Jisses amalia, herre jösses å gudars skymning vilken sjuädrars god middag vi har ätit idag.
Jag snitsade till en fisk och –skaldjursgryta som slog alla rekord i godhet, smaskighet och superbitet och till det ett fantastiskt vin, Bonterra Chardonnay 2007 (nr 16632).
Den (eller de) vänliga själar som gav mig den flaskan i present på födelsedagen i somras (hemskt ledsen att jag missat namnet) ska ha en extra stor kram och eloge, vilken fullträff.
Dra mig baklänges vilken fantastisk smaksensation detta var tillsammans. Det gifte sig, på alla längder och bredder. Skulle ha platsat på vilken lyxkrog som helst. Garanterat.
Med åren har jag utvecklats från skolmåltidsassistent till något av en halvschysst krogkock som skulle platsa på vilken hyfsad restaurang som helst. Med mamma 'The chef superbe' som lärare har det liksom inte kunnat gå fel. Ever (oouups, de e att sticka ut hakan, måste vara vinet).
Vin som tidigare endast inmundigas vid ’festligare’ tillfällen avnjuts numera vid varje delikat måltid (we just cant get enough) ...
Vi har helt en enkelt blivit två totala mat och vintorskar. Sant.
Erik Lallerstedt släng dig i väggen.
Som tröst för de som fortsatt anser sig vara okunniga och oinspirerade i köket kan jag meddela att matinspirationen började när sönerna flyttade hemifrån. Kan man tänka.
Gormanden
/Carina
Hamnkrogen i Nynäshamn för några veckor sedan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det är väl så att när man har småbarn så ska det gå fort med matlagningen! Man tar sig inte tid med några jätte-kulinariska rätter då, snarare falukorv och köttbullar....Kram!
SvaraRaderaJag tror som Linda, att med småbarn i huset kör man det säkra bara för att det inte ska bli krig vid matbordet, igen:) Det lät smaskens i alla fall, kul när det blir så lyckat. Måste bara få fråga, är det Edsbon du har på bild?
SvaraRaderaKram
Recept på fisk- och skaldjursgrytan?
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaMen visst är det gott med ett glas vin till maten, en riktig njutning. Här blev det Vicar´s Choise ikväll, älsklingens köp såklart.
Kram från Eva
och ps. vi är lediga på måndagar
Vilka gourmander minsann =)
SvaraRaderaJag har ju i alla fall smakat på en av dina kulinariska rätter och den fick ju MVG.
Här har det varit full fart i helgen och nu väntar vilan igen, Fredrik drar till Emmaboda i 2 dar så det blir riktigt lugnt för mig.
Hoppas din vecka blir lika härlig som din helg verkar ha varit!
Kraaaaaaaaaam
Jag instämmer med MatzA; recept tack.
SvaraRaderaNu ska jag åter till städning och inredningsgrubblerier :)
Kramiz AnnaCarin
Till Matza och AC!!!
SvaraRaderaVisst är matlagning fantastiskt roligt.
Men ang. recept så är jag ledsen men är dålig på att hjälpa er här.
Jag utgår ofta från ett men ganska omgående så blir det lite av inspiration och humör.
Kan nämna ingredienserna:
Fiskbuljong
Vitt vin
Lax
Marulk
Havskatt
Gambasräkor
Musslor
Torsk
Röd paprika
Vitlök
Purjolök
Silverlök
Grädde (massor)
Chilisås
Kryddor
Hmm, det är det jag kommer ihåg =)
Lycka till ;)
Kram
->Eva Solid
SvaraRaderaHej hej på dig - tack för dina kommentarer, sorry att jag inte har svarat på dem alla.
Å visst är det magiskt gott med ett glas vin till maten och gärna ett att smutta på efter maten också =)
Sköt om dig
Kram