CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 4 december 2009

Skeptisk

Om det är gener, naturen eller erfarenheten som gjort mig till en genuin skeptiker till det mesta vet jag inte.
Kanske är det rädslan av att tro på något som sedan är en bluff och därmed framstå som korkad, vad vet jag?
Näe då är det enklare att ’safea’ och istället vara iskallt avvaktande.
En i raden av saker som jag direkt uppfattade som en bluff (vill därmed INTE framstå som synsk) var den text som var å varannan person på Facebook i somras satte som sin status ’JA så har ryktet tyvärr blivit sant. Från 1 augusti blir Facebook en betalningssida, det kommer kosta 21kr i månaden. OM du liksom jag droppar Facebook om detta sker, så protestera med att sätta det här på din status.. Hjälp dina vänner... kopiera och sätt in detta i din status.’
Klart att det inte var sant, minns att något liknande cirkulerade runt på MSN för ett antal år sedan, inte tusan skulle de ta betalt – det visade bara sig vara ett gäng ’roliga’ som mycket lyckosamt spred ryktet och sedan troligen garvade sig hesa över sina medmänniskor som gick på deras bluff.

Ett annat exempel på skeptiska människor är dessa för/emot vaccinering av svininfluensan, http://vaccinationsfaran.se/
Jisses amalia vad folk hittar på – nix, har inte och planerat att vaccinera mig, men det beror ej på någon skräckpropaganda utan på att jag inte tillhör någon riskgrupp så finner ingen anledning liksom…
Inte riktigt samma sak men någonstans i gränslandet är när vänner och bekanta med hull och hår fördjupar sig i alla dessa pyramidliknande försäljningsspel. Det kan vara naturmedel, tvättmedel eller potensmedel, det ena mer fantastiskt än det andra.
Och visst tror jag på dem, jag tror att de tror på vartenda ord som de säger.
NEJ, jag vill inte vara sarkastisk (även om jag har en tendens till att bli det), jag tror verkligen att en stark tro kan försätta berg.
Jag tror att om man tror på något, vill något eller önskar något kan man få det mesta att hända, no doubt!
Men snälla rara – försök därför inte få mig att tro på era ’fantastiska’ produkter, de må fungera för er och kanske gör det er till lyckligare själar – fungerar det så är jag uppriktigt glad för er skull.
Å kanske begränsar jag mitt liv genom att vara en tråkig innovationsfientlig misstänksam Fillifjonka...
Men mitt mål är att stå med fötterna på jorden och jag tror att ett hyfsat leverne, en allsidig kost och en varm jorderlig kärlek är framgången till ett långt lyckligt liv, INTE mirakelmedel…
Ni må säga vad ni vill, men för mig är dessa påhitt inget annat än olika varianter på pyramidspel.

Det tog mig många år att inse att om jag log så log världen tillbaka och leendet var inget hånleende utan ett varmt innerligt värmande leende :)
Det är inte klokt vad juletider kan göra mig sentimental, halleluja!
Värm varandra
Ta hand om varandra
Kram
/Carina

2 kommentarer:

  1. Du e poet......

    SvaraRadera
  2. Fet, ja... poet, näe där är vi nog ute å cyklar....
    Men visst är det väldigt trevligt och värmande att det finns de som uppskattar det man skriver - tack för de =)

    SvaraRadera