CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 1 februari 2010

Belgien

Sorry folks, har inte varit ’up to date’ på någon vecka – därav det obefintliga bloggandet.
Har tillbringat några dagar i ett kyligt, grådaskigt och slutligen snöigt Gent, förvisso med jättetrevligt sällskap, men dock grådaskigt Gent.
Var lite smått orolig for att vädrets makter skulle sätta stopp för ditresan, just detta var dock inga problem – istället var det hemresan som höll på att snöa in.
Det var på håret att vi missade planet hem, det på grund av snöoväder å andra sidan hann vi med planet hem just pga. snöoväder, klura på den ni ;)
Har som bekant dissat Ryanair rätt hårt och efter denna minitripp kan jag bara konstatera att detta omdöme står kvar:
Billigt javisst, men känslan av ’snikflyg’ är påtaglig.
På resan ned var vi inte mer än ett 20-tal resenärer och om alla liksom vi endast betalat någon 100-lapp var detta garanterat en förlustflight.
Är mao glad över att vi inte valde ’prioriterad’ ombordstigning…
Med det antalet resenärer kunde vi fritt välja platser och självklart valde vi stolarna vid vingarna, tillika platserna vid nödutgången.
Sjönk ner i den inte allt för bekväma flygstolen dock lite nöjd över det extra benutrymmet (säger pygméerna…) Strax kom en flygvärdinna, knappt torr bakom öronen och meddelar på knackig engelska att, ’då vi valt att sitta vid nödutgången är det också vi som är ansvariga för att öppna denna dörr – just in case of emergency, of course…’, undrade i mitt stilla sinne om de som valt att sitta längst fram fick information om att köra planet ’just in case of emergency’, liksom!?!
Men, säga vad man vill om Ryan men säkerhet verkar vara något som tas på stort allvar, allt rabblas på en herrejösses massa språk, säkerhetsinformationen satt klistrad på stolsryggarna inga lösa föremål fick förekomma och gudnåde den som hade tagit av sig skorna innan start och inte satt dem på sig inför landning.
Som den tänkare jag är kan jag inte låta bli att fundera, hur går bolaget ihop?
Med dessa låga priser och i vissa fall fåtalet passagerare måste man dra ner på något – självklart undrar jag vad?!?
Belgien i övrigt då - ja det är väl inte direkt känt for sitt vackra landskap och underbara klimat.
Tänker inte sticka ut hakan och påstå mig vara någon Belgienexpert men efter ett par vändor har jag fått ett litet hum om landet, eller inte… blir inte riktigt klok på Belgien.
Å ena sidan känns det fräscht och modernt, en EU-huvudstad med bra läkarvård och tjusiga byggnader. Alla belgare är verkligen trevliga och otroligt språkkunniga, med endast min misserabla skolengelska i bagaget känner jag mig lite som en språklig analfabet i sällskapet.
Å andra sidan känns mycket rätt schaskigt, många byggnader är i behov av uppfräschning, alla röker å då menar jag att ALLA röker, landet känns lite som en gigantisk askkopp. Fabriksskorstenarna tornar upp sig i ett oräkneligt antal och grått känns som den mest frekventa färgen på himmelen. Landet är tvåspråkigt och många flamländare verkar avsky det franska språket, som de tvingats lära sig i skolan å vice versa. Genom åren har man haft svårt att bilda regering och det beror inte på att det är ideologier som skiljer i landet, utan på att de två största folkgrupperna, flamländare och valloner inte kan komma överens.
Så vid en närmare inspektion känns Belgien som lite av en kalkonstat, men som väl är finns där Perres goa kussar och i deras sällskap spelar varken väder, vind eller politik någon som helst roll =)

Dank en hello
/Carina

5 kommentarer:

 1. Tyckte väl att det lät bekant, jag har skrattat många gånger åt dina Mollyinlägg. Ser fram emot fler och hela din blogg.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 2. Mikael Ivarsson2 februari 2010 11:54

  Helt otroligt att dom inte har internet där ännu;)

  SvaraRadera
 3. -->Livet i byn - Japp, här har du mig :)
  Måste erkänna att man blir otroligt inspirerad av tankar och kommentarer, så det kommer mera tralla lala lallala...
  -->Micke - Ja eller hur... sicket u-lands i-land!

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem igen! =)

  *asg* @ "undrade i mitt stilla sinne om de som valt att sitta längst fram fick information om att köra planet ’just in case of emergency’, liksom!?!"

  Du är bara för rolig...men huvudsaken är ju att du haft kul, för det hoppas jag du haft.

  Själv är jag hängig och vet inte om förkylningen tänker bryta ut ordentligt eller om den tänker vända i dörren. Självklart hoppas jag på det sistnämnda.

  Jag är sååååå glad att lovely kniten passade, själv har jag en cherry att hämta på Posten i Lindesberg. Så det blir en tur dit i morgon för att hämta den. =)

  Se nu till att ha en mysig vecka!

  Kramar,
  Maria

  SvaraRadera
 5. -->> Maria - Hej på dig!
  Japp nu är man tillbaka till vardagens gråa lunk av hundpromenader, snöskottning och jobbsökande. Iofs är hundpromenader och snö isig trevligt men att skotta den och söka jobb är mindre kul, ska mao inte söka jobb som just snöskottare :)
  Ska verkligen försöka ha en bra vecka, enda trista med dem är att de tar slut så fort :(
  /Kram
  /Carina

  SvaraRadera