CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 3 november 2010

Traderaupprop!

Som skapare av Bluffbloggen (som jag för övrigt gärna vill slå ett slag för – håll med om att tanken är förbaskat bra, alla kopiesäljare uthängda på ett å samma ställe)
Eftersom jag är en erkänd motståndare till kopior, bluffbudsnick och ’säljes med Odd Mollypåse’ (den sistnämnda pinsamt irriterande)så hänger jag självklart per omgående, omedelbart bums ’right on target’Sanni Honey Bus uppmaning att Odd Molly fans landet runt ska hjälps åt att sanera Tradera.
Bort med alla uppenbara kopiesäljare, förbud alla fåniga annonser om att påsar medföljer (seriöst, finns det någon i denna värld som köper en HM-klänning pga att man får med en bättre begagnad genomskinlig plastpåse med Odd Mollylogga på – jag bara undrar???)
Jag skickar gärna budskapet vidare till alla andra läsare, köpare och spekulanter av Odd Molly och andra märkesvaror.
Har du liksom jag också fått nog av falska original och dåliga kopior som utan moral och etik snurrar på Tradera så kika på hennes inlägg här.
Mina damer och herrar – upp till kamp!.
När vi är inne på ämnet Tradera behöver jag lite vägledning i en moralisk fråga.
I jakten på nytt har jag sålt av några plagg bla. en Lovely Knit i bomull och färgen ljusrosa.
Sålde den då jag endast använt den vid ett par tillfällen samt att armarna var väldigt långa (ja, jag har korta armar en del Troll har det. Faktiskt!).
Det här var kofta nummer två i exakt samma modell som varit i min ägo(den första såldes, ångrade mig å köpte ny) då båda har varit betydligt mer ’sladdriga’ i modellen än mina andra och ganska bleka i tyget har jag tolkat detta som om att just denna kollektion/modell var det (någon som kan bekräfta?)
I annonsen skrev jag därför följande, varken mer eller mindre:
”Plagget är använt och tvättat inför försäljningen.
Koftan är för mig något långt i armarna.”
Fick igår ett mail från köparen med följande text ’ Fick tröjan idag..är nöjd men tyckte den var mer "välanvänd" än vad som framkom i beskrivningen..finns det något du kan göra på priset tror du?’
Hmm, den är inte särskilt välanvänd. Av mig. Den är i exakt samma skick som jag köpte den – det säger förvisso inte mer än att den var ’välanvänd’ då den anlände till mig i våras.
En möjligen befogad fråga av köparen, men vad gör man som säljare?
Köper man i befintligt skick?
Ska man återge pengar i good will syfte?
Vad hade ni gjort???

Rådvill
/Carina

Sökte genom hela datorn och hittar inte ens en bild med mig bärandes den :(

8 kommentarer:

 1. Ah, såna gnällisar har jag åxå råkat ut för... Hon hade kanske egentligen inte råd att shoppa kofta & testar att pruta för att få in slantar till månadens skorpor ?
  Nä, jag hade hänvistat till kollektionerna som du skrev hör ovan.
  ~

  Å visst... VET du att koftan var hiskeligt välanvänd, då måste man ju skriva det i auktionen ... tycker jag iallfall... Å vet du med dej att du saltat skicket lite, så be henne skicka tillbaka koftan & när den kommer så ge henne pengarna tillbaka.
  ♥Åsa

  SvaraRadera
 2. Köper man något som är i beganat skick på tradra så får man räkna med att det inte ser helt nytt ut!! Vill man ha något som garanterat ser nytt ut så får man köpa nya kläder och inte begadnade kläder på tradera!! Det finns många idioter där ute... Du har ju skrivit att den var använd!!

  Jag hade en terrorist efter mig en gång som ville att jag skulle ta tillbaka ett par Odd Molly jeans som jag sålt till henne. Hon ville jag skulle ta tillbaka dem eftersom de inte passade henne!! Jag hade skrivit i annonsen vilken storlek det var och att de var ganska små i storleken. Det är ju inte mitt problem att de inte passade henne!! Det gick så lång, hon terroriserade mig så mycket att jag faktiskt kontaktade en polis för att be om råd... Det finns många idioter där ute och det är trist att man ska behöva använda energi på sånt skit!!!
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad trist! Håller med Johanssonskan, be henne skicka tillbaka koftan och sätt tillbaka pengarna... Sälj den till någon upskattar den bättre. Vad är skillnaden mellan använd och välanvänd, liksom? Det senare tycker jag låter ju som ett slitet, nött plagg som blivit blekt av all tvätt och det var väl inte så du sålde den?

  SvaraRadera
 4. Störande när en del skall försöka pruta!! Det är svårt tycker jag (har varit ute för samma en gång..) då drog jag av 100:- som alternativ att skicka tillbaka den till mig! Köparen blev såå nöjd så! Faktum är att vill dom köpa något helt nytt så skall dom inte bjuda på något som ÄR använt! Bomullsvarianterna är ju mer "sladdriga" än ullkoftorna.
  Ibland orkar man bara inte tjafsa med dom..
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jobbigt med prutande köpare. Har tyvärr råkat ut för några sådana på Tradera. Jag ger mig aldrig om jag tycker att jag beskrivit skicket korrekt och den inte rusar iväg till hiskeliga summor. Man ska vara noga med att beskriva skicket. Om du känner med dig att hon har rätt och inte bara vill pruta hade jag om jag varit du max dragit ner priset med 10% som en liten symbolisk kompensation (kalla det "good will"), dvs erbjuda dig att returnera 10% av det hon gett MEN bara om du tycker det är befogat. Köper man i begagnat skick måste man vara beredd på viss slitage.
  KRAM och lycka till!

  SvaraRadera
 6. Nej, inte lämna tillbaka pengar. Står det att det är i använt skick så är det i använt skick.

  Däremot tycker jag att du kan returnera pengarna om hon skickar tillbaka tröjan men självklart ska hon stå för frakten i så fall. Du får ju betala avgiften på Tradera och har därmed ändå förlorat på affären.

  Lägg därefter ut den till försäljning igen och var jättenoga med bilder som visar hur den ser ut.

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 7. HAHA! Jag körde nyligen en auktion med "mollypåse" och det var toppen! Annars hade ingen sett det jag egentligen sålde. Men, det är sjukt irriterande som köpare. Men bra som säljare. fäsen då - vilket ben ska man stå på? :-)

  SvaraRadera
 8. Tycker du har fått bra råd. Jag hade inte betalad tillbaka pengarna, be i stället om att få koftan tillbaka.
  Hoppas det löser sig!
  Kram

  SvaraRadera