CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 22 juli 2009

Vänner i jord!

För drygt ett år sedan hade vi vårt försenade inflyttningskalas här på Skrattmåsen.
En av de saker vi önskade och som vi också fick härliga mängder av var växter till trädgården.
En del kanske undrar hur det gick med dem, kom de ner i jord, klarade de vintern?
Så, här kommer en lägesrapport från växtriket!
Vid grinden så ställde vi de två representativa syrenherrarna Matsa å Frallan, den någon kortare och lite tunnare Matsa står främst med den mer robuste och beskyddande Frallan tätt bakom sig.

Lite längre fram placerade vi några av de mer otippade, men ack så välkomna gästerna Plymspireorna Annika, Björn och Figo, Annika och Björn verkar trivas kanonbra medan Figo, som fortfarande var valp vid tillfället har framtiden för sig.

På samma sida men lite innanför satte vi det trevliga paret Anders och Carina de i form av två rosa Klematis, till början såg de lite späda ut men har med tiden tagit för sig blommat ut och vuxit rejält.

Lite mer svårplacerade var Mima och Maria – två rejäla Rhododendron som de är.
De två behöver lite ’space’ för att trivas å andra sidan har de ingenting emot att stilla liv tillbakalutade i skuggan. Efter mycket velande sattes de ner i jord på framsidan, lite mellan Matsa/Frallan och Carina/Anders å tammetusan om de inte tackade för det förnäma läget genom att blomma redan i år.

På trappan ställde vi Olivträdet Ann-Fred, var lite orolig för om Ann-Fred skulle klara vintern, dock visade det sig att Ann-Fred var lite av en överlevare – en kvist (misstänker att det är Fredriks gener) har dessutom dragit iväg på längden i en imponerande fart.

Skyddat i ena hörnet på framsidan placerade vi rosen Eva-Britt, den har tyvärr inte blommat ut som vi hoppats. Men å andra sidan så har ju Britt varit lite småkrasslig under året, till nästa sommar är jag säker på att Eva-Britt kommer visa sig från sin bästa sida.

Utav Marita fick vi ett presentkort, det presentkortet renderade i Krusbärsträdet på bilden.
Än så länge är krusbären rätt sura, vilket man inte kan säga om Marita – med tiden kommer dessa bär bli både söta, runda och goda.

På gaveln, på var sida om elskåpet ställde vi Kicki och Berra.
Placeringen vid elskåpet kändes rätt naturlig med Berras elbakgrund.
Berra trivs mycket riktigt väldigt bra, Kicki var däremot till en början lite mer kräsen och tog ingen riktig fart, men med tiden så har även hon vuxit till sig och funnit sin plats bland jordgubbar och smultron.

Slutligen så har vi under det gångna året fått rosor å annat av mamma, De heter således Mamsen, Marietta å Jetta. Vi har även planterat in två stenväxter i form av en rosa Katarina och en gul Gurli.
På Gianniniträffen fick vi en härlig stor rosa Hortensia (av pyssling Joakim m. familj tror jag ?!?)

2 kommentarer:

  1. Vilken story! När ska du börja skriva annat då? noveller?romaner? storys på nätet? komigen det är ju din grej!!! kram på dig

    Tina Högberg Justesen

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra berättelsen om era växter. Kul att Olivträdet klarat sig. Klart att det är en överlevare; precis som givarna A och F. Kram

    SvaraRadera