CLE1960 - Instagram å jag liksom!

lördag 11 september 2010

Besökare!

När jag började blogga (indirekt för nästan 10 år sen) var det i några korta rader om min vardag.
Med tiden utökades informationen och läsekretsen bestod av familj och några tappra vänner…
Det där med antalet besökare var inte så viktigt, jag skrev ju ändå i högsta grad för min egen skull eller???
Skriva för sin egen skull, sant eller falskt?
Många skribenter minns säkert det klassiska dagboksskrivandet, ibland ’råkade denna hemliga skrift’ ligga framme vilket öppnade för syskon och kompisarnas nyfikenhet och en hemsk katastrof inträffade om de läst vad man plitat ner, även om det stundom (i sanningens namn) kändes som om så var tanken!
Att blogga är lite av nutidens dagbok med skillnaden att ’vem-som-helst’ nu är inbjuden.
Även om man i skrivandets stund skriver för sig själv så finns där ett ständigt önskemål om en respons på sina tankar.
För knappt ett år sedan insåg att jag att Odd Molly och bloggande var lite synonymt och via ’bloggvärlden’ började mina besökare att hitta hit, kul!
Gick från ett 20-30-tal till runt 100 unika per dag – alltså fatta vad stort, 100 besökare… gjorde dubbla saltomortaler och korkade upp skumpan.
Satte dock både fnitter och glädjen i halsen då jag surfade runt och kollade besöksstatistiken på liknande sidor.
Surt, jädrar i havet vad jag ligger efter och jisses jösses vilket ’bullshit’ att man inte skulle bry sig om antalet besökare, jämförelsevis var jag bara en droppen i havet, en fis i rymden :(
Skumpan byttes till begravningsöl och mästaren av rappakalja (dvs. jag) insåg att för å öka antalet besök måste något göras (om än endast för mitt eget egos skull).
Vad är det då som ’säljer’?
Mer av ’vardagligheter’ (dagis, handling, stress, jobbmöten – fasiken inget av detta berör mig), mer om ’sjuka barn’ (räknas vuxna söner som ringer mamsen vid förkylning?), mer ’inredning’ (måste utöka krediterna först) mycket mer av ’dagens’ (vem vill se dagliga bilder på en mjukisklädd ’Barbamamma?’ dessutom finns stora begränsningar i min Mollygarderob, bla. inte en enda chrysalis, ja kan ni tänka - yes that´s the truth) fler ’webbshopsinköp’ (här kan man hämta bonuspoäng, funderar på ’köp-&-skicka-tillbaka-tricket’, handla, prova, plåta och skicka tillbaka plagget) eller varför inte ’fler provningar’ (det ökar förvisso antalet kommentarer men ökar det antalet besökare?), ett annat tips är att 'kommentarsbomba' (tryck andra bloggar fulla med kommentarer och på så sätt skapa uppmärksamhet runt sin egen blogg, ganska effektivt men tidskrävande).
Eller helt enkelt bli bättre på att skriva och formulera mig – för jag är ändå jag och jag skriver ju (oftast) för min egen skull…

Skribenten
/Carina

7 kommentarer:

 1. Här kommer en av dina besökare som är arg på blogger just nu. Jag skriver en massa och poff så är inlägget borta. Jag är bombsäker på att jag kommenterat förra inlägget men inte f-n finns något där inte. *suck*

  Orkar inte skriva om men det var något om Säfsen som ligger mitt in the middle of nowhere och vad finns där att göra i den hålan?

  Jag lägger in annonser på Tradera, måste få ihop lite pengar för jag ska med Fredrik till Borås i 3 dgr och då måste jag ha något att shoppa för.

  Hoppas du har det mysigt fru Gräsänka!

  Kraaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 2. Hej gumman. Du är superfin som alltid men tycker inte du skall bry dig om besöksräknaren. Jag själv har åkt upp som en sol och ner som en pannkaka och har ibland ifrågasatt varför. Det projektet har jag lagt ner nu och kör min stil. Självklart vill man få tips och ideér så att man kan utvecklas men man skall nog hålla sig "så nära sanningen som möjligt". Jag läser ofta även om jag är kass på att kommentera, blir lite så tyvärr med dom "närmsta" bloggarna tyvärr. Borde ju vara tvärtom egentligen. Kram

  SvaraRadera
 3. Jag vill gärna se lite outfitsbilder med de stickade uggsen "igen". Jag känner mig lite vilsen hur och när jag ska använda dem, borde nog börja nu om det ska bli av innan det blir för sent. När är det för sent?

  SvaraRadera
 4. Jag gillar i princip allting din blogg- sjuka "barn", outfits, blöta hundar, AF-besök, etc, men detta huvudsakligen beroende på HUR du skriver det! Att läsa din blogg är ju rena gymnastiken för smilbanden!

  Och dessutom har du ju kroniskt minst dubbla mitt antal besökare- alltid nåt?=)

  SvaraRadera
 5. Det är roligt med dig för du skriver förbannat ärligt. Det du nämner är ju så "huvudet-på-spiken" för givetvis bloggar vi alla för att vi vill visa upp oss på nåt sätt. Nu iom bloggarna kan alla bli lite småkändisar och dessutom på ett rätt bekvämt sätt som man styr själv. Dvs aldrig behöver ta något större ansvar för det vi skriver då det är envägskommunikation (det är ju inte så att vi råkar hamna i direktsända debattprogram med Aschberg) från vår sida. Jag tror att en del får hybris av det hela men så är vi också många som är rätt prestigelösa och ser det som en kul grej. Bra för egot och roligt tidsfördriv liksom.

  Fortsätt skriva exakt som du gör! Roliga och tänkvärda texter toppat med bilder på en snygg kvinna med stil. Kram och fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Du ska vara precis som du är!!! För min del är det just variationen i olika bloggstilar som gör det kul att läsa och kommentera.
  Megakram

  SvaraRadera
 7. Tack alla snälla söta för alla snälla rara kommentarer.
  Har besvarat dem alla i respektive blogg utom då Anne som får ett alldeles eget svar här.

  Tack (tjatigt, sorry) för att du gillar det jag skriver, på mitt lilla sätt så tycker jag att det är lite av en befrielse att låta den prestigelösa sidan av mig läcka ut via bloggen (hmm, den läcker förvisso rätt friskt även utanför...)

  Å välkommen att fortsätta att kommentera - det ger mig energi.

  Kram
  /Carina

  SvaraRadera