CLE1960 - Instagram å jag liksom!

söndag 12 september 2010

Lite Samos

Samos som sagt – ännu en grön skön ö att lägga till handlingarna.
Vi hamnade i en liten förort till Pythagorion som hette Potokaki.
Enligt reseledaren skulle det ta ungefär 15 minuter att gå in till stan från hotellet – tro aldrig på reseledare när de talar om avstånd...
I normal promenadtakt tog det de dubbla, nu var det väl förvisso ingen större katastrof att efter en hård dag i solstolen behöva röra på sig, men ändå…
Pythagorion
har i mitt tycke, trots mycket turism lyckats behålla sin pittoreska skönhet och charm, älskar alla småbutiker och tavernor som fanns i mängder.
I skymningen slog vi oss ned på en av de mysiga barerna och njöt av solnedgången och fantasifulla drinklistor, kikade på folklivet alla fina segelbåtar, gigantiska motorbåtar och små fiskebåtar. Fick också lära oss att orten finns med på Unescos världsarvslista, det tack vare de många arkeologiska fynd som finns här.
Jag gillade Pythagorion, hamnpromenaden som ramade in stan tillhör helt klart en av de gemytligaste i hela Grekland (inte för jag varit i hela Grekland, men ni fattar!)

Mina varmaste rekommendationer
/Carina
3 kommentarer:

 1. Vad mysigt! Längtar och letar resor nu! Kram

  SvaraRadera
 2. Det verkar vara ett mysigt ställe. Nej, man ska inte lita på allt vad reseledarna säger. De har en tendens att försköna det hela emellanåt. ;)

  Den svarta Wigwamen är så himla snygg! Så jag hoppas du slår till på en sådan.

  SvaraRadera
 3. Mmmm, jag har aldrig varit i Grekland men en vacker dag så...
  På tal om smocken. Den typen av halsringning är ju lätt avkapande men jag knäpper inte översta knapparna ;-) Har nästan bara v-ringat (nåja, en och annan t-shirt med då)
  Sov gott!
  Kram

  SvaraRadera