CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 11 februari 2011

Fredag och träna?

Ni som följt mig ett tag känner redan till det.
För nytillkomna kan jag informera – jag hatar (även om ordet känns starkt) att träna.
Vet inte varför det har blivit så och tro mig, jag önskar att det inte var så. Och tro mig igen då jag säger att jag periodvis har försökt (försöker) att ändra på det.
Anledningen; jag gillar helt enkelt inte att svettas, har någon slags fobi mot det.
Folk må skräna om den fantastiska känslan som uppenbarar sig efteråt.
Okej, vet vad ni talar om men frågan är om den uppväger det obehag jag känner över en svettig kropp?
Man blir ful och luktar illa, lokalen stinker skunk och kläderna blir blöta och doftar urk.
Redan i omklädningsrummet uppenbarar sig min starka motvilja.
Varför i hela fridens namn ska alla träningskläder vara gjorda för kroppar som redan ser ut som Twiggykopior? (för er, en majoritet av mina läsare som inte vet vem Twiggy var kan jag berätta att hon var en extremt trådsmal supermodell på 70-talet). Allt, och menar då ALLT görs i obehagligt tajta material som smiter åt runt varenda kvadratmillimeter av min gräddfyllda kropp vilket gör att alla fettdepåer synligt exponeras. Är man hopplöst formlös är detta inte vad man vill se i de gigantiska väl utplacerade speglarna i träningslokalen.
Efter en stunds kämpande lyckas jag med konststycket att få på mig denna kroppsstrumpa till träningsdress, svettig som en travhäst - INNAN träningen ens har börjat.

Okej, kläderna på plats och träning igång.
Då uppenbarar sig alltid en smal, snygg, vältränad människa från Helvetet, jag ogillar starkt dessa perfekta personer som dessutom har mage (oftast extremt vältrimmad) att gapa om att ’kämpa och komma igen’.
Då blir jag ledsen, eller argallt beroende på dagsformen.
After avslutad självvald tortyr återstår den ultimata prövningen – att få av sig detta korvskinn till mundering.
Sen måste jag pusta och eftersvettas.
Därefter ska man duscha, vilket innefattar att blöta håret – man måste blöta håret!
Sen ska håret torkas och avslutningsvis ska man smörja in sig, klä på sig och ta sig hem.
Vips är detta 30-minutersträningspass uppe i en flera timmars förfarande. Minst.
Och skulle jag någon gång genomlida ett helt pass kan man sätta pengar på att jag får träningsvärk och inte kan röra mig på flera dagar.
Jag blir förpassad till att ligga hemma på schäslongen och äta choklad, känna mig eländig och älta att ’jag visste det, jag visste det’.
Därför gillar jag inte att träna.

Våga vägra väga
/Carina

17 kommentarer:

 1. Hallådär! Jamen JA.. jag vägrar gym! Gillar du att dansa? Då går det utmärkt att köra danspass till Wiee (ja såklart rullar man för fönstrena först!!) och då kan du lufsa i vad du vill :))

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Jag håller med dig till 100%. Bilden är ju för härlig!!

  SvaraRadera
 3. Jag tillhör dessa som helst inte tränar. Tycker bara det är så pinsamt. För jag har inte samma problem som du, fryser jämt och det spelar ingen större roll vad jag gör för svettas händer nästan aldrig att jag gör. När jag gick på högstadiet sa alltid lärarna ansträng dig mer för jag såg lika blek ut som vanligt, fast jag verkligen ansträngde mig och var helt slut. Men svetas eller röd i ansiktet det tycks jag inte bli.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hej där gymvägraren! ;-)

  Varför simmar du inte då? Jag hatar också att svettas och simma är ju kanon då, ingen som helst risk för svettningar.

  Nu ska jag ta mig till övervåningen och svetta lite färg på en pensel i stället.

  Ha nu en mysig helg!

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 5. Haha! Jag gillar att träna på gym! Liksom förtränger att det är andra där (så länge dom inte luktar för mycket svett, då är det svårt). Däremot hatar jag att svettas i grupp, typ aerobics och såna saker. Sen håller jag med Bina, Wii är suveränt! Kram

  SvaraRadera
 6. Vilket trist inlägg, allra helst som du tycker du är oformlig. Det är ju underbart att svettas ut all skit. Träna hemma, det gör jag alltid, skulle aldrig lägga ut pengar på gym.
  Det finns hur många bra träningsdvd:er som helst.
  Eller köp en skivstång och vikter, du kan träna hela kroppen då. Fast du är hemma

  SvaraRadera
 7. Säger om Maria/Javabönan..simma alt. vattengympa är ett otroligt bra alternativ!! Har du testat..? Visserligen måste du in i omklädningrum o dra på dig baddräkten men sedan försvinner du ner i vattnet som gör dig till en elitgymnast, nästan ialla fall. Kanske värt ett försök ändå..
  Ha en mysig fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Kunde inte sagt det bättre!


  Ska jag träna är det jogging (kan inte med bästa viljan i världen kalla det för löpning...) eller träningscykeln här hemma. Fast på senaste året har det inte blivit mycket......skyller det på det jämrans jobbet som äter upp all min tid....(o nej, inte sitter jag vid datorn såååå mycket...;-) )

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Nu har jag läst ifatt dina som vanligt superba inlägg. När det gäller träning så har jag gjort det fanatiskt mycket tidigare i livet, tyvärr så lagras ju inte själva träningen i kroppen så man kan utnyttja tränandet retroaktivt. Numera är det hundpromenader som gäller.
  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 10. Haaa-haa! Håller med dig. Hatar oxå att träna...

  SvaraRadera
 11. Vad roligt du skriver. Jag tror vi är tvillingar när det gäller träning Carina:) Svett är äckligt!
  kram

  SvaraRadera
 12. ->HelenaS
  He he, tackar :)
  ->Anonym
  Hmm, oformlig eller välformad - tja, allt ligger i betraktarens öga.
  Och då jag oftast är denna betraktaren så ser jag rätt oformlig ut, i alla fall jämförelsevis, menar hur jag sett ut.
  ->Anneli
  Nja, simma känns nästan lika omständigt som att åka till ett gym att träna, men tack för tipset :)
  Har simmar förr, passade på när sönerna tränade - nu blir det mer hundpromenader.
  ->Eva
  Japp, här har du ännu en hundpromenerare.
  Jag har rört på mig betydligt mer när jag var yngre å när barnen var små var man igång jämt. Det är nu på senare år som jag fallit ihop här i soffan med laptopen i knät :)

  Kram
  /Carina

  SvaraRadera
 13. Jag är en av dem som gillar att träna. Ok, det är kanske inte så att jag direkt skrattar under tiden men jag gillar känslan efteråt. Att jag mår så mycket bättre, blir fastare i hullet och framför allt att jag orkar mer/blir piggare.
  Det kanske finns någon annan slags träning för dig än att vistas i gymmet. Som Maria säger- simma? Då märker man ju inte att man svettas samtidigt som det är väldigt bra träning.
  Om det är ok med svett så länge du inte är i grupp skulle jag råda dig till att köpa en crosstrainer att ha hemma i stället.


  Ang stängda bloggar så får man ju till viss del stå ut med en del elaka kommentarer men en del bloggare verkar dra alla knäppgökar till sig.

  Trevlig fredag!

  kram

  SvaraRadera
 14. Svart ska kaffet vara. Och under tiden vi dricker det kan vi diskutera vår avsky för träning så kalorierna bara rinner av oss i bara farten.
  Såklart.

  SvaraRadera
 15. Så sant, så sant!
  Själv går jag powerwalks. Då får jag frisk luft och motion samtidigt :)

  SvaraRadera
 16. Haha Carina, skrattar fortfarande åt kommentaren späd. Du menade väl spädgris?! =D


  Kraaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 17. Haha! Fy tusan vad kul! Jag gillar att träna men har aldrig fattat hur folk får till det som t ex "lunchtränar". För mig är det nämligen samma sak - det tar minst två timmar att genomföra ett entimmespass. Och en lunch är väl 1 - 1,5 timme? Och jag anar att de flesta inte har träningslokal på jobbet utan måste förflytta sig lite. Nej jag begriper det inte. Kram på dig!

  SvaraRadera