CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 26 maj 2010

Överväldigad!

Utav alla de inlägg som jag skrivit utav alla de ord jag under krystade former fött fram har inget väckt sådana starka reaktioner eller genererat så många kommentarer som mitt förra inlägg om bedragare på Blocket.
Jag är glad, överväldigad och nästan förstummad (å det ska mycket till) över de varma ord som jag fått, det engagemang som det väckt samt fascinerad över hur många det verkar vara som faktiskt blivit lurade – vilket på något bakvänt vis känns bra (ja, inte att andra blivit blåsta utan mer för att jag inte behöver sitta ensam i skamvrån).

Å ena sidan är det trist att läsa om alla som blivit bedragna på sina betalda varor å andra sidan är det positivt att så pass många vågar ta bladet från munnen och berätta om sina erfarenheter.
Jag vill verklighen tacka för alla goda råd och tips jag fått, uppenbarligen är de två största skojarna ’Jenny Andersson – Örebro’ och ’Peter Sundström – Helsingborg’.
Nu vill jag gärna fortsatt tro att en klar majoritet både på Tradera och Blocket är ärliga människor och jag vill verkligen inte hänga ut folk med ärliga avsikter
Som den rättskaffens kvinna jag gärna vill utge mig för att vara (ja, drömyrket var polis som liten) tar jag gärna emot mail om misstänkta bedragare.
Då Blocket och Tradera tydligen inte vill/får gå ut med lurendrejarnas ’namn, nick och mail’ (få använder sannolikt sina riktiga namn) kan jag mycket väl tänka mig att ta på mig ’den hatten’.
För att publicera någons mailadress bör man vara tämligen säker på att personen ifråga inte har ärliga avsikter, känner inte riktigt till hur den juridiska aspekten på det hela ser ut men kan tänka mig att man kan komma runt det hela genom att använda sig av tex. ett lösenord för att komma åt den specifika sidan.

Vad tycker ni – ska jag skapa en ’lösenordsskyddad sidosida’ där man kan lägga ut sina dåliga Tradera- och Blocketerfarenheter?

/Babe Carina
– den modiga lilla grisen

8 kommentarer:

 1. Tycker jag låter som en underbar plan. Säg mig.. Kan man skapa lösenordsskyddade sidor?? Och hur isf?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att det låter som en bra idé..
  Det hade ju varit jättebra om man själv då också kan skriva där om man har funderingar över en viss säljare eller auktion eller annons...
  Men som nu när jag fick en kopia från tradera..
  Den säljaren har bara positiva omdömen, knappt sålt några mollysar eller andra kända märken direkt utan det var vanliga auktioner..Gick igenom köpta auktioner också och det var inget skumt där heller så visst kan man bli lurad ändå...
  Men jag tycker att du ska köra på, men ha den lösenordskyddad då där bara säkra mollytjejer får tillträde;-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Allt som kan stoppa lurendrejarna är väl bra :0)

  Jo, jag är nog från en annan planet -jag vet. I går kändes det tungt men i dag skiner solen jag ska försöka stålsätta mig så detta blir en FABOLOUS dag fast innerst inne är det tråk-torsdag ;0)

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 4. Jag har också blivit snöpligt lurad på Tradera. Betalade godtroget pengar men fick aldrig någon vara, snopet som sjutton! (Det har ju liksom alltid funkat bra förut...) Hon som lurade mig har också lurat fler, hon kallade sig "Jessica" från Norrköping.

  SvaraRadera
 5. Lösenordskyddad dit och hemlig dit- tjära och fjädrar var vi ju överens om!! Den som säger att våld inte löser några problem har aldrig haft en sån där stoppa-rätt-kloss-i-rätt-hål-leksak samt en riktigt, riktigt bra kulhammare! :-D

  SvaraRadera
 6. Suverän idé! Jag har ju mailat dig om ett bedrägeri - Jenny Andersson - men jag har en fuling till som fortfarande är i gång främst på Tradrea där jag kan lämna en del matnyttiga uppgifter. Jag använder inte samma signatur i detta inlägg som när jag mailade dig ifall personen i fråga råkar läsa denna blog men du förstår vem jag är.

  SvaraRadera
 7. Absolut ska dessa bedragare hängas ut. På de viset kan ju flera personer slippa bli lurade och att de stoppas på Blocket och Tradera.
  Kram AnnaCarin

  SvaraRadera
 8. Borjar med att be om ursakt for bristen pa svenska bokstaver.
  Hittade ditt forra inlagg da jag borjade lasa i en vintage blogg om att hon blivit lurad pa Blocket och jag blev lite nyfiken och ville veta mer och efter lite googlande hittade jag hit.

  Jag traffade Peter vid ett tillfalle, en van till mig dejtade honom.
  Han lider av nan psykisk storning och han har lurat folk pa Blocket i manga ar, sist hon sa nagot om honom var val 2005 och da hade han akt dit for bedrageri, han hade visst salt tevespel som inte fanns.
  Tyvarr verkar det som att det inte finns nagot stopp pa honom.
  Han bor i Skane och hans "fru" ar en tjej i 20 ars aldern som anvander andras pengar till att kopa droger.

  Det ar synd att detta fortfarande haller pa, det basta ar ju att halla sig borta fran Blocket eller betala med PayPal eller hamta varan sjalv.

  Battre lycka i framtiden!

  SvaraRadera