CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 3 februari 2011

Belöning

Fick idag ändan ur ’den berömda’ och var till bilverkstaden för att besiktiga mina tre krockskador.
Den näst senaste fick jag som bekant lite trassel med då kvinnan i bilen ’helt plötsligt - i efterhand’ (puckot) hävdade att jag skulle ha kört på henne.
Som väl var fanns det en klok person på försäkringsbolaget som insåg det orimliga i det hela och jag ’vann’.
Tid bokades ’redan’ till den 15 februari jo jag tackar...
Efter avslutat ärendet var jag åter värd någon slags belöning.
Mitt belöningssystem påminner lite om när man rökte (iofs 15 år sedan). Först gör man något nyttigt, kan vara utföra uppdrag som städa, vattna blommor etc. – därefter kommer belöningen i form av ’en cigg’.
Sedan cigaretternas uttågande ur mitt liv (varken sörjda eller saknade) har jag belönat mig på andra sätt. En tröja, ett prydnadsföremål, goda middagar osv.osv. Då det nu råder ’barkbrödstider’ finns det ganska tydliga regler i mitt belöningssystem, ’se, prova men inte köpa’ är en av dem. Så att ’bara’ testa några Mollysar är en oförarglig företeelse och drabbar ju ingen ’fattig’…
’Kränga på’
var ordet, suck – det goda humöret fick sig en törn.
Insåg att om knapparna i en ’trea’ inte ska spreta som vindögda kackerlackor är det motion som gäller.
Jag vet.
Tusan så jag vet det.
Och jag försöker verkligen, jag lovar.
Men om promenader är så sunda som vissa påstår så skulle brevbäraren praktiskt taget vara odödlig. Tänk på valen som simmar hela dagarna, alltid i rörelse och bara äter nyttig fisk, den är tjock som en eeehhh tunna! Kaninen hoppar , studsar äter grönt och springer mest dygnet runt men lever ändå bara i 5 år.
Så jag tänker.
Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, är inte tjock, kommer alltid sist, rör sig praktiskt taget nästan inte alls men lever i 150 år.
Jag känner lugnet, slappnar av, lutar mig tillbaka och tänker sitta här de närmsta 100 åren.
Äta grönsaker, dricka gott och utföra badrumsbesök.
That´s all I need

Paddan
/Carina

9 kommentarer:

 1. Hihihi :) Vilket leende du framkallar hos mig ska du veta :) Tycker din teori kring sköldpaddorna låter himla bra hehe... Tror jag kör på den jag med och sätter mig i soffan nu istället för att ge mig ut och halka runt på gångvägen här i byn :) Skönt också att försäkringsbolaget inte gick på puckots bluff!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken tur det ordnade sig med bilen, sånt gillar vi. =)

  Men herregud, förstår fortfarande inte varför du inte kör den där maskinen du har där hemma. Du kan ju ta 10 om dagen till att börja med, ställ den framför tv:en eller nåt.

  Hellre röra sig lite och äta god mat än äta tråkig mat. ;-)

  Sen angående kommentaren så vet jag väl inte om jag skulle kunna klassifieras som späd. *haha*

  Anledning är just som du förstått, det som en gång setat där bak(ja det var väl inte så mycket då heller) sitter numera framme på magen.

  I dag har jag haft en blädag men tar nya tag i morgon, för jag ger aldrig någonsin upp. Jag är ju känd för min envishet så.

  I helgen kommer hela balunsen, det braiga i det hela är att Sebbe fått körkort och när jag hämtat honom i morgon ska han sen få hämta Johanna vid tåget. Underbart att jag slipper kuska med bilen så mycket.

  Nu ska jag ta och gå upp med Esme så det blir natti natti.

  Kraaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 3. Nu log jag för första gången i dag :)Underbara reflektioner kring valar, sköldpaddor mfl. Jag kör flytande en vecka för att bryta mitt osunda godis/glass/kak/younameit-frossande efter rökstoppet. Skittråkigt men det funkar för mig.
  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Du har övertygat mig, jag ska leva som en sköldpadda från och med i dag:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jaha, det är klart så man ska tänka, hahah!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Sköldpadda var det. Vi får leva efter Herr Skalmans mat och sovklocka, det vore något.

  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 7. Äh, kom igen nu pinglan- lite kettlebells tar fram aggressionerna och en combat då och då så kan du ta AF med ett stort leende sen. Det är ju kul att skaka fläsk ju!=D

  SvaraRadera
 8. Visst berättade jag för dig att jag införskaffat mig min första molly, underdress marinblå, supersöt... som jag längtat!
  Men nu vet jag inte var jag ska ha över den?? Ingenting passar ju?? Och jag är ju nybörjare i mollyvärlden. Får bra hjälp av min syster, men blir frustrerad ändå.
  Jag är ju ingen volangtjej utan lite tuffare i stilen, och det känns som att du också är det? Har du några förslag tro...
  Trevlig helg, i kväll blir det tobleronemousse.. och inget dåligt samvete :)

  SvaraRadera
 9. Okej! Jag ska också bli en sköldpadda! Hädanefter kan du kalla mig Skalman!
  Hälsningar "Mia"!;) Hehehe!

  SvaraRadera