CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 26 mars 2010

Ny fredag nytt fredagsinlägg!

Mat behöver vi alla - jag älskar mat!
Utan barn i hushållet blir det lätt att man förirrar sig runt bland delikatessdiskarna, plockar på sig allehanda läckerheter helt utan tanke på storförpackningar och kilopriser.
Man knallar fram till kassan, langar upp varorna på bandet å kassörskan säger;’Var det allt?’
Ja, svarar jag svävande, kassörskan säger leende;’Då blir det 673:50’
Å det är NU som den stora 'plastpåseångesten' kliver in…
’Hmm, säger jag, måste nog ha en plastpåse också’, men inser raskt att en är tre för lite.
Men vad är det för trams och idioti jag sysslar med, handlar mat för hur mycket som helst men när det kommer till plastkassarna kliver mitt snikna, giriga och snåla alter ego fram – det bär mig så enormt mot att betala för dessa oumbärliga kassar, jag är nästan villiga att göra vad som helst för att slippa, smyger med antalet, drar loss en kasse i lönndom, allt för att spara ett par tre kronor !!!
Stor suck, lite ’skämmigt’ för det här är ju egentligen så mycket ’inte jag’.

Så var grannkåken såld.
Som jag anade blev det ett ’all time high’, den facila slutsumman blev 3,4 miljoner – helt makalöst. I samma ’tappa-hakan-anda’ kan tilläggas att ett likadant hus i grannområdet i veckan såldes för tremiljonersexhundrafemtiotusen…
Med den omvända ekvation som råder inom fastighetsbranschen är detta förvisso bra för hela området, så vi ler, tackar å bugar!
Lite kul är att nya ägaren faktiskt är en innebandybekant, Töjnans ’gamla’ julletränare och numera herrlagscoach kommer bli vår nya granne, mycket innebandy blir dé… hehe…
Apropå området och samfälligheten fick jag inför årsmötet förfrågan om att bli ny ordförande.
HA - ’Lilla jag’ – ordförande!!!
Blev naturligtvis otroligt smickrad och glad, är förvisso en ord förande människa - gillar att prata, skriva och läsa men därifrån till att på ett diplomatiskt och korrekt sätt föra vår förening framåt känns som om jag skulle ta mig vatten över huvudet. Tackade vänligt men bestämt nej.

Då landets Mollybloggare i helgen ska ha klanmöte i Stockholm så dristade jag mig till att skriva en lite krönika i bloggen om det.
Lite osäker på hur den skulle tas emot – döm om min förvåning när hurraropen kom tiofalt – helt klart den mest ’kritikerrosade’ krönikan hitintills (om än från en begränsad OM-skara).
Coolt tänkte jag, och började känna mig som en ’äkta’ Odd Mollyfantast :)
Hoppades nu på lite ’insideinfo’ om vart mina bloggande medsystrar skulle befinna sig, mötesplatser, hotell osv.
Men icke, krävs alltså mer än smicker innan en dryg Stockholmare ska få access till den innersta kretsen ;)
He he, börjar således ana att jag inte är helt ute och cyklar i mina spekulationer om vad som försiggår på en ’OddMollyträff’, det mesta verkar ske inom lyckta dörrar, hmm… *fniss*
Men vad tusan, vad är väl en bal i OM-butiken… knåpade ihop en egen mycket trevlig Mollydate med min ’mollyvän’ AC här i veckan, vi for fram som två tornados på Åhléns City´s nya fantastiska OM-avdelning, provade, kände, klämde och dreglade över alla ’must have’.
Om-jag-hade-pengar-tralla-lalla-lalla-la…

I lönndom och fattigdom
/Carina

5 kommentarer:

 1. Grattis Fru Ordförande! ;-)

  3,5 mille...inte dåligt, för det priset kan du nästan köpa ett slott här i närheten *hehe*

  Mollyträff som Mollyträff, du har ju också varit på Mollyträff....antagligen träffas tjejerna i OM-butiken när den stängt för dagen. Du kanske kan stå vakt då och kika.

  Du kan väl sätta ett plakat i handen, stort, handtextat där det står. Hej! Det är jag som är Carina, måndagsmailsbloggen ni vet! ;-)

  Ha det nu kanonbäst i helgen, Mollyträff eller inte!

  Kram Kram

  SvaraRadera
 2. Ja mycket dreglande blev det på Åhlle pga OM. Vilken jättefin och stor avdelning med OM de har fått till. Kul att prova modellerna och inse att en del inte var så fina som de såg ut på bild och en del var alldeles alldeles underbara...
  Love Granmas Coat och skönt att ha en i rätt storlek ;) Nu kan den för stora få flytta vidare. Önskar bara att vi haft mera Money money money...Men snart komemr min nya stitch så då blir det "fest" igen :)
  Du fick ju oxå prova/kolla på OM hos mig så det blev ju dubbel lycka.
  Kram AnnaCarin

  SvaraRadera
 3. Tack, ja det är väl så att det är lättare att kämpa om någon vet om att man lider ha-ha!! Nä jag vet inte vad det beror på men jag fungerar inte som andra tror jag!!

  Din Mollykrönika var underbar, du skriver så bra och jag fattar inte hur du får till det så bra :0)

  Vilka huspriser du nämner, HUA! Här i ödemarken är vårat hus ett av de dyraste. Jag vågar inte tänka på vad det skulle ha kostat som det stått någon annanstans.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 4. Japp - inga paparazzi var inbjudna ;-) men om man kollar med taxi vart det beställdes bilar till hela högen så hade man lätt kunnat spåra oss.

  *applåderar fortfarande förtjust åt din skrivarkonst*

  SvaraRadera
 5. -->Maria
  Ja, huspriserna i Stockholm är oförskämt höga, men vill man bo här så är det bara att 'tugga i sig'.

  -->Ankan
  Grattis till en ursnygg Grandmas, suits you well :)

  -->Ingrid
  Duktiga, duktiga du...
  Jag själv är en usel klåpare som så fort jag får chansen plockar åt mig allehanda godsaker. Karaktär är inte mitt första namn, fast iofs - har jag riktigt, riktigt bestämt mig så lyckas jag :)

  --> Bina
  He he, hade inte som avsikt varken att smygfotografera eller skrämma bort er och så nyfiken och desperat var jag inte så jag ringde stans taxibolag...ha ha...
  Tackar och bugar dock för komplimangen angående skrivandet, det betyder mycket för inspriationen och kommande alster.
  Jag måste vara en naturbegåvning trallalallala...

  /Carina

  SvaraRadera