CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 7 mars 2011

Klänningsproblem

Jag har sällan klädproblem och är generellt rätt säker både på stil och smak.
Att ha med sig ’smakråd’ när jag shoppar brukar knappast vara nödvändig – mer än som sällskap då.
Men även solen har fläckar och ibland står jag där på morgonen och irriterat bläddrar bland plaggen på klädstången utan att hitta någonting att ha på mig. Verkligen ingenting.
Garderoben som ena veckan faktiskt var smällfull med schyssta kombosar ekar plötsligt tom, inte fysiskt tom utan mer att allt ser föråldrat, förenklat, töntigt, nördigt och helt fel ut.
Jag sätter en heder i att hitta nya variationer varje dag och brukar lyckas rätt väl, minns nostalgiskt ett jobb jag hade för sisådär 10-15 år sedan där jag inte hade samma kläder på mig en enda dag under min första månad (slås vid denna tanke av hur extremt klädfixerad jag uppenbarligen är, jösses amalia!).
Då ett strängt köpstopp råder (och helt ärligt, jag behöver verkligen inte mer kläder, möjligen bara andra kläder) så har detta med shoppandet löst sig själv.
Om det nu inte vore för festen.
Den där festen som vi ska på om två veckor.
Massor med människor, nya bekantskaper och en förmodad dressad klädsel.
Det rådande köpuppehållet till trots måste jag som den Odd Mollyivrare jag utger mig för att vara förstås gå bort iförd just en ’Odd Mollystass’. Det finns helt enkelt inget alternativ just där.
Problemet är att jag mest (för att inte säga ’nästan helt’) har inriktat mig på koftor och tunikor vilket gör att jag i stort sett inte har någon erfarenhet från deras klänningskollektion.
Den enda klänning jag har är min allra finaste födelsedagsklänning från förra sommaren, dock känns den något tunn för årstiden. Vacker, men somrig.
Älskade kära läsare, nu behöver jag era tips!
Har ni några snabba råd vad jag kan passa i för lämplig outfit.
Mer festbetonat än vardagligt – mer ’lowbudget’ än ’high exclusive’ (i Mollymått mätt).
Någon som har något att sälja månne?
Tänkte lite på en Taradiddle Dress, har förstått att de är små i storlekarna så behöver sannolikt en 4a å andra sidan är det en jädra chanstagning att köpa något man aldrig provat.
Har även tänkt på Nypharna, dock är jag inte helt såld på siden plus att varken rött eller blått har någon plats i min garderob.
Förslag?

Hjälplös
/Carina

10 kommentarer:

 1. Oj, önskade att jag hade en fin klänning i tankarna men dem som poppar upp är just siden...
  Taradideln är ju så fin, A-one silk i grått är fin, Wigwamen från 2010 -alla färgerna är fina... Nympen i multi och absolut Up-to-me-ism dress... Ja, det ska bli kul att se vad du kommer att hitta!

  SvaraRadera
 2. Så du menar att det inte räcker med att stå på crossen? *chockad*
  Hur som, eftersom du definitivt klarar av både färg och mönster (undertecknad kan inte ens ha småblommigt utan att försvinna och avundas dig kraftigt) tycker jag att du kan gå all the Odd Molly way med en riktig galen klänning. Är inte direkt en OM-expert men återkommer med tips om jag trillar på en Pam-stass.

  SvaraRadera
 3. Jag har en multi Nymph på T nu, i stlk.2.(alias/solvända 2. Budgivningen ligger på 1500:-nu såg jag) själv upplever jag den som en stor 2;a. Har du testat dom?! Har inte du stlk.3 annars..så har dom smock över bysten. Funderade om jag hade något du kunde låna annars, har mest 2;or hmmm.. Funderar storleksmässigt nu, har en svart Hunkydory Essential tier dress i M, aldrig använd. Den skulle du kanske kunna ha med lite accessoarer som livar upp. Fast då är det ju annat märke förstås.. Kommer inte på något annat för tillfället.
  Hoppas du hittar vad du söker så småningom!
  Kram

  SvaraRadera
 4. ->Annelie
  Tackar allra snällaste, jösses vad snällt av dig.
  Tyvärr är jag nog en 3a som mer drar åt fyra än två. Har haft ett öga mot Nyph i multi men de drar ju iväg i pris något grymt. Jag har heller aldrig testat någon av dem.
  Jakten fortsätter :)

  Kram
  /Carina

  SvaraRadera
 5. Jag är i chock. Kanske ska skippa att käka ostbågar samtidigt som jag står på crossen.

  SvaraRadera
 6. Ojojoj...

  Jag har en uppsjö av molly-klänningar: älskar dem och det var mollys klänningar som fick mig att börja ha så in i baljan många klänningar numera. Har t.o.m. sällan byxor numera...inte klokt alltså (eller är det också att byxor avslöjar mer hur urfet man blivit...?).

  Wigwam borde du kunna få till bra pris, tycker jag. Finns väl kvar på rea lite här och var?? Dessutom går den att använda till vardags om man nu ska tänka lite ekonomiskt (....).

  Jag har en taradiddle i rött i stl. 3. Om du vill chansa. 1500 vill jag ha för den dock...

  Good Luck!

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Jag har en blå Nymph i stl.3 eller sexton strap dress stl.3 som du kan låna om du vill, kanske finns det lite mer, ska fundera.

  Kram från Eva

  SvaraRadera
 8. Taradiddle
  Indy Dress
  Full emb smock dress
  Lacie dress alm black om man piffar till med lite accessoarer
  Wigwam

  SvaraRadera
 9. Kan du inte ha din ursnygga födelsedagsklänning med leggings och nån läcker liten kofta över? Kram!

  SvaraRadera
 10. -> Solid
  Tack snälla du.
  Har aldrig provat någon av dem men båda är jättevackra plagg.
  Återkommer gärna i ämet till dig :)

  SvaraRadera