CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 15 mars 2012

Horoskop

Tror alla har en bestämd åsikt om den.
Astrologin.
Känner många som orubbligt tror på astrologi och horoskop och jag själv är förvissad om att jag är en typisk kräfta..

Antingen är man helt för dem och övertygad om att horoskopet kan berätta det mesta om hur vi är och hur framtiden blir – eller är man helt emot och kallar alltihop för skrock och nonsens.
När det gäller dagstidningar är jag nog benägen att kalla det mesta som skrivs som rappakalja.
Trots det läser jag med oregelbunden regelbundenhet dagstidningarnas spådomar och blir glad om det förespås något trivsamt och avfärdar det om jämmer och elände väntas.

Men så bor det en superrealist inom mig som absolut inte kan se att vi människor skulle ha något som helst samband med stjärnhimlens aktivitet och inte kan förstå hur stjärnornas ställning skulle kunna påverka våra liv. Bara för att någon råkar födas i ett visst tecken kan jag inte tänka mig att man skulle vara och bli på ett bestämt sätt.
Min hjärna behöver fakta och statistik.

Fast ändå - Ibland kan man inte låta bli att tro på dem, ’och avfärdar direkt alla möjligheter till ren tillfällighet’.
Dagens Metro skriver följande:
’Du tycks ha fått ett problem av lite känslig natur. Tillgrip bara inte metoder i sammanhanget du själv anser vara ovärdiga’

Undra om Metro vet hur rätt de hade i dagens profetia.

En tung fredag väntar.
Det får på intet bli ovärdigt.
Absolut inte, it’s part of the deal
To be continued
/Carina

P.s Fakta om Kräftan
För Kräftan är känslorna det klart viktigaste, och det som får världen att snurra.
Kräftans ledord är vård, vördnad och välvilja. Kräftans tecken kanske är det mest feminina av alla Zodiakens tecken. Hon är en känslig, emotionell personlighetstyp. Kräftor kan ha lite dåligt självförtroende och tycker ofta att de är otillräckliga, att de kan göra bättre ifrån sig eller hjälpa till mer.
Kräftan har en stark nostalgikänsla. De är lite konservativa, gillar att hålla fast vid gamla traditioner och samlar gärna på sig gamla minnessaker som de vägrar slänga. För Kräftan är hem och kärleken det viktigaste. Familjen är hennes hjärta. Kräftan lever med och genom dem. Hon vistas för det mesta i sitt eget omsorgsfullt ombonade hem. Hon håller på traditioner så som årets storhelger.
Utåt sätt kan Kräftan verka blyg, kylig och reserverad eller mjuk och vänlig. Vilken av dessa sidor som är dominerande beror på sinnesstämning. Humöret är mycket känsligt och kan förändra sig snabbt. Kräftan är sårbar, ett enda litet elakt ord kan få henne att dra sig inom sitt skal och gömma sig för andra. Men hon kan också bete sig som den stora givaren. Det gör hon genom att styra och ställa till allas bästa på ett mycket moderligt sätt. Hennes vänner betraktar hon som om de tillhörde en enda stor familj. Hennes familj.

4 kommentarer:

 1. Kräfta här med. Kanske ligger något i det där med familjen, mina syskonbarn säger att det är tack vare moster/faster som vi alla träffas några gånger per år och bara umgås.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker det brukar stämma rätt bra.

  SvaraRadera
 3. hehe kräfta - ett steg framåt, två bakåt ;-)


  Klart horoskop stämmer, om man börjar harva i det lite noggrannare. Jag gjorde vackra horoskop förr i tiden men tolka dem är lite svårare.

  Kraaaaaaam

  SvaraRadera
 4. Länge sedan sist! Hoppas att du haft tid att njuta av vädret och att du mår bra.
  Kram!

  SvaraRadera