CLE1960 - Instagram å jag liksom!

tisdag 4 maj 2010

Snillet spekulerar

Jag dröjer mig kvar i mina Traderatankar.
Senaste veckan har det snackats högt, hett och upprört runt översvämningen av Odd Molly kopior på Tradera.
Självfallet inge kul och flera bra inlägg har gått att läsa på OM-bloggarna och förstås borde Tradera agera tuffare mot dessa säljare.
Men det tragiska tycker jag ändå är att folk är villiga att betala ’originalpriser’ för dessa masskopior – visst är det synd om de som köper i god tro, dock misstänker jag att de inte är allt för stor skara.
Jag tror nämligen inte att man behöver vara Einstein för att inse att det är kopia man budar på, alla dessa ’Copycats’ till säljare är så uppenbara, man behöver således inte vara en ’Traderaspecialist’ eller ’Mollypolis’ för att känna igen både annonserna och säljarna.
Tyvärr är det nog så att så länge det finns attraktiva exklusiva märken som Louis Vuitton, Chanel, Ralph Lauren och Odd Molly så får vi nog finna oss i att det finns en marknad för kopieringsindustrin, därmed inte sagt att det är okej.

En parentes – vad i %!/&%!=%& är det för poäng med ’Reservationspris’???
Sätt ut utropspriset till ditt lägstapris istället, grrr… idiotiskt :(

Fick frågan om jag gjorde något fynd på Odd Molly utförsäljningen här om veckan å se det gjorde jag.
Det blev ett grymt fynd som passade min plånbok som handen i handsken – och med risk för att sänka eventuella säljare sträcker jag på ryggen och tar jag mig friheten att basunera ut köpesumman.
För nedanstående nya tjusiga kreation, en Big Dipper Tunic i purple gav jag 250 spänn…
Japp du läste rätt, t v å h u n d r a f e m t i o ynka kronor!
(Nyfiken – är det någon som vet vad den kostade i butik?)
Så här ser vi ut i en underbar harmoni… host host…

Ber om ursäkt för den vindtyriga blicken plus att jag tycker att tunikan är lite stor i midjan, därav handen så snitsigt på höften - går den månne att sy in???

Purple Lady
/Carina

7 kommentarer:

 1. Jag lever ännu i ångorna av avundsjukan efter att inte ha fått gå runt och shoppa på den där utförsäljningen. Här i norr är det aldrig mycket rea, jag vill också fynda!!

  Har kikat på ditt fynd på Tradera, den är läcker men jag vet inte vad den kostat i butik.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd, det var ett toppenpris verkligen. Jag undrar när Odd Mollybutiken öppnar i Köpenhamn iofs kommer man inte göra några fynd där snarare tvärtom men just utbudet i en sådan butik lockar mig. Angående kopieförsäljningen på Tradera så tror jag säkert där är några som blir lurade men de flesta är nog ganska medvetna om vad de handlar. Vill ha kläderna men har kanske inte råd (fast som du skriver så blir det inte så billigt ändå) och kanske svårt att sälja vidare. När det gäller märkesväskor på Tradera så är det mesta kopior och jag tycker nästan det är omöjligt att få ut pengar för en originalväska eftersom alla nästan tar för givet att allt är fake. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Wow vilket superfynd! Grattis! Har ingen aning vad den kostade i butik.

  SvaraRadera
 4. Vad fin du är i ditt fynd. Kolla med Kemtvätt/Skomakaren bredvid Clas Ohlson i Farsta C om de kan hjälpa dig. Har lämnat in där många ggr och är alltid lika nöjd.
  Kram AnnaCarin

  SvaraRadera
 5. 250:- spänn, herregud det är ju tamef-n gratis =)

  Ja du nu ser jag ju att den är lite för stor och NEJ så klart går det inte att sy in, sälj den bums till mig. *haha* skoja bara ;-)

  Kanon och visst kan du sy in den om du vill men gör det på ett sånt sätt att man kan ändra tillbaka om du vill sälja den i framtiden.

  Själv missade jag en lotta lotta coat i powder st. 3 på Tradera med 3 minuter fast jag väntat på den auktionen länge. Jag blir såååå grinig. *suck*

  Puss till Påsk!

  SvaraRadera
 6. Vilket superduperfynd. Snygg som attan var den med.
  Kram

  SvaraRadera
 7. ->Livet i Byn
  Jo det har sina fördelar med att bo i storstan, å andra sidan så bor du säkert billigare än vad vi gör 

  -> efva
  Jajjemen, detta är vad jag kallar fynd 
  Å andra sidan var dessa säkerligen ett av de bättre (billigare) fynden på hela utförsäljningen. Pratade med personalen på Mollybutiken efteråt och de berättade att all personal hade fått vara där och fynda redan på torsdagen och att priserna generellt var sänkta med 50%, nu tror jag inte att mitt fynd skulle kostat en 500:- i butik utan tror (hoppas) att det kostar betyyydligt mer ;)

  ->Jeanette
  Absolut, kan meddela att jag kände mig MYCKET nöjd.

  ->AC
  Tackar, jo jag funderar på att kolla med dem om den går att sy in på ett snyggt sätt, med tanke på ursprungspriset så kan det vara värt några kronor att få den insydd (trodde inte att det skulle hända mig att jag var ’tvungen’ att SY in kläder).

  ->Maria
  Jepp, gratis var ordet.
  Å självklart ska jag lägga den på lådan per omgående och skicka den till dig ;) – fast gissa vad sur jag var på mig själv att jag inte köpte fler, då hade du garanterat fått den till ett schysst kompispris hihi.
  Men tusan, missade du ’din’ LottaLotta, huvva vad irriterande.
  Jag fick ju äntligen tag i en Voile Tassel top, tyvärr var den för stor i 3 så nu går jakten vidare efter en i storlek 2… att allt ska vara sååå jobbigt….

  ->Helena-Theodora
  Ja eller hur, är mycket nöjd (fast den då e lite stor).
  Gillar den skarpt så hoppas att jag kan få den omsydd till ett vettigt pris

  Kram till er alla
  /Carina

  SvaraRadera