CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 8 november 2010

Kommentera inlägg

Hmm, hur tusan kommenterar man kommentarer på bloggen bäst???
Har provat alla möjliga olika varianter.
En del svarar konsekvent på en kommentar skriven i sitt kommentarsfält i kommentarsfältet (ja, ni hängde med där va :) )
Själv sprider jag komplimanger, glåpord och hövligheter hej vilt omkring mig och måste erkänna att jag inte alltid kommer ihåg vart och hos vem jag har ställt mina frågor, vilket i sin tur gör det rätt meningslöst att ställa dem då man inte kommer ihåg att se svaren och svarsställaren svarar utan mening – solklart eller nattsvart, beroende på hur man ser det!
I vissa bloggverktyg kan man markera om man vill se uppföljningskommentarer. Det är bra.
Sedan en tid tillbaka har jag ändrat taktik. Enligt mig till det bättre. För alla.
Alla kommentarer skrivna av någon med egen blogg besvaras på dennes blogg, detta blir lite av en winwinsituation.
Denne får en extra besökare, svar på sin fråga och jag blir uppdaterad på det senaste. Helt suveränt.
Svårare blir det när besökaren inte har någon egen sida. Då försöker jag svara i kommentarsfältet vilket leder till att det kan se något märkligt ut för en ny besökare ’hmm, har hon bara svarat på två av de fem kommentarer hon fått – skum människa…’
Alla bloggare vet att det är VIKTIGT (å kul) att få cred för sina skrivna ord.
Har förstått att vissa endast lägger en kommentar om JAG har skrivit hos dem. Först.
Vad är det för fjanterier ?!?
Sprid era komplimanger, smicker (med reservation för överdrivet lismande som jag är extremt allergisk mot, det yttrar sig i exceptionell klåda, stora utslag och svåra glåpord), synpunkter och glädje över bloggvärlden oavsett om bloggaren besöker dig/mig eller ej.

Betraktaren
/Carina
P.s
Jag och min nya ’vad-den-nu-heter’ tillsammans med en rosa fin, men sticksig tröja ’vad-den-nu-heter’.


16 kommentarer:

 1. Ja jag kommenterar för det mesta hej vilt lite här och där, har inga begräsningar för om jag inte ska vara först. Men sådana som jag kommenterat hos ett tag och de a l d r i g kommenterat hos mig lägger jag faktiskt inte som högsta prioritet längre. Lite give and take.

  Ang. koftan som du frågade om så kör jag på storlek 1 i den. Jag ska jämföra mot den i royal som var från förra året om det skiljer i längd osv.

  SvaraRadera
 2. Haha... jag ska säga hur jag gör. Fast jag är oerhört dålig på att kommentera ärligt talat och känner verkligen att det är illa av mig. Men jag tror lite vi alla sitter i samma sits. Man kan inte kommentera i 80 bloggar om dagen liksom... Bättre att säga något då och då och vara lite mer utförlig då.

  Jag svarar alltid på alla kommentarer i mitt eget kommentarsfält eftersom jag inte vill att andra ska tro att jag just inte svarar på vissa kommentarer. Sedan svarar jag mest på kommentarer som består av frågor eftersom de uppenbart vill ha svar och sedan så gott det går och om jag för tillfället är inne i bloggen på även andra kommentarer. Ibland blir det samlingssvar.

  Jag brukar inte svara på frågor i den andres blogg eftersom jag tycker det är roligare att då uppmärksamma den andres inlägg i sig än att svara där, men det spelar ju egentligen ingen roll. Men jag tycker också att det är väldigt fjantigt ärligt talat att mäta ut en kommentar mot en annan kommentar och bara kommentera om man får en kommenar tillbaka eller kräva en först för att sedan ge tillbaka. Det blir ju bara löjligt i längden tycker jag.

  Inte för att det här gör någon klokare haha.. men så tänker jag.. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag håller med du jag vännen! Kan bara kommentera ditt inlägg med - WORD!

  Jag kommenterar alltid hos dem som skrivit hos mig, inga problem än så länge då antalet kommentarer sällan överstiger 10.

  Sen kommenterar jag även hos en del andra när jag har något att säga och är ute och surfar rent allmänt, inget jag kräver något svar på direkt även om det är kul när folk lämnar en liten kråka att de tittat förbi.

  Åter till strykningen ;-)

  Kraaaaaaaam

  PS. Nice outfit! DS.

  SvaraRadera
 4. PS II. Jag tror den heter Hoodly knit och har nummer 829 DS. II

  SvaraRadera
 5. Hello!

  Jag kommenterar när jag har tid. :) Ofta är jag inne och läser här o där men säger inget om jag inget vettigt har att säga. Sen kan jag kommentera allt o alla andra dagar.
  Jag måste nog med fundera på vart jag svarar på frågor, göra lite som du tror jag. hihi..

  Sen bryr jag mig inte om vem som komenterar först eller så, men visst är det kul med lite komentarer ibland.

  Ett rörigt inlägg av mig. :) Hoppas du förstår hur jag tänker.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Jag undrar precis samma som dig och skall bli roligt att se vad folk tycker. Svarar oftast inne hos mig, men känner att det blir en väldigt enkelsidig kommunikation då jag sällan får svar på svaret.. Ja du förstår :D Kram troll unge :D ;) <3

  SvaraRadera
 7. Ja, det är jättesvårt så att det ska bli bra. jag saknar ibland svar på någons kommentarer och kommer jag då in på den bloggen så finns svaret där (hängde ni med?). Då tycker ju jag att det är lite synd som tredje person att jag missar intressanta svar.

  Jag blandar lite, men försöker att både kommentera på min egen blogg och på den den som kommenterade. Det är ju ofta samma personer som jag trivs med och som jag har något att säga till ändå ;) Men jag vet inte om något tycker att det blir "ojämt" ändå. Man får ju göra så gott det går....

  Kram från V

  SvaraRadera
 8. Äh, det är ju inte någon som förstår hur jag menade, knappt jag själv ;)

  Jag menar att om någon kommenterar här i din blogg och jag som läsare gärna vill se vad ditt svar blir, så måste jag ju ta mig till kommenterarens blogg. Annars missar man ju en del av den intressanta kommunikationen. Blir lite kluddigt faktiskt att försöka ta sig runt till rätt bloggar i rätt ordning helt enkelt.

  SvaraRadera
 9. Ah, du blir lika bra alltid på dina bilder :-) Skulle denna kvinna kunna få litta av ditt hår ? *skratt*

  Jag svarar alltid i min egen blogg. Å när jag knatar runt på Bloggarna klickar jag alltid i att jag vill ha uppföljningskommentarer .
  (Dom som har Blogger) Då missar jag aldrig något svar :-)

  Å sen har jag ett personligt tips ;-) jag börjar alltid uppifrån min bloggsida& knatar neråt när jag läser. Då missar jag inte heller något. Men ibland swischar jag bara förbi, utan att skriva något. Så detta är mitt femte inlägg idag :-)

  Passar åxå på att skriva att din outfit ser ut att vara supermysig !

  ♥Åsa

  SvaraRadera
 10. håller helt med att det går fetbort att bara kommentera om någon kommenterar i ens egen blogg. Jag läser många bloggar och vissa av dom skulle nog hellre dö än läsa en OM-blogg. Helt ok för mig! Jag kommenterar ibland ofta och ibland sällan men alltid av lust och aldrig bara för att!

  Måste erkänna att jag ibland glömmer att svara på frågor eller kommentarer. Men det är så lite som får plats i mitt arbetsminne. Försöker alltid svara på specifika frågor men gör det i min egen blogg. Om det inte är något superakut och jätteangeläget, då svarar jag per mail eller i den andres blogg!

  kramar

  SvaraRadera
 11. Åhh, nej skrev en lång kommentar och den blev borta:( Börjar om: Jag kommenterar hejt vilt, där jag har något att säja. Får jag en fråga inne på min blogg svarar jag i kommentarerna + på hennes blogg om hon nu har någon.
  Så kul det är när man har fått en drös av kommentarer ;-)
  Kramar
  Håller tummarna att jag lyckas denna gången:)

  SvaraRadera
 12. Jag kommenterar nog lite överallt, som jag gjorde här om dagen då du och jag var inne på ämnet. Sen tycker jag att du är otroligt fin i din outfit i dag.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jag kommenterar lite överallt utan urskiljning! Tycker själv att det är så jävla roligt att få kommentarer, en liten lön för mödan så att säga! Du ser vad snygg du blev i underklänningen:) Kram
  (Tror att den kan heta nåt med Cmc slip dress????

  SvaraRadera
 14. Nej nu får jag ta mig i kragen och ta en tur utåt Barkarby! Den där var ju klockren til Hoodtröjan (som också jag har).Sticksig -ja men så himla söt.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jamen det där är ju jättesvårt- jag har samma problem och just dina och mina kommentarsdueller tenderar att se rätt märkliga ut ibland *men jag vet att du alltid förstår mig. Det känns skönt i denna mörka kalla värld=)*

  SvaraRadera
 16. Tack ALLA för kommentarer och tips!
  Har även svarat i respektive blogg, exaktemente så som jag har utlovat =)

  Å så till Anne - just nu rear de underklänningarna till 30% eller 20% på outletpriset, så är man ute efter en sådan kan det vara värt en vända, har dock ingen aning om hur länge de håller på.

  SvaraRadera