CLE1960 - Instagram å jag liksom!

tisdag 22 mars 2011

Utmaning!

Jösses så trist min blogg har blivit.
Jag kan verkligen se hur musten runnit ur mig i takt med dagarna läggs till veckor i mitt arbetsamma liv.
Humor, jag känner att det saknas humor – det ska vara kul att läsa å skriva. Helst varje gång, varje dag.
I brist på egna initiativ tar jag till mig den utmaning som jag fått av fantastiska Kaffebönan, hmpf… Javabönan menar jag.
Utmaningen går ut på att berätta 8 saker om mig själv som ni inte visste.
Hmm, hur tusan ska jag få ihop till 8 saker som ni INTE visste, det är betydligt enklare att berätta åtta saker som ni redan vet eller åtta saker som ni borde veta – inte lika kul men betydligt enklare.
Född frispråkig är det inte mycket jag undanhållit er och det som undanhållits har gjorts det för att det finns ett skäl till det.
Under kategorin ’rätt-ointressanta-saker-om-Carina’ gör jag här ett försök:

1) Min morfar var från Italien.
Jag brukar säga så vilket inte är 100% sant, den rätta versionen är att morfars pappa var för Italien. Morfar hade det fantastiska namnet Rinaldo Umberto Giannini. När jag var liten ville han lära mig italienska, suck.. det ville inte jag – vilket jag idag bittert ångrar.
2) Min farfar var syssling till fotbollsvirtuosen Nisse Liedholm.
Det är alldeles sant. Tyvärr dog han några månader innan jag föddes, alltså inte Nisse, han levde långt längre utan min farfar som jag aldrig fick träffa.
3) Båda mina föräldrar är ’ensambarn’ så har inga kusiner, något som jag under min uppväxt tyckte var vansinnigt trist. Alla kompisar berättade ständigt om roliga kusinträffar och stod med hängande huvud och avundsjukt lyssnade.
4) Sommaren då jag skulle fylla 13 var jag på ridläger i England.
Det isig var toppen däremot längtade jag hem så in i Norden, jag längtade hem så mycket att jag en kväll tog en häst och red ut över ängarna i Cornwall i fast förvissning om att rida till London och ta färjan hem. Vart jag skulle göra av häst och packningen som låg kvar på Ninestones Farm hade jag ingen aning om (därmed faller punkten ’Inte så smart). Efter någon timme på hästryggen insåg jag det banala i det hela och vände hemåt (alltså till farmen).
5) Vad jag helst skulle vilja jobba med är någon form av styling, allra helst som Personal Shopper. Jag är nämligen övertygad om att jag skulle göra ett fantastiskt jobb med de flesta, min specialitet skulle vara kvinnor som behöver hjälp med en schysst vardagsklädsel och färgval. Å funkar inte det är det tar jag vad som helst som innefattar frihet under ansvar, ge mig en dator och telefon så fixar jag jobbet där jag är. Nema Problema.
6) Jag anser att jag kör bil bättre än de flesta kvinnor (å män, men de e så stingsliga).
Japp, sticker ut hakan så riskerar en riktig knäpp på näsan, men fakta är att jag är vansinnigt trött på alla som envisas med att INTE hålla till höger – kvinnor som män.
7) Under uppväxten och tonåren var jag en vansinnigt dålig förlorare, jag mådde rent psykiskt dåligt av att förlora.
Tyvärr renderade detta inte i att jag kämpade mer utan lade istället energin på att sura mer. Därför, i vuxen ålder ändrade jag strategi – jag slutade kämpa alls. För… om jag inte försöker så kan jag inte heller misslyckas. Jag har kämpat och nästan helt lyckats utplåna all tävlingsinstinkt. Whatsoever.
Nåja… allt är relativt
8) Jag älskar djur, jag har alltid älskat djur.
Alla djur utom ormar, jag ogillar dessa varelser så pass mycket att jag har svårt att se nyttan med deras existens här på jorden.
När vi var på Maldiverna meddelade man att där inte fanns ormar, jag var lycklig, jag njöt och jag var trygg – detta tills en dag (kväll faktiskt) då en av personalen kom med en beige slingrande sak och stolt visade upp den för oss gäster. Behöver jag skriva att semestern ändrade karaktär.

Å sedan var det meningen att man ska föra denna utmaning vidare – vilket min obstinata sida av mig avböjer.
Inte för att jag inte vill utan för att jag tusan inte kommer på några lämpliga personer att skicka den till.
Men om det är någon som har lust att ta den till sig så gärna för mig, glöm bara inte att hälsa.

I've been on a calendar,
but I've never been on time
(Marilyn Monroe)
/Carina

4 kommentarer:

 1. Japp - frun kör bil förbaskat bra :)

  SvaraRadera
 2. Du ser, där fick vi veta lite mer. =)

  Jag har heller inga kusiner, mina ungar har massor.

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 3. Då är det du och jag som kör bäst m a o. ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera