CLE1960 - Instagram å jag liksom!

lördag 3 juli 2010

De håller sällan vad de lovar...

Du liksom jag har säkerligen någon gång fallit till föga för någon av de oändliga reklamkampanjer som härjar.
Det brukar vara saker som vi lockas tro vi inte kan leva utan eller undergörande piller som håller oss friska och pigga för all tid och evighet.
Jag är i normala fall oerhört restriktiv med att tacka jag på all form av erbjudanden som jag inte på egen initiativ tagit del av.
För en tid sedan blev jag uppringd av trevlig ung man från DN, då jag gillar DN så slog jag till på att ha tidningen i sex månader för 150:-mån (dock ifrågasatte jag starkt hans argument om att jag då fick den hem i brevlådan – no shit Sherlock…).
Tidningen kom och räkningen kom – nu var räkningen inte per månad utan en klumpsumma på närmare 900:-, lite irriterande.
Men den stora irritationen kom när jag som den planerande människa jag är skulle göra uppehåll, ’de e ok’, säger den vänliga säljaren – ’men ni har fem karensdagar’.
Öhh, va? – vadå fem karensdagar???
Jag ringer över en vecka innan vi vill ha uppehållet och får besked om att vi losar fem dagar?
’Japp, sådana är reglerna’
Det betyder att då vi i september gör nytt uppehåll tappar vi ytterligare fem dagar, det innebär i slutändan att vi under sex månaders prenumeration inte får någon tidning eller annan ekonomisk ersättning för 10 dagar som vi faktiskt betalat för!?!
De är faaasiken att gå på dessa erbjudanden

Här om dagen blev jag uppringd av en trevlig dam som ville ge mig en hotellnatt i födelsedagspresent.
Anade förstås oråd och att det fanns en hake, ’åhh, nej – ingen hake', det enda var att vi behövde betala för frukosten och middagen.
OK tänkte jag – en fri natt på hotell är aldrig fel och mat måste man ändå ha.
Erbjudandet damp ner i brevlådan och jag kastade mig över de olika mysiga hotellen.
Hmm, vänta nu – läser igen, ’den billigaste menyn går på runt 600-700 per person’, det betyder minst 1200:- - vadå gratis???
De e faaasiken med dessa erbjudanden.

Med DN - Live från solstolen
/Carina

Bilden får inspirera till sommar, sol å solstol

1 kommentar:

  1. Jag är allergisk mot försäljare och sådan kampanjer. Vi har helt slutat svara i vår vanliga telefon om det inte är ett känt nummer.

    Trots att vi Nixat telefonnumret ringer det ändå en hel del. Jag driver ju gården som företag så det kommer nog en hel del genom det. Men de får INGET svar!!

    ~Livet i byn

    SvaraRadera