CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 19 januari 2011

Fuskbyggarna

Ikväll är det dags, ännu ett avsnitt av TV4:as succé Fuskbyggarna.
Visst har vis suttit där hemma och förfärats över hur företag och byggfirmor kan vara så förbålt klantiga, så slarviga och oprofessionella.
Som husägare blir man smått livrädd och undrar hur i hela världen man någonsin kommer våga att anlita en hantverkare.
Jag tänker inte på något sätt ta parti för fumliga rörisar, målare, snickare etc. men jag vill ändå lägga in en passus om att det alltid finns två sidor av myntet.
Det här med kommunikation (kvalificerad gissning) tror jag allt som ofta till viss del kan vara en av orsaken till tvister och bristande åtaganden.
Det är lätt att vi glömmer det när TV4:as kunniga smarta programledare sätter press på små som stora företag. De hamnar per automatik i försvarsställning och framställs som kanske mer puckade än vad som är lovligt. Att skickliga tv-producenter sedan klipper ihop det hela till en timmes snyftföreställning gör att alla våra sympatier hamnar hos de drabbade. Förstås.

Åter, jag tar inte de uthängda företagen i försvar. Inte på något sätt.
Det kan inte vara meningen att familjer drabbas på det olyckliga sätt som nu gjorts.
Innehavare av Byggfirmor kan vara ett jädra släkte och sköter de sig inte ska de hängas ut. Basta.
Men vill ändå poängtera - det alltid krävs ’to for a tango’
Och varför jösses tar jag upp detta i bloggen då
?
Jo, i kvällens avsnitt hängs en Daniel ut. Honom känner jag inte.
Men däremot så känner jag hans bror.
Sonen Leopold har i egenskap av målare varit ute på besiktningsjobb i dessa aktuella kåkar.
Och som grädde på moset.
Som TV4:as expertmålare, Mr. Målarmästare, ’The King of the Penslar’ ser vi brorsan själv – alltså min brorsa, Hasse.
Han kommer att figurera som sakkunnig när det gäller målning i de avsnitt som TV4 spelat in i Stockholmstrakten under våren.
Han är väl en riktig supersnitsare, brorsan min.

Nästan känd från TV
/Carina

7 kommentarer:

 1. Man blir väldigt ledsen i ögat när man ser alla som har blivit utsatta för dessa fuskare!
  Varför förekommer det kan man undra?

  Helena

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig sett programmet, men nu blev jag lite nyfiken. Hängs firmorna ut vare sig det är med eller utan deras medverkan? I så fall mycket intressant...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag måste visst kolla programmet, låter intressant. Sen att din bror är med är en bonus, för du vet jag vem syrran till tv kändisen är:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är böjd att hålla med dig. Min man har byggfirma och de har skött sig oklanderligt i många år. En onöjd kund hotade att hänga ut dem i bloggvärlden och det vill man ju inte. Men en opartisk besiktningsman inkallades och mer än godkände allt arbete! Däremot så var huset gammalt och lite gistet så de utförda arbetena hade inte kunnats göras bättre med de förutsättningarna... Som tur är kallade man in besiktningsmannen och ägaren till huset förklarade arbetet godkänt och skrev under på detta men det är otäckt när folk hotar åt höger och vänster. Som sagt var, det finns alltid 2 sidor av samma mynt!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Håller med Till fullo!!!
  Finns tre sidor DIN ,MIN och SANNINGEN!
  Ska hålla koll efter the bror ikväll..

  Kramar

  SvaraRadera
 6. The king :-)
  Tyvärr missade jag igår men får kolla reprisen.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vi fick en rörmokare vid ett entrepenadjobb över en vattenskada i badrummet. Ett par dagar innan han skulle in och pula med sitt, kom han över och han och jag gick igenom hur jag ville ha rören dragna. Jag pekade och förde fram min önskan och visade hur jag ville ha det. Dagen D skulle jag till tandläkaren, röris hann komma innan jag stack och ännu en gång gick vi igenom hur jag ville ha det. När jag kommer hem är rören dragna som innan vattenskadan!!? Talade jag till en vägg?, varför sa jag något överhuvudtaget? Han hade borrat fast rören i den nya väggen, med toksnygga (svindyra) kakel- plattor. Att riva och göra om fanns inte på kartan. Detta är snart två år sedan, vi håller inne med betalningen, tills vi får en ny putsad räkning. Så det finns nog klantarslen också!

  Helena

  SvaraRadera