CLE1960 - Instagram å jag liksom!

tisdag 22 februari 2011

Mitt liv som Projektassistent

Hej, lever…
Tänkte bara säga det. Att lag lever alltså.
Om det mot förmodan var någon som undrade?!?
En snabb sammanfattning av mina dagar ser ut på följande sätt.
Åka tunnelbana, jobba, äta, jobba, åka tunnelbana, äta och sova.
Det blir liksom inte mer än så, jag har intagit formen av en humorbefriad osocial individ.
Har konstaterat att man blir sådan av att åka tunnelbana.
Det kan också förklara min totala avhållssamhet från Bloggvärlden. I min nya miljö tillåts inte bloggning, Facebook och Twitter (alltså, ni fattar va!!!)
Sitter med en luddig massa i huvudet där de få vettiga tankar som tränger sig på febrilt kämpar för att komma ut i dagsljuset..
Det jag ska lära är väl ingen direkt raketforskning men extremt komplicerat för mina numera ganska insomnande hjärnceller.
Såg att det var någon vänlig själ som också undrade vad jag gör/ska göra - om sanningen ska fram är detta ännu lite oklart (beroende på synvinkel jag vs arbetsgivare).
På pappret är min titel ’Projektassistent’ vilket i runda slängar betyder att jag ska ta emot anmälningar, granska fullmakter, sätta ihop info samt närvara vid diverse företags bolagsstämmor samt införliva ett lugn i denna stressiga tillvaro.
Japp det är sant, varenda ord.
Uppdraget är från nu till mitten av maj - är det tänkt…
Förvaltning, likviditet, ekonomi, penningvärlden, aktier, bolagsstämmor, utdelningar, acklamation, votering, avstämning, vp-konton och emittenter är några av de nya ord som ganska oväntat har börjat ingå i min vokabulär – jisses amalia (undrar förtvivlat vilka ord som de har ersatt???) Även om kavajerna en gång i tiden hängde på rad i garderoben har ambitionen att komma in på finansmarknaden varit obefintlig.
Jag har med varm hand och glädje överlåtit allt som rör ekonomi och aktier till min bättre hälft, Perre är fantastisk på sådant.
Annan orelevant information är jag sitter mitt i smeten (säkerligen en dröm för vissa) och enda sättet att inte bränna pengar (lufta plastkort) på lunchen är att helt enkelt inte ge sig ut.
Medhavd lunch inmundigas därför i den gallerförsedda bunker där jag tillbringar dagarna.
Jag är utan konkurrens äldst på stället (något av Mor Hulda goes City), mina medarbetare är alla fnissigt trevliga, extremt unga och obehagligt ambitiösa.
Allt är bara sååå spännande.
För det är så man ska tycka, att allt är intressant och spännande. Gör man inte det uppfattas man som märklig. Jag är en märklig person.

Märklig
/Carina

17 kommentarer:

 1. Härligt - GRATTIS till jobbet - jag tycker det låter roligt!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag är nog också en märklig person.... =)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Först grattis till jobbet!
  Även jag är aningen märklig...har undrat över alla dessa som tycker att allt är spännande och brinner för sina jobb men det händer ingenting även om det ofta låter så. Nu skriver jag från min del av världen.

  Kramar från Eva som tror att du är en fantastisk mor Hulda

  SvaraRadera
 4. Det låter riktigt kul:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Är det sånt du pysslar med om dagarna! Hoppas att allt blir skitbra och att du kommer att trivas:) Kram

  SvaraRadera
 6. Haha....ser dig framför mig mitt inne i ekonomismeten bland alla karriärister. =)

  Det kommer en helg så småningom för de stackars arbetarna. Då får du vila. ;-)

  Kraaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 7. Hoppas att du kommer att trivas på ditt nya jobb.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Ibland kan det vara skönt att vara märklig och bara göra det man ska utan att lägga så mycket värde i det. Jag brukar sällan tycka att mitt jobb är "spännande" utan jag gör det på mer rutin numera. Trivs dock som fisken i vattnet med det. Karriär och att avancera till högre positioner är inget för mig. Med det kommer ju mer ansvar och mer av min egen tid vilket jag inte är villig att ge. Jag är nog för bekväm för det. Ett jobb är ett jobb för mig. Låter så för dig också.

  kram

  SvaraRadera
 9. Och äntligenäntligenÄNTLIGEN sitter jag framför en dator så jag kan kommentera OCH kommer ihåg att göra det med- stort grattis!!

  Och du- det finns en anledning till att de valde just dig, och det råkar vara för att du råkar vara bäst samt i särklass snyggast av hela gänget. Så det så *skulle jag nånsin ljuga för dig?*

  SvaraRadera
 10. Grattis till jobbet! Hoppas du trivs trots allt. :)

  SvaraRadera
 11. Jag hade ALDRIG fixat ditt jobb!

  Jag ska snart på "samtal med chefen" (alla går på detta) och jag är LIIIIIVRÄDD att hon ska genomskåda mig som en stor BLUFF som faktiskt inte fattar nånting!!!
  Fick ett papper med sånt vi ska prata om...
  Det var såna fancy-schmancy-ord att jag blev alldeles matt! Vad BETYDER allt?
  Suck...
  Jag kommer vara första människan i Sverige som får LÄGRE lön efter samtal med chefen!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 12. Ja men visst är det så! I Sverige är det fult att anse att jobbet är ett jobb. Hur ofta har man inte hört "han gör bara sitt jobb men inget mer"?
  Jodå, hotellet var toppen! Speciellt bra att få tillgång till det ca 5 timmar tidigare än inchechning!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Grattis till jobbet!! Känner igen det där med att man "ska tycka att allt är sååå intressant..."=) Var ju oxå ung en gång ha ha ..och nyutbildad. Så sugen på jobb då så allt annat fick ge vika...äldre och klokare nu och kanske märklig jag med, men det finns SÅÅÅÅ mycket annat i livet än jobb!;)
  Hoppas du kommer att trivas i alla fall!

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 14. Ååå underbart inlägg! Tänker på det där med att jobba i City vilket - som du nog förstått -skulle vara himmelriket för mig :) Håller fullständigt med dig och några till om det där att allt ska vara så intressant och uppslukande hela tiden. Jag gillar mitt jobb men ser det först och främst som en födkrok och skulle troligen hellre ligga i en hängmatta och kolla in molnen om jag kunde. Kul i alla fall att du fått ett jobb och hoppas att det blir lite kuligare när du kommer in i det!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Hurraaa för märkliga människor. Mina barn säger att jag samlar på sådana :)
  Märklig är positivt, härligt, spontant och inte likadana bara för att....
  Lycka till med nya jobbet och alla nya människor och personligheter du förhoppningsvis kommer att bekanta dig med :)

  Pssss ett nytt mollyplagg har traderats för min räkning. Känns spännande...

  SvaraRadera
 16. Men guuuuuuuuud så spääääännnande det låter :-)

  En dröm att jobba mitt i smeten speciellt på sommaren. Kram

  SvaraRadera