CLE1960 - Instagram å jag liksom!

torsdag 11 november 2010

Jag fick ett mail - igen!

Minns ni att jag för en tid sedan fick ett sånt nedrans smickrande mail så jag 'bara-var-tvungen' att delge och förmedla det till allt och alla och var läskunniga.
Nu har det hänt, igen!
Skillnaden är att denna gång är det min brevskrivare som önskar sig lite uppmärksamhet och då målet helgar medlen är det självfallet bara att bjussa på lite värdefull tid i etern (eller om man så föredrar ’ i cyberrymden’).
Sänder ett respektfullt tack för att ’gästinläggaren’ valde just min lilla enkla boning för hennes sunda tankar. Tack MoralMadde.

Smickrad
/Carina

” Jag är en av många blogglösa, som dagligen plöjer igenom en gedigen (Molly) blogglista och jag är övertygad om att alla läsare har lika stor glädje av dem som jag har.
Dessvärre (och nu talar jag bara för mig själv) är jag urdålig på att kommentera, vilket givetvis är tråkigt för blogginnehavarna. Jag har några teorier om varför det kan vara så.
Ibland har man inte tid, ibland får jag för mig att det inte har någon betydelse för dem eftersom man ändå inte själv har en blogg och så kanske de känner sig ”tvingade” att svara, ibland kanske man drar sig för det, för att merparten av de som kommenterar, ”känner” varandra på ett eller annat vis och kommenterar väldigt personligt. Jag vill poängtera att detta är mina EGNA FUNDERINGAR och inte något som jag har några som helst belägg för.

Anledningen till att jag skriver detta är att det märks en liten trötthet hos vissa bloggare, de har helt enkelt gått i stå och tycker inte de har något nytt att komma med. Vissa överväger t o m att lägga ned sina bloggar (hemska tanke) Det kan man förstå, då det både krävs tid, energi och lust att skriva inlägg, fota osv. Därför skulle jag vilja att vi som vet med oss att vi är dåliga på att kommentera, kanske kan ta den extra minuten och skriva en uppmuntrande tanke eller mening? Jag har på olika vis, kommit i kontakt med en del bloggare och jag är helt övertygad om att det skulle betyda mycket för dem.
Det är ingen som bett mig skriva detta, detta är helt och hållet på eget initiativ!!
Min önskan med detta, är att bloggskrivarna ska förstå att de har en betydelse, att de är inspirerande, beundransvärda och varmt uppskattade, inget annat.. (jo, få de som överväger att sluta blogga, fortsätta såklart)

Tack för ordet
//Madeleine"

6 kommentarer:

 1. Gomorron!

  Roligt med mail, värdefulla tankar hon tar upp...själv fick jag ju också mail så jag har något för mig till helgen. *hihi*

  Du är kanonfin i den där kombon, helt i min stil. Me ce like =)

  Kraaaaaaaaaa vännen!

  SvaraRadera
 2. Hej och 1000 tack för utrymmet!! Detta är publicerat i en annan blogg också och helst skulle jag vilja skicka det till alla som bloggar för att nå ut så mkt som möjligt. Avsikten var ju att få oss att "kommentera mera!" Nåja, budskapet har framgått...nu ska jag bara försöka leva som jag lär...eller nå´t ;)

  SvaraRadera
 3. Jag nickar instämande när jag läser Madeleines första del på hennes mail. Jag känner precis likadant som hon gör i sina funderingar. Kanske är vi flera som gör det och det var skönt att se att det inte bara är jag som känner så. Jag läser flera bloggar men kommenterar inte så ofta men får väl ändra på det nu.
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Hej jag igen!

  Ett utdrag ur Maddes brev som fick mig att reagera igen:

  "ibland kanske man drar sig för det, för att merparten av de som kommenterar, ”känner” varandra på ett eller annat vis och kommenterar väldigt personligt."

  När det gäller merparten av mina kommentarer så har de varit en helt vanlig kommentar från början och när man har svarat ett antal gånger så blir ju kontakten mer personlig.

  Men som sagt så har ju merparten av mina kommentarer varit just vanliga opersonliga kontakter från början för att sedan utvecklas till någon sorts bloggvärlds vänner kommentarer, ett fåtal har dessutom blivit riktiga riktiga irl-vänner till slut, ett bra exempel på detta är just Carina.

  Och känn för guds skull inte att de som har en blogg ska känna sig tvingade att svara, hur j-vla svårt kan det vara att skriva några trevliga ord tillbaka på en kommentar om man möjligtvis inte har ett hundratal kommentarer om dagen.

  Jaja nu har jag sluddrat lite till igen, åter till verkligheten. ;-)

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 5. ->Madde
  Det var så lite så, ingen särskilt stor uppoffring faktiskt - man skulle kunna kalla det för ett rent nöje.
  Nu hoppas vi förstås ¨på att en hel drös anonyma läsare gör sina röster hörda =)
  ->AC
  Tack för din kommentar.
  Å tja, vi talades ju vid i telefon så sent som igår - krya på dig.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej hopp!
  Jag har läst både här och hos Bina. :) Aboslut intressanta tankar.
  Ha det gott!
  Förresten, ska du inte söka jobb på Odd Molly outlet butiken som ska öppnas i Barkaby? Hade kanske varit något för dig ju!

  SvaraRadera