck menar på att ’uurkk - grädden växer i munnen’.
Japp, säger jag och tar en jättetugga till.

Vet inte vad det är med mig och grädde men vi förstår varandra.
Dock ska den vara vispad, ganska hårt vispad och med vaniljsocker.
Sen är det pur lycka.
Att äta en semla är något av en balansakt.
Den skall hållas i handen, inget tjafs med sked, kniv å gaffel.
Man skall liksom glufsa i sig den - att ha grädde på nosen och pudersocker på händerna ingår.
Helst skall den ätas i avskildhet.

Nåja, nu är årets semmelorgie över
Ser redan fram emot nästa.
Semlan
/Carina

3 kommentarer:

  1. Jag har inte käkat semla i dag tyvärr. Men jag håller med, gigantiska semlor med massor av mandelmassa ska det va......Kram

    SvaraRadera
  2. Ha ha, vi äter semlor på samma sätt - och jag är en stor gräddälskare jag också :-D Fast den ska inte vara så hårt vispad, och den ska ABSOLUT inte innehåll nån form av socker!

    Nästa gång vi ses borde vi ha gräddtest eller nåt ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Jag säger bara "Wienersemla".. underbart delikat. Köpte sådana till familjen i tisdags, de grät och åt, så goda var de..
    Dottern var hos min frisör på kvällen och jag berättade om mitt semmelköp. Hon skulle köpa ett par med sig hem dagen efter MEN de bakas bara på fettisdagen, så hon får vänta ett ÅR!?!
    Hur är det möjligt? Jag frågar mig gång på gång..... :)
    Ja ja ingen ko på isen, det finns värre saker att hänga läpp för...
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera