CLE1960 - Instagram å jag liksom!

lördag 21 november 2009

Kids på plan!

Denna vackra lördag var det match igen å inte gör det mig något att krypa in i Farstahallen trots att solen gassar utanför borgmurarna.
Som gammal ’seckräv’ brukar jag undvika att ha åsikter om domarnas insats, anser inte att det är min uppgift att bedöma deras bedömning på plan – men si ibland måste man få lägga in sitt veto, detta speciellt då min åsikt inte berör domarnas insats under spelets gång.
Tänker tillbaka och kan konstatera att jag suttit i sekretariat sedan -96, ett hyfsat antal år kan man tycka. Under alla de här åren har ingen domare haft åsikter på nedanstående.
Scenariot är följande.
Efter första perioden kommer domarna fram och vill att jag ska kryssa i rutan för ’Anmärkningsvärda förhållanden’, självklart säger jag och passar nyfiket på att fråga vad i de ’Anmärkningsvärda förhållandena ’ består ?
Jo, svarar han som käkat surdegsmackor och druckit citronte till frukost, det var en massa barn på plan i pausen !?!
Jag???
Har till 100% har förståelse för om planen ska vara tom i paust om den ska användas av spelare som behöver värma upp, just i detta fall räckte halva planen till det ändamålet, vilket det vanligtvis också gör.
En av de häftigaste sakerna på en innebandymatch är att se alla dessa små knattar skina upp som solar då de under periodpausen har chans att stå lite i rampljuset. De dribblar, fintar, fixar och gör mål, ett uppskattat pausinslag och säkerligen lite av behållningen av matchen för vissa.
Visst - det är inte domarna som satt reglerna men att agera paragrafryttare och hänvisa till regler och stadgar och inte ha förmågan att se mellan fingrarna på något som inte drabbar någon utan bara gynnar barnens lek och den allmänna trivseln har jag svårt att förstå.

Åter, behövs planen för spelare som faktiskt är där för att spela match så är det inget snick snack, planen ska tömmas på icke matchspelande personer – men annars…
Frågor på det?

Matchen då, suck…förlust i sudden med 6-5.

/Carina
Med barnasinnet kvar :)

1 kommentar:

  1. Och som du vet har jag inga som helst problem med att kommentera domarnas insatser ;-) men helt klart är att denne glömt dra ut pinnen han har i röven.....

    SvaraRadera