CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 12 november 2010

10-11-12 13:14:15

Det ska sägas med en gång, jag trivs fantastiskt bra i Stockholm och har svårt att tänka mig att bo någon annanstans.
Jag tar bilen vart än jag ska och gör det med nöje – jag är fullt medveten om bilskatter och vägtullar, betalar dem som man ska (även om ordet ’nöje’ sällan nämns i samma mening).
Vägverket (eller som det numera heter Trafikverket) skickar ut fakturor över passerade in och utfarter en dryg månad i förskott dvs. det du åker i augusti kommer på faktura i mitten av september med sista betalningsdag sista oktober.
Som den ordningsamme individ jag är betalas summan (för oss för tre bilar – min, Perres & Mammas) redan sista september, i det fallet tror jag inte att vi är unika. På något sätt!
Säkerligen gör en majoritet av Stockholmarna så, FATTA vilka sjujädra ränteintäkter som ’vi’ bjussar staten på varje månadvi pratar hysteriskt mycket pengar!!!
Det som gör mig mest upprörd, förbannad, förbaskad, skitarg och kastar heliga hundars förbannelse över är faktumet att OM man av någon outgrundlig anledning någon gång missar att betala i tid kommer det inte en vänlig påminnelse som upplyser om fadäsen utan ner dimper ett jädra 100 kiloskuvert med en påminnelseavgift på 500:- yepp, ni läste rätt, f e m h u n d r a j ä d r a k r o n o r PER BIL!!!
Man behöver inte vara släkt med Einstein för att räkna samman den slutsumman, plus då passerkostnaden.
Klart man blir sur :(
Det här har naturligtvis aldrig hänt oss, jag bara upplysningsvis informerar hur det 'kan' gå. Bara så ni vet.

Imorgon är det secktime igen.
Jag älskar de där lördagarna då jag från min centrala plats känner mig oerhört betydelsefull, lite som den viktigaste kuggen i maskineriet.
’Mina’ fantastiska herrar leder just nu serien (om än på målskillnad), jag kan inte se detta på annat sätt än att de är resultat av det trygga och rutinerade jobb sekretariatet har gjort. Och gör. Hela tiden!
Vi är bjudna på Rockfest imorgon. Hade sett fram emot det, hade varit toppkul. Nu blev det en krock, Perre ’kom på’ att det även var Aktiemötet med 'grabbarna'. Så typiskt.
Jag har med ljus och lykta sökt en ersättare. Utan resultat. Har jag bara svårflirtade vännerhar jag vänner???
Sebban ska på maskerad/30-årsfest. Det till Leopolds gamla fotbollstränare. Lite kul
Leopold
är också kul. Fast på sitt sätt. Har vissa problem med att nå honom. Det är inte kul.

Idag,
10-11-12 13:14:15
...jorden gick inte under. YES eller?!?

Rättshaveristen
/Carina

Idag regnkläder!

5 kommentarer:

 1. Japp, jag är tyvärr en av dina vänner som tackade nej till Rockfesten i morgon. Jag Älskar Rock och jag Älskar Fester :) Men tyvärr måste jag stå över. Har varit akut hos doktorn idag (igen för vilken gång i ordningen???) och har fått njurbäckeninflammation. En sjukdomsdiagnos som jag ej visste fanns förrän nu. Så nu är det dags för nästa pencillinkur...Men det blir bättre.
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Jag har ju fått räkning på vägtullarna när jag varit på besök i Stockholm, men inte tänkt på detta med datumen. Förstår att du surnar till.

  Instämmer i jippii och yes över att jorden inte gått under. Hade inte tänkt på att det var dags att oroa sig över det nu igen ;)

  Kram från Viola *inställsamma jag*

  SvaraRadera
 3. 500 spänn per bil i påminnelseavgift! Förstå vad kosing Stockholms stad drar in där! Rockfest låter skitkul, hade gärna blitt med om jag bott närmre....Kram!

  SvaraRadera
 4. Min syster jobbade förut i kundtjänsten när de införde tullarna.... Hon fick sig ett par rejäla utskällningar per dag kan jag säga=)*alltså inte av mig. Av bilister som kört genom Stockholm och glömt att betala. Ni fattar*

  SvaraRadera
 5. Hej fina gummistövlar du har på dig tycker jag ☺☺😊😊

  SvaraRadera