CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 18 november 2010

Kopior

Sicken jädrans följetong detta är bland landets bloggar och jag hänger på. Förstås.
Lite spännande är att det verkar som om alla har sin egen orsak till varför vi inte gillar dessa kopior.
En del verkar vara mest irriterade på att deras egna original sjunker i värde, en del blir ledsna över att i god tro köpt vad de trott varit original, andra blir förbannade över den dåliga kvaliteten, en del förfasar sig över barnarbete och så finns de som är arga över att hänsynslösa människor tjänar massor med pengar.
Men så finns det också en del som anser att det är okej.
Fråga mig inte hur man kan tycka det. Att köpa ett kopierat plagg, gjort av barn, sålt av kriminella till ett överpris. Märkliga människor. Alltså köparna.
Själv blir jag mest frustrerad över den brottsliga verksamhet som ligger bakom massreproduktionen.
Jag blir arg över den kriminalitet som råder i världen, några som tjänar multum på andras bekostnad. Jag blir upprörd över det mer eller mindre slaveri som tillverkarna blir utsatta för. Om utpressning om designers som får se deras livsverk mynna ut i sketna duplikat.
Jädrar vad sånt kan trigga igång mig.
Och vad är det för mening att köpa ett plagg. Svindyrt som original. När det lyser kopia om det.
Sorrymen det ser bara vulgärt ut.

Nu har jag varit seriös för flera månader framåt. Kändes bra.
Såg att Tradera har lagt till en tilläggstext då man ska sälja, där går nu att läsa följande:
’Allmän information
Tänk på att det inte är tillåtet att sälja objekt som gör intrång i annans immateriella rättigheter (t ex upphovsrätt, varumärkesskydd och mönsterskydd) såsom t ex kopior/replikor.’

Inte för att jag tror att det hjälper men på det här sättet går säkert Tradera fria i alla fall…
Passar även på att slå ett slag för BluffBloggen och det nya forum som finns där – tror fortsatt att den 'i ett fungerande skick' kan fylla sin funktion. Med råge.

/Carina
Originalet

2 kommentarer:

  1. Det jag undrar när det gäller Tradera är varför de låter alla dessa kopieväskor finnas där. Helt uppenbara för vem som helst. Det är ju stört omöjligt att sälja en äkta väska på den siten för alla tror att det är en kopia.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig i allt. Vet du vart man får inlog till forumet på BluffBloggen. Jag kommer in där, men måste ha ett inlogg till forumet.
    Kram

    SvaraRadera