CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 4 mars 2010

Tradera...

Att vara en ’Mollyholic’ och ’Traderaaddict’ kräver sin tid och planering
Lusläser alla Odd Molly annonser och är snart nått en expertnivå när det gäller priserna.
Det är mer än en gång som jag suttit framför datorn och totalt tappat hakan, det kan skilja på flera hundra på samma (nåja likadant) plagg och jag får bara inte detta att gå ihop???
Vad är det som gör att vissa plagg helt galet skenar iväg i pris medan andra står helt stilla?
Å varför skenar alltid de plagg som jag siktat in mig på och varför är det alltid stiltje på de plagg som jag vill sälja – som sagt… jag får inte detta att gå ihop?
Har för närvarande mer eller mindre lagt ett köpstopp för min del, funderade ett tag på att blocka Tradera på datorn men, he he… hmm – jag är en vuxen människa som kan ansvara för sina handlingar och det kostar ju ingenting att kolla…, host, host, joruuu så att eeeeeee….
Den senaste tiden har jag trätt in i steg 2 i Traderavärlden, nämligen att sälja, en sammanfattning på det projektet är ’katastrof’!
Något plagg har jag fått betala dyrt för att skicka iväg (hade beräknat portot fel så det kostade mer att skicka än vad plagget såldes för, förvisso inte ett OM-plagg).
Jag hör folk som köper sina Mollysar billigt och sedan säljer dem med brakvinster, själv har jag uppenbarligen hamnat på losersidan, alltså på den sida där de smarta organiserade lycksökarna finner sina guldkorn.
Köpte en nya Loongsleeve rosa i webbutik, den var för stor, så köpte en ny (beggad) på Tradera för 520:-, lade ut min nya, aldrig använda å fick 500:-, inga stora summor, men ändå – säger bara minus….

Men jag e inte bitter
/Carina

11 kommentarer:

 1. Visst är det sjukt! Jag sålde min lila goolagong för 749 kr. Köparen får hem den och lägger ut den på en gång och får nästan 1700. Jävligt irriterande! Man vet aldrig hur det ska sluta när man lägger ut nåt....

  SvaraRadera
 2. Ha ha, härligt (å lite sorgerligt) att man inte är ensam på 'losersidan'.
  Men jisses, menar du att den gick för 1700:-, det är verkligen helt sanslöst!!!

  SvaraRadera
 3. Micke Ivarsson4 mars 2010 kl. 22:22

  Ser ut att vara en dyr hobby :)

  SvaraRadera
 4. Ha ha, dyr, underbar, rolig å alldeles fantastisk =)
  Ungefär som Perre och alla hans hojar...

  SvaraRadera
 5. He-he ja det där är inte lätt. Tror störtst chansen att göra en vinst på OM plagg är att köpa på rean och sälja till fullpris.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 6. Tradera är mycket tur...har jag inte berättat om när jag sålde mormors gamla använda termos från 50-talet på Tradera och fick 3.325 kr...jepp du läste rätt...tretusenfemhundratjugofem kronor. =)

  Jag har mina för stora dolce skirts ute nu och hoppas få aningens mer än inköpspris så jag kan betala de nya som är köpte i Holland för euro plus frakt.

  Ska lägga ut en massa annat gammalt krafs på Tradera i dag också, har haft rejäl rensning i garderoben.

  Syndromet med att det man vill ha alltid blir dyrt känner jag mycket väl igen....botemedlet mot det är nog att skaffa sig sämre smak. ;-)

  Nu får du och gubben ha en mysig helg!

  Kraaaaaaaaam

  SvaraRadera
 7. haha...hade jag minsann inte skrivit fel i alla fall....tretusentrehundratjugofem kronor och inget annat ska det va' ;-) pöss

  SvaraRadera
 8. --Livet i Byn
  Japp, det är nog så man ska göra, hörde tillåme en som faktiskt specialiserade sig på just det...
  -->Maria
  Ha ha, ja de e inte lätt det där med siffor ;)Men dra mig baklänges, fick d dryga tretusen för en termos. De är sjutton att jag inte varit mer noga med vad som har kasserats efter min mormor och farmor, båda var mycket noga med sina saker men jag tog tyvärr bara hand om en bråkdel, suck...

  SvaraRadera
 9. Micke Ivarsson5 mars 2010 kl. 12:32

  Va trevligt att ni har varisn hobby som tillfredställer:)

  SvaraRadera
 10. Jepp, å så har vi varandra - sött va ;)

  SvaraRadera
 11. Du är inte ensam!.. och ett tips .. andas ALDRIG i någons kommentarfält eller i din blogg om något du suktar efter - det haussar upp priserna direkt.

  Hoppas ni får en fin helg! Här skiner solen och vi grymtar över att "vår" fönsterputsare förmodligen inte är på svensk mark förrän tidigast om en månad.

  *KRAM*

  SvaraRadera