CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 23 oktober 2009

Korkade saker!

Satt och funderade på de mest korkade, ogenomtänkta eller överilade saker som jag gjort och bortsett från några rena dumheter kom jag fram till följande topp 3 lista.
Plats 3 )
Kommer undan med här eftersom preskribitontiden sedan länge är passerad.
Vi pratar tidigt 70-tal. Jag, brorsan och vår kombattant Susse skulle skoja med min barnvaktssittande mormor.
På övervåningen gömmer vi Hasse under sängen, därefter ropar vi i högan sky, ’Morris, Morris – Hasse har ramlat ut genom fönstret’, VI trodde (fråga mig inte hur vi kunde tro just det…) att Morris dvs. min mormor skulle komma springande upp för trappan och väl framme vid fönstret skulle brorsan hoppa fram och tjoa ’LURING’.
Facit: Morris springer ut, skriker i högan sky, hittar ingen Hasse nedanför fönstret tror att är han slagit i huvudet och vinglat ut på vägen. Vi hänger handfallna ut genom fönstret och börjar känna oss dumma, ropar till Morris att Hasse är här.
Det tog en stund innan stackars Morris nerver lugnats och vi, vi fick kökstjänstgöring resten av veckan.
Plats 2 )
Inte så smart, rätt korkat och fråga mig inte hur jag tänkte…
I mitten av 80-talet halkade jag in i en s.k. skönhetstävling, ’One million dollar Pet of the year Pagent’ hette den och gick av stapeln i New York och Atlantic City.
Det här borde ha blivit mitt livs största äventyr, vilket det på sitt sätt blev – dock inte som det var tänkt. Vi, 50 tjejer från jordens alla hörn blev hopfösta och på ’Miss Word’-vis.
Vi skulle tränas i gång, bära aftonklänning, baddräkter, nationaldräkt samt hålla ett litet ’tal om oss själva. Vi var även tvungna att skriva under ett 40 sidor tjockt avtal – allt detta förstås på engelska. Min rumskollega Miss America förklarade allvarsamt kontraktet för mig, att jag förband mig till både det ena å det andra om jag skrev under och att hon minsann inte tänkte skriva under detta slavkontrakt. Carina fick kalla fötter, packade sin väska och smög mitt i natten ut från hotellet i Atlantic City, tog en Greyhoundbuss till Philadelphia, väntade på en ödslig busstation tillsammans med ett gäng svarta busar som alla hade passat in i något avsnitt av cops för att sedan ta anslutningsbuss till Washington.
Väl framme där togs jag om hand av diplomatfamilj.
Facit: dagen därpå stod det i Washington Post att svenska hade rymt från skönhetstävling, Expressen slog på med mittuppslag om min rymning och jag, ja ångrade mig nästan direkt.
Vann 1 million dollar gjorde min danska ’kollega’ Jeanette.
Plats 1)
För att hitta vinnaren behöver jag inte gå så långt tillbaka i tiden.
Jag hade via jobbet fått/vunnit en resa till Montreal, Canada.
Det var flyg, hotell, kolla NHL Hockey och NBA basket samt en helikoptertur över Niagarafallen.
Men, denna Canadatripp skulle vara precis när MINA 87:or skulle spela 8-delsfinal i SM.
Hey, hey hey - ni hör ju själva, 8-delsfinal i SM – hemma i Farstaborgen, vem skulle sitta i secket, vem skulle hålla tummar å tår å vem skulle packa Loppans väska, jag bara undrar???
Så, valet var enkelt.
Canadabiljetten gick vidare till en inte-allt-för-ledsen kollega.
Facit: Jag fick bevittna en av de bästa innebandymatcher som ’mina’ killar någonsin har presterat och tillika en av de bästa matcher som jag någonsin sett.
Inför en fullsatt Farstahall lyckades laget knäppa Ackers på näsan och ta sig vidare till kvartsfinal i SM – det kändes så stort så det knappast går att beskriva.
Imorgon väntas innebandy igen.
Ses i Farstahallen
/Carro
& Co

2 kommentarer:

  1. Ibland gör man mer eller mindre korkade saker :-) och plats 1 var verkligen plats 1 men jag hade förmodligen gjort samma sak ;-)

    SvaraRadera
  2. och du är inte ens blond

    SvaraRadera