CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 20 augusti 2010

Så är det med det!

För en sisådär närmare 30 år sedan jobbade jag under en period som utvikningsmodell, ni vet Fibban, Lektyr, Se osv.
Så länge jag kan minnas var jag nyfiken på jobbet och tyckt att det var häftigt med snygga bilder av nakna damer/kvinnor/tjejer.
Det här utspelades på Hedenhös tid vilket alltså var långt innan silikon, botox och hairextensions var uppfunnet.
På den tiden var det 'real stuff' som gällde - det som va, var äkta vara.
För mig har det aldrig varit någon stor grej och har aldrig förstått den dubbelmoral som råder men har insett att det retat andra.
För en tid sedan berättade en vän till mig vad hon hade hört var orsaken till att jag började som modell.
Skälet var enligt hennes källa att jag skulle hämnas på någon.
Va, sa jag – öhhh vadå hämnas på någon???
Många skäl har jag hört men det här var bland det fånigaste – vad skulle jag ha för skäl till att hämnas på någon å vem skulle jag vilja hämnas på???
Har funderat lite över det där och inser att det förmodligen finns en å annan som har märkliga tankar om varför jag valde detta något udda jobb.
Dags att presentera sanningen!
Jag började som modell efter att på eget initiativ svarat på en annons i DN - that´s it, no more no less…
Den första bildserien blev i mina ögon en pinsam katastrof men hamnade ändå i Lektyr, naturligtvis
Under ett antal år var min största inkomstkälla modellandet (utvik och reklam) fick resa till metropoler som Helsingfors, Oslo och Köpenhamn hmpf… , men modellandet tog mig även till Spanien, England och USA.
Att jobba som nakenmodell är (utgår från mig själv) totalt avsexualiserat.
Kanske är det bara jag men har aldrig känt några vibbar från, eller blivit uppraggad av någon fotograf (ber om ursäkt om jag därmed tar död på en å annan fantasi).

Jag har aldrig dolt att jag jobbat som nakenmodell, jag har aldrig skämts för det och kan inte säga att jag någonsin gjort någon affär av det.
Däremot har jag fått negativa, nästintill elaka kommentarer, jag har blivit av med jobb och stött på förutfattade meningar samt att jag självfallet (ingår liksom i kittet) har blivit telefonterrad av flåsande män.
Eftersom vi pratar 25-30 år tillbaka i tiden anser jag att detta är preskriberat (preskriptionstiden för mord går väl vid 25 ?)
Så då var korten på bordet - då var då och här är nu!
Var sak har sin tid å alla andra klyschor så kan tänkas stämma in.

I am what I am
/Carina


11 kommentarer:

 1. Jag tycker du är cool oavsett vad du jobbat med. Nakenmodell, kassörska, egen företagare, körsnär eller what ever- jobb som jobb. Så det så!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju väldigt laddat för många med lättklätt och jag kan tänka mig att det är spännande skvaller även om du är totalt öppen med det. Du ser jättesnygg ut på bilderna och folk är ju alltid lite avundsjuka på sånt och det spär väl på det. Jantelagen osv.

  Trist att det ska ligga dig i fatet. Varför kan man inte tycka att det är kul och intressant med någon som varit med om sånt som inte alla gjort?
  Jag tycker att det är häftigt med alla som gjort annorlunda saker, rest i världen, tagit sig för något vad det än må vara och sen står för det.


  Kram från Viola

  SvaraRadera
 3. Så hilmla rätt! Och vilka fina bilder på dig! Lika snygg då som nu. Häftigt!

  Kramar Camilla

  SvaraRadera
 4. Du är ju svincool, ursnygg och har inte det minsta att skämmas för där:) Kram

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du gör helt rätt i att vara öppen med det. Tycker alla får göra precis vad de vill. Tycker du verkar vara en så himla härlig tjej!

  SvaraRadera
 6. Min spontana reaktion är att du är en mycket modig kvinna Carina, inte för vad du gjorde för 25 år sedan utan för att du skriver om det idag. Egentligen om jag ska vara riktigt ärlig så gillar jag inte att så många unga tjejer utnyttjar sitt yttre eller rättare sagt att det yttre blivit så viktigt för unga tjejer idag och att många faktiskt visar upp sig på nätet på liknande bilder som du gjorde då. Det är inget jag skulle valt (nu hade jag inte de yttre förutsättningarna heller som du) men jag har dubbla känslor inför det. Men, alla gör sina val i livet och jag tycker inte att man ska behöva lida för det i all evighet. Jag skulle inte vilja att min dotter hade gjort det och det visar väl hur jag känner. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva men jag vill i alla fall inte bara säga oh vad snygg du var (och är fortfarande) utan försöka skriva ned vad jag tycker på riktig. Du verkar vara en skön tjej med en positiv inställning till det mesta.

  SvaraRadera
 7. HAHAHA, ja herregud..
  Jag tycker Du var modig som vågade, bra självkänsla är aldrig nåt att be om ursäkt för!!

  Ha en skön helg!!

  SvaraRadera
 8. Precis som jag trodde," no big deal", men jävvlarrr va snygg du var!
  Jag vet att det finns många därute som undrat och för egen del så är man ju ingen snokare sådär så...
  Tack för att du "kom ut". Nu är jag ännu stoltare för min tid på TC.

  SvaraRadera
 9. Har ju vetat detta sedan länge....och som du säger: no big deal, alls:) Skitsnygga bilder!
  Vet du att min pappa jobbade på Lektyr? Lite lustigt i sammanhanget:)!!

  SvaraRadera
 10. snygg som fasen! både då och nu,tjingeling..

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att du e jättesnygg - då och nu!

  SvaraRadera