CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 21 maj 2010

Bluffen Carina

Fick svar på ett jobb jag sökt igår.
Att söka jobb hör till vanligheten, att få svar hör dock till det ovanliga.
Svaret var att jag bland de 600 sökande inte gått vidare… vänta nu 600 sökande och ändå valde de inte mig – märklig arbetsgivare…
Senare igår blev jag uppringd av min kontaktperson på Arbetsförmedlingen och se här dagens andra ovanliga företeelse.
Detta var under mina 10 månaders arbetslöshet första gången jag talade med henne, har sökt personen ett några gånger men alltid utan resultat.
Hennes tips var att lista mina tio favoritarbetsgivare, ’jag har ingen favoritarbetsgivare, jag har bara favorit arbetsuppgifter’ – sa jag.
Min kontaktperson utbrast i ett högt tjuut och jag undrade vad som hände???
Vadå inga favoritarbetsgivare, klart man måste ha det – det har väl alla och det är dessutom viktigt för att kunna motivera sin ansökan.
’Jag motiverar hellre varför jag vill ha just de där arbetsuppgifterna’ sa jag i muttrig ton.
Nästa tips var att framställa sig själv i en bättre dager, ta fram sina goda sidor å så - JA JA JA, jag vet – man bör kanske snitsa till sig kunskaper något så att de framstår i ett bättre ljus men just detta gör mig livrädd.
Ta som exempel, mängder av arbetsgivare kräver mycket god engelska i tal och skrift, jag kan inte för mitt liv erkänna att jag har mycket god engelska i tal och skrift (ser just nu hur alla mina läsare tappar hakan och förbluffat tänker VA!!!, kan inte människan engelska, vilket jäkla stolpskott) – är faktiskt lite av en språkanalfabet.
Att söka en sådan tjänst, komma till en intervju, få frågan om engelskan (eller än värre att inte få frågan, jag har ju redan genom att söka tjänsten intygat att jag fixar engelskan) får mig att kallsvettas och känna mig som en första klassens lögnare.
För det är här, på den eventuella intervjun som jag får stå till svars för mina halvsanningar och konstruerade erfarenheter, minsta motgång, frågeställning eller tecken som inte riktigt är till min fördel tolkar jag genast som att jag är avslöjad, att min omgivning insett att jag är en stor bluff och därför nu tänker förvisa mig ur stan. Jag kommer bli fjättrad rullad i tjära och fjädrar utställd på stadens torg till allmänhetens beskådan och därefter få vandra ensam, övergiven ut i ödemarken. Där i den mörka karga, hårda ödemarken får jag betänka mina synder och sannolikt kommer jag inte överleva ens en dag så inkompetent och korkad som jag är…!!!

Vem har å andra sidan tid att jobba – högsommaren kom tidigt i år ;)
Dessutom gick inbjudan till årtiondets festlighet ut igår (tänker då inte på Prinsessbröllopet men något ungefär i samma klass), jag hoppas förstås att ALLA vill ta sig tiden och komma på denna något märkliga och förhoppningsvis minnesvärda baluns – 10 juli är det som gäller!
Hyssshhh, hörde något… ähh det var bara solstolen som undrade vart jag var =)

Förbluffad
/Carina

5 kommentarer:

 1. Ja sämre kan man ju ha det än att njuta i solen. Din tid kommer, jag är liksom helt övertygad om det!! Hade jag varit arbetsgivare hade jag norpat dig direkt!!

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Vet du Carro- jag fick inte jobbet jag var så säker på att få pga att jag var UNDERMÅLIG!!!! Jag gjorde ett skriftligt prov på bl a engelska- vilket varit mitt arbetspråk i tre år?? och klarade det inte *men hur skråen är man skapt om man kallar nån undermålig? FINNS det uttrycket ens i det moderna arbetslivet? Jag vet med mig att jag faktiskt är hyfsat duktig på det jag gör, jag har utmärkta referenser från tidigare ställen så även om jag är ringrostig, överdriven, självupptagen, skrävlande och kanske ibland liiiite överdriven så är jag möjligen medelmåttig- men jag är inte undermålig!!*

  Mina två f d kollegor har försökt trösta mig i två dagar, och jag har bara känt mig kass. Men så läste jag här och insåg att om inte ens du får ett jobb, du som är typ allt jag vill vara och lite till, då duger jag nog ändå=)

  Kram från ett supersoligt Riga- jag har inte shoppat en grej mer än drinkar *samt en tvål till min mamma, men det är en muta och gills inte*

  SvaraRadera
 3. Ja den är för dyr för mig. Jag hoppas den kommer på rea sedan :0)

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 4. När min man sökte nytt jobb för 3 år sedan skrev han ordagrant " Jag heter S Gunnarsson, är 39 år gammal, bor i hus med fru och barn. Jag söker det här jobbet." Han fick det! Skriva CV och skryta om sig själv klarade inte han. Där kan man snacka om att få jobb pga sina meriter!
  Tack för en helsjuk kommentar igen, du gör mig aldrig besviken;) Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan riktigt se framför mig hur du rullas i fjädrar och blir utkastad ;-)

  Stå på dig, skriv bara sånt du står för och favorit arbetsgivare finns det sånt?

  SvaraRadera