CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 22 december 2011

Secret Santa

Vår ’Boss’ kom med den glimrande idén att vi,
så här dagarna innan stora delar av gruppen går på en härlig, välförtjänt och njutbar julledighet skulle ha en egen liten mini ’Julleafton’.
Vi skulle tillsammans, som det glada härliga och vänligt sinnade kamratgäng vi är dela ut klappar 'The Secret Santa Way'.
Var å en inhandlade en fyndig klapp för i runda slängar femtiolappen.
Sagt och gjort.
Min klapp var väl sådär (vilket för övrigt var ett genomgående tema), däremot vann den stilpoäng på den eminenta inslagningen.
'BOSSen' själv utgjorde sedan Mr. Santa och delade med en mullrande tomtelik stämma (nåja...) ut klapparna till den förväntansfulla flocken.
Något förvånad fick jag mottaga den klapp som BOSSen ’him self’ hade inhandlat (vilket jag snabbt klippte på handstilen – ni vet, Carina Sventon).
Spänt, med allas blickar riktade mot mig öppnade jag paketet.
Och fann…
Just, en Vodoodocka.

Bara det att de stod BOSS skrivet på bröstet gjorde det hela lite scary. Cheezzus.
Jag har läst att utövare av voodoo i allmänhet är öppna för nya influenser och att ceremonierna är inkluderande snarare än exklusiva tillställningar.
Hmm, något positivt alltså. Eller, hur tänker jag här?
Dockorna bör avbilda personen i fråga men det är inte ett villkor för att magin skall fungera. Kön på dockan är dock ett krav.
Vänder och vrider på dockan och anser absolut att den trots sitt något androgyna utseende nog är att betrakta som en man – det står dessutom BOSS på den. Liksom.
Det dockan råkar ut för, sägs också hända personen som dockan representerar. Vanligast (i myten) är att sticka dockan med nålar eller att bränna den, det får således bli nålar eftersom det råder eldningsförbud på kontoret.
Den mest extrema formen av detta voodosektbeteende är den etnologiska bakgrunden till zombien, vilket egentligen är en förgiftad person som totalt verkar sakna fri vilja. Giftet ger alla symptom på att döden har inträtt (hmm, vår ’BOSS’ är en riktig gottegris – man kanske skulle bjuda på några 'godbitar efter jul'). Efter begravningen grävs 'liket' upp och ges ännu ett gift som försätter personen i ett viljelöst tillstånd. Sådana drogade personer användes på vissa håll (läs arbetsplatser) som extra billig arbetskraft (undrar om jag ska informera BOSSens BOSS om detta?).
Funderar på om ’Herr BOSS’ har den minsta aning om vad han egentligen givit mig och vilka effekter detta kan ha?
Frågar mig om han känner han till min nyfikenhet och intresse för svart magi???
Och framförallt mina kunskaper hehe…

Moohahhahhaaa
God Jul Herr Boss…
/Carina

3 kommentarer:

 1. COOOOOLT! Fråga var han köpt den. Jag vill ha en. Eller två. Minst.

  SvaraRadera
 2. haha! Den där var ju rolig!

  Var finns den?

  SvaraRadera
 3. Hahaha.. rolig!

  HA nu en förbaskat fantastisk jul!

  STOR KRAM <3

  SvaraRadera