CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 4 april 2011

Pendlartankar

Det här med åka tunnelbana fortsätter att fascinera mig.
Dagligen väller nya upplevelser, föreställningar och känslor över mina sinnen.
Å andra sidan är det helt jädra galet hur snabbt man vänjer sig vid saker å ting. Från början promenerat jag lugnt och sansat mot spärrarna, plockat nogsamt upp ’resekortet’ ur fodralet och stillsamt lade det mot kortläsaren.
Numera har jag utvecklats till något av en ’tunnelbanehuligan’ (om än något motvilligt), småspringer mot spärrarna, slänger lite nonchalant fram kortet (förstås utan att ta fram det ur fodralet), drar åt mig ett ex. av Metro och suckar över att behöva vänta i hela 3 minuter på nästa tåg.
På perrongen ställer jag mig strategiskt först i förvissning om att just jag ska få en sittplats. Sedan sitter jag där och halvslumrandes iakttar folk, lyssnar på mobilkonversationer och tjuvläser andras tidningar.
När jag stiger av kliver jag med kraftfulla steg mot grindarna och irriteras över hur ’oootroligt’ sega de är (grindarna alltså).
Testade att förena nytta med nöje genom att ta med en bok.
Det skulle jag inte ha gjort, åksjuka var mitt andranamn. Efter tre sidor vällde illamåendet över mig och resten av färden stirrade jag stint mot de mörka tunnelväggarna.
Hemresan går allt som ofta i samma hysteriska tempo. Jösses, alla vill ju heeem.
Att få en schysst fönsterplats, luta huvudet mot väggen, sluta ögonen och slumra till. De är målet.
Att kunna slappna av så man somnar måste vara det ultimata beviset för att jag resignerat – att jag accepterat att tillhöra ’det pendlande folket’.

I helgen shoppade jag loss – i de nya hårdare spartidernas bemärkelse.
Köpte ett par svarta ’fin’ byxor, tänkta att användas på kommande stämmor, här krävs nämligen proper klädsel (har dock förmåga att känna mig som en ’Lopploella’ i det mesta)
Även nagellack, schampo och en ny snitsig scarf införskaffades, inte direkt någon gerillashopping mao.
I lördags var brorsan med yngste här på middag, eftersom vi inte setts på evigheter var detta jättetrevligt.
I söndags var vi hos mamma på middag, eftersom vi inte varit där på evigheter var detta jättetrevligt.
Annars går jag fortsatt i väntans tider, inte lika trevligt.
Alla, menar då ALLA butiker i hela jädra Sverige verkar ha fått in LG Optimus utom just Telenor.
Telenor och deras nonchiga säljare står för närvarande inte vidare högt i kurs.
Kan säga att jag är ruskigt irriterad på Telenor.

Småsurig /Carina

5 kommentarer:

 1. hej på dig!
  Ja kannan är elektrisk, jag har gömt sladden lite snyggt bakom på bilden. Jag har aldrig sett en vattenkokare i porslin tidgare.
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Klockren beskrivning! Precis så där är det. Efter att man varit mammaledig/utan jobb/etc så är man lite "slö" men kommer snabbt in i samma snabba tempo som alla andra.

  Ang underklädesshopping så är det något jag sett som ett nödvändigt ont men nu är kroppen liksom lite annorlunda efter 2 barn så det var dags. Gick från vad jag trodde var min storlek 75B till 65F, vad det nu i praktiken betyder. Visste inte ens att det fanns såna storlekar :)

  kram

  SvaraRadera
 3. I wish! 65F innebär INTE gigantiska bröst. Däremot är jag nog bred däröver på ngt vis. Har inte mycket kvar alls nu efter att ha ammat två barn. kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kofta du har på dig! Jag är som tidigare sagt jätteglad att jag slipper pendel, speciellt hem..
  Kram

  SvaraRadera
 5. Uj ja....pendla är inte min grej, jag beundrar er som orkar och måste hålla på. Skönt om man kan lära sig slappna av och kanske fylla på mer mer energi på vägen!;)

  Kram till dig
  Adela

  SvaraRadera