CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 10 februari 2011

Stängda bloggar!

Bestämde mig för att idag ta en riktig rejäl bloggresa.
Skulle vända på varenda bloggsten, lusläsa inlägg och frottera mig i mollykreationer.
Gotta mig åt vårsäsong, Pre Spring och ljusa färger.
Det var planen.
Har en ganska gedigen lista på uppåt femtio olika Odd Mollybloggar (det finns helt sjukt många) plus en lista över bloggar som rör livet i allmänhet.
Det hela gick väl ganska bra tills jag upptäcker att fler och fler helt enkelt har stängt sina bloggar vilket betyder att de endast är ’öppna för inbjudna läsare’.
Inbjudna läsare???
Uppenbarligen är jag inte en av dem…
Bloggar man inte för att man önskar någon slags uppmärksamhet, nå ut med sitt budskap till omvärlden, få en stund i rampljuset samt få nya läsare och anhängare - eller?
Och vilka väljer man att bjuda in?
De som alltid kommenterar, de som alltid skriver snälla saker och de närmsta vänligaste vännerna?!?
Blir det inte lite av ’Klubben för inbördes beundran’ över en sådan blogg?

Min iver dog ut i samma hastighet som snön satte Stockholm i ett nytt järngrepp.
Tanken på att ta mig igenom hela listan dog ut.
Jag var varken utvald eller invald.
Kände mig pestsmittad och utstött.

Själv lider jag uppenbarligen av notabilitetssyndrom eftersom jag varje gång min besöksräknare stiger över 100 gör dubbla frivolter.
Jaaa, läs läs läs…
Är en notorisk credjunkie som suger i mig varenda kommentar, blir lycklig som ett barn om mina krönikor uppskattas och skulle sannolikt inte drömma om att stänga igen bloggen.
Fast de e ju jag.
De ’andra’, de med en smula integritet och som visar dagens med avklippta huvuden samt använder pseudonymer tänker förmodligen annorlunda.
Jag är en simpel ’Bloggwannabee’ helt utan självrespekt och elegans.

Jämmerliga
/Carina

26 kommentarer:

 1. Håller med ... "öppet för inbjudna läsare", för vilka då??? Jag skulle kika in på Adelas blogg och där var det plötsligt stopp. Jag trodde först att det blivit något fel. Men försökte igen ... samma sak ... snopet! Men jag är glad att jag kan fortsätta kika in på din trevliga blogg eftersom jag gillar dig och dina fina OM kläder.
  Mvh Lina

  SvaraRadera
 2. Här har vi fått snö i natt, men nu är det bättre.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. ->Lina
  Om det är till någon tröst så var Adelas blogg lika stängd för mig :)
  Kul att du kikade in här 'istället' =)

  SvaraRadera
 4. Bra att du behåller din blogg öppen!! Rolig, intressant, engagerad, välformulerad... och med en hög grad av igenkännande!

  SvaraRadera
 5. Hej Cle,
  Det är ju konstigt det där, inbjudna läsare, löjligt!

  Kram till dig
  ;o)
  H

  SvaraRadera
 6. Läs hos mig! Ät middag hos mig! Jag är OCKSÅ en bloggwannabe, samt en riktigt fanatisk CLE-fan=)

  SvaraRadera
 7. Hej,

  Klart jag har länken kvar, här är inlägget med all info. Detta är mitt absolut bästa köp, vi har en på övervåningen och en på nedervåningen.

  http://livetibyn.blogg.se/2010/september/anpassad-for-funktionshinder.html

  ~Ingrid

  SvaraRadera
 8. Ja vad skönt att alla inte är stängda, förstår inte hur folk hittar till en stängd blogg, kan ju inte komma nya läsare då precis.

  Tänkte jag kommenterar här nu då jag inte gjort det förut då du suger i dig kommentarer;)Du har alltid så fyndiga inlägg som är roliga att läsa.

  SvaraRadera
 9. I had the same problem with Adela's blog too! And it's one I enjoyed reading - what a pity this has happened!

  SvaraRadera
 10. Ja, jag saknar verkligen Adelas blogg och Mimmis. Jag var inte heller inbjuden snyft....

  Jag tror inte jag skulle få några besök om jag stängde min blogg för icke-inbjudna, jag är lycklig för de som tittar in :D

  Kram från V

  SvaraRadera
 11. Hos mig är du alltid välkommen.:)
  (I alla fall tills jag blir chef över världen och behöver lite privatliv.)

  /Blond Bloggwannabe

  SvaraRadera
 12. Smart drag där ;0) Ni kommer inte att ångra er en sekund för det är en toppen uppfinning.

  ~Ingrid

  SvaraRadera
 13. Hade ingen aning att bloggar stängts! Jag förstår att vissa inte vill ha öppna bloggar. Men tyvärr innebär det att jag slutar läsa. Jag kan inte ens hålla reda på mina lösenord till min egen blogg och det är helt omöjligt för mig att hålla reda på loggin till alla andras bloggar och stängda forum. Hjärnan är full och minnet med!

  Kramar

  SvaraRadera
 14. Oj vad trist att de stängs. Jag är som dig, en bloggwannebe och gillar det. För mig betyder inte antalet besökare så mycket, men jag uppskattar svar när jag behöver dom:)Sen är jag som doktorn, har ingen koll på alla login.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Adelas blogg är stängd för alla just nu. Det handlar inte om inbjuden eller inte där. Mimmi kan jag inte tala för, men jag tror att det är samma sak där också.....Själv känner jag att jag vill hålla öppet av den anledningen att man skulle missa så många sköna läsare annars. Och nog har du en poäng i att ett visst mått av uppmärksamhetsbehov föreligger med;) Kram

  SvaraRadera
 16. ->Helena
  Tackar för varma ord och extra kul om det finns igenkänningsvärde i det jag skriver :)
  ->Hei
  Ja smått märkligt - om man vill pausa så kan man väl skriva det, eller?
  ->Mio
  JAAA, tack för din kommentar å det är klart att man skiver för sina läsare som man i sin tur vill att det ska bli fler av =)

  SvaraRadera
 17. Självklart Pamela. Du kommer ha full kontroll över Chefens blogg. :D
  Fast du måste dyrka mig och bara skriva fina saker. *tindrar med ögonen*

  SvaraRadera
 18. Nä här stängs ingeting. Kanske beror det på nybörjariver men jag tycer det är kul med olika sorters läsaren och ännu roligare när folk lämnar ett avtryck. Kanske stänger vissa sina bloggar för den stora massan pga taskiga kommentarer???? Som alltid gillar jag att läsa det du skriver - en i mitt tycke perfekt blandning av lättsamt och lite mer allvarligt.
  Kram

  SvaraRadera
 19. TACK för att du inte stänger din blogg...tittar in och tjuvläser din härliga blogg och andra mollybloggar...har ingen egen. Era härliga outfits som är lätt beroende framkallande och intressanta diskussioner och kommentarer skulle jag i nuläget inte vilja vara utan...

  Kramar Maria

  SvaraRadera
 20. Stänga bloggen- nej det skulle jag inte: för vem skriver jag då? Inbillar mig nämligen inte att jag skulle ha en massa läsare som orkar minnas massa extra log-ins...för det kan inte jag heller hålla reda på. Har tillräckliga problem med de lösenord jag ändå måste komma i håg....

  Däremot detta med avhuggna huvuden (jag är en av dem..;-) ) kan ju ha sin anledning. Jag har ett jobb som gör att jag vill vara bildanonym. En del vill vara anonyma för sina familjer/barns skull osv osv. Det stör iaf inte mig om folk vill vara anonyma (i.e. utan ansikten) på bloggarna.

  Kram!

  Och jag är så trött att jag knappt vet vad jag skriver.....nu ska jag gå och plocka ur linserna och SOVA!

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Din blogg är en av få s.k OM-bloggar som driver
  lika mycket med dig själv som med andra.
  Du skriver med mycket hjärta & minst lika mycket HJÄRNA,det är väldigt viktigt för mig som läsare.
  Dina provningar är härligt ovetenskapliga!!
  Fortsätt med det & jag förblir din trogna läsare
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 22. Ja det är många bloggar man missar på så sätt! Jag var också inne hos vackra Adela idag och jag hoppas jag inte trampar henne på tårna här nu men jag mailade henne och fick ett trevligt snabbt svar tillbaka att den är tillfälligt stängd för alla pga orsaker det inte är min sak att berätta här. Men så ni vet, den är inte stängd i den bemärkelsen :) Men problemet kvarstår när det gäller andra stängda bloggar, HUR får man nya läsare om man har en stängd blogg?? Jag är är precis som du Carina, jag har en öppen blogg och jag är ganska personlig och det är så jag valt att ha det och jag gör dubbla frivolter vid 50 läsare på en dag haha:) Gillar din blogg för att du förmedlar det mesta du skriver med en viss komisk och/eller ironisk syn, härligt uppfriskande!
  kram

  SvaraRadera
 23. Jag skulle inte heller ha några läsare om jag inte hade en öppen blogg. Möjligen en skara på 5 pers. Jag tycker att det är krångligt med lösenord och sånt (i alla fall om man måste logga in varje gång) och slutar läsa. Tror att de som har stängda bloggar troligen råkat ut för för många taskiga kommentarer/mail i deras tycke när deras bloggar var öppna. I de fallen kan jag förstå det men inte riktigt annars.

  kram

  SvaraRadera
 24. Jag skulle kunna ha en stängd blogg som endast är till för släkt och närmsta vänner, där jag kan skriva helt öppet om familjen, vad vi gör, vad som händer (och inte behöva kalla mig "Mia" *hehehehe* eller barnen Trollungarna) eftersom det tar låååång tid mellan alla irl-besök!

  Min blogg handlar mycket om vardagskaos, nåt som andra bloggare verkar sakna. Jag vill ibland visa barnens hemska sovrum (andra bloggare har "väluppfostrade" barn som städar, alt. inte stökar ner). Jag tycker det är jättekul att få inspiration hur mitt hem skulle kunna se ut - i en annan tid, another life så att säga... När barnen är stora, typ! Andra bloggare har ju hem som är så kliniskt rena från damm och leksaker att jag kände att jag måste vara en slags motpol!
  Idag har jag "stora-ta-hand-om-tvätten-dagen"! Tvätt verkar inte heller existera i Bloglandia! ;)

  Kram!
  Du är bäst Carina!
  Du har så mycket skinn på näsan!

  SvaraRadera
 25. ->Maria
  TACK, jättemycket tack.
  Ja, ännu så länge kämpar jag på och har inga som helst planer på att stänga bloggen.
  ->Gunilla
  Hmm, kände att du blev lite av min nya idol.
  Jädrar vilken klok människa du verkar vara.
  Klart jag fortsätter, kan inte svika mina troga läsare =)

  SvaraRadera
 26. En Odd Mollyblogg finns det ju ingen anledning att ha stängd känner jag. Däremot har jag en stängd blogg där jag kan berätta vad som händer i dotterns liv och utveckling och lägga in bilder på henne - utan att behöva hitta dem på Flashback i "Mongolida bildtråden".
  Inbjudna är släkt och vänner som bor långt från oss.

  SvaraRadera