CLE1960 - Instagram å jag liksom!

lördag 8 augusti 2009

Arbetsförmedlingen Part Three

I går var jag på mitt första uppbokade möte på Arbetsförmedlingen.
Min nyfunna vän och tillika arbetsförmedlare Sarvar (namnet för tankarna till den by i Ungern där min gamla Top Cab kollega Lasse nu bor, därvid slutar likheterna…) var oerhört tillmötesgående.
Efter att han hade förklarat hur Arbetsförmedlingen fungerade samt att vi hade bokat upp möten var fjärde vecka fram till jul (vilket i sig gav mig associationer till en fånge med frigång med övervakning) så kunde jag inte längre vara tyst.
Det här var mitt tredje möte och ingen hade ännu frågat vad jag jobbat med, vad jag hade för framtidsplaner, meriter etc. dessutom ifrågasatte jag starkt det faktum att man inte blev tilldelad en arbetsförmedlare utan att det var slumpvis olika man träffade varje gång !?!
Det i sin tur betyder att jag måste dra min historia varje gång – ursäkta men vilket jäkla ess kåå iiit-system :(

Noterade att jag är riktigt bra på att vara ledig men inte lika bra på att vara arbetslös…

2 kommentarer:

  1. När jag läste om dina vederbödor med arbetsförmedlingen kan jag inte låta bli att berätta en historia ur levande livet. Inger, en av mina bästa kompisar, jämnårig med mig, är ambassadörsdotter,född i USA, tysk mamma, utbildad vid internatet i Sigtuna, sen nationalekonom vid universitetet, och sen jobb på SIDA. Bodde i Afrika med biståndsprojekt fram till 1990. Blev sen friställd 1994 eftersom hennes arbetsuppgifter försvann, 2 årslöner och sen garanti om avtalspension från 60 års ålder. Hon pratar flytande engelska, franska, tyska, portugisiska. Gick naturligtvis till arbetsförmedlingen. Vad fick hon för erbjudanden? En datakurs, plus förslag att gå en utbildning till fönsterputsare. Snacka om slöseri så hon började istället jobba svart på ett solarium.
    I princip hände samma sak mig efter en karriär som utbildare med ca 700 veckokurser inom försäkringsbranchen under 15 år, gick min firma åt skogen och jag sökte nytt jobb som 48-åring. Inte ett vettigt förslag, så jag började på TOP CAB istället, vilket jag aldrig ångrat. Så ställ krav, det är faktiskt deras jobb att fixa jobb, inte att sätta folk i meningslösa aktiviteter för att hålla folk ifrån sig.
    Lycka till Kram Lasse

    SvaraRadera
  2. Kan inte du höra med Sarvar om han har någo bra Gulasch recept till dem små kyliga dagarna som är i antågande

    SvaraRadera