CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 14 januari 2011

Fredagsnytt!

Pratade med min handläggare.
Hon undrade hur det gick med mitt företag.
Tvungen å erkänna att det ännu så länge inte är den mest lukrativa rörelsen som startats upp. ’Man får ju se det som inlärning och som en prövotid. Liksom’, sa jag och försökte låta segerviss.
'Har du sökt några jobb då', undrade handläggaren.
Jajjemen, sa jag och kände mig stolt (för egentligen behöver jag inte söka jobb under min ’startaegetsuppstartstid’)
Jag räknade upp en hel drös med företag som fått mitt fantasifulla och kreativa CV (jorusåattee…) neddimpandes i mailboxen.
Å inget napp?, undrade kvinnan på andra sidan bordet.
Nej, svarade jag och sänke huvudet. Skämdes lite, ungefär som om jag gjort något fel. För visst måste det vara något fel på den som varit arbetslös länge, en sådan måste vara konstig, asocial och märklig på något sätt?
Du har inte funderat på att kanske söka dig till någon annan bransch eller byta inriktning i livet?
Jag funderade lite och svarade ’Nej, jag är en typisk kontorsråtta, och trivs med det’.
Handläggaren kontrade med ’ Vad hade du för drömmar som ung, vad ville du bli?’
Förstår att hon menade väl och tog därför lite extra betänketid på mig innan jag sken upp som en sol och utbrast, ’Polis – jag ville bli ridande polis!’
Ser hur damen höjer ögonbrynen, ler lite medlidsamt och i vänlig ton säger ’Okej, ja jag förstår – tyvärr är det kanske lite sent att sadla om till polis (minns inte om det var exakt så hon sa men var tvungen att bjuda på den ordvitsen), men har du funderat på Väktare?’
Vaaa !!! - Väktare?!? (skojade hon?)
Nej, säger jag och känner mig smått förolämpad. Alltså inget fel på Väktaryrket men det är inte direkt som att stolt rida bredvid Högvakten på Stockholms gator.
Hon tackade av mig med några uppmuntrande ord om att ’marknaden ser ut att ha vänt’, ’snart lossnar det ska du se’ och någon annan klyscha som hon säkert säger till alla andra arbetssökande.

Status; Fortsatt arbetssökande egenföretagare
Imorgon lördag tar vi med Sebban och Loppan till Näsby Park och grattar mamsen på 71-årsdagen.
Perre jobbar natt hela helgen.


Bloggväktaren
/Carina

16 kommentarer:

 1. hahaha gumman då! Det är helt enkelt så att ingen varit smart nog att inse att dom behöver en person just som dig!! KRAM mitt lilla troll!

  SvaraRadera
 2. Hej! Det där med jobb kan vara svårt ibland..jag hoppas att du snart får ett roligt kontorsjobb som du trivs med..vad har du för företag?
  Kramar o ha en härlig fredag

  SvaraRadera
 3. När jag var liten ville jag bli Robin Hood, vilket jag också verkställde genom att stjäla min grannes plommon och ge dem till grannarna som inga plommonträd hade. När sedan grannen med plommonträden upptäckte oss och sa att det var helt ok, han gillade inte plommon i alla fall bestämde jag mig för att "sadla om" och bli politiker, men då det visade sig att Kalle Anka partiet inte behövde en partiledare fick det bli IT-svängen istället...

  Alla företagsledare som inte anställer dig begår tjänstefel...

  Mr Mister

  SvaraRadera
 4. Hej
  Tack för din hälsning hos mig. Hoppas det löser sig med jobbet.
  Trevlig helg
  kram Agneta

  SvaraRadera
 5. Det var ett ovanligt jobb hon klämde fram, kan man tycka! Man slutar aldrig förvånas över något..
  Vad har du för inriktning på företaget?

  Trevlig helg!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Äh häng nu inte läpp för att du inte fått något jobb, det blir ju snart vår så du kan sitta ute i solen och lapa energi för att söka ännu mer jobb.

  Ridande polis, hmm inget för mig då som är rädd för hästar. *flin*

  Vaknade i morse snuvig så nu måste jag ta mig lite varmt te känner jag. Hade tänkte göra en massa nyttigt i helgen men energin är extremt låg just nu.

  Hoppas det är bra med er!

  Kraaaaaamar

  SvaraRadera
 7. Hahaha du är ju för skön! Ridande polis - hon måste ha blivit helt ställd. Kunde du hålla dig för skratt? Själv ville jag bli lejontämjare och mja hamnade väl rätt långt ifrån ändå.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 8. Tack för ditt besök de gav mig chansen att finna dig. Trevlig blogg. Söka jobb...ja de e väl inte lätt idag - jag blev lite så här...??? ska man söka jobb om man startat eget företag, eller ja jag vet ju inte vad de är för företag...kanske söka jobbföretag. Nä nu vimsar jag till de - de e fredag. *ler*
  Du verkar ju ha många små bra egenskaper i bagaget så de löser sig säker...fast ridande polis...polisutbildningen är ju lång, slå till med något enklare på häst ve ja.
  Trevlig helg.
  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 9. Tycker du verkar hålla modet uppe otroligt bra trots allt. Det har också varit många träffsäkra inlägg (som vanligt) de senaste dagarna. Dessutom är det trivsamt att herr´n i huset också kommenterar. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Av vilken anledning tyckte hon att du skulle satsa på väktar-yrket?! Lustig människa...
  När tiden är mogen kommer världens bästa jobb att trilla ner i knät på dig:) Kram

  SvaraRadera
 11. Tack för titten hos mej:) Nu fick jag hitta till dej oxå:) Jag hoppas att jobbfrågan löser sej, det är absolut inget konstigt eller märkligt med den arbetslösa- det är samhället som är konstigt, att några ska jobba fööör mycket, mer än dom vill och några inte få jobba alls:( Håller tummarna för dej!!
  Sen kan jag ge dej lite kuriosa om en märklig grej hos mej- jag äger inte- har aldrig ägt ett Odd Molly-plagg!!!!! På tal om konstig;) Hihi
  Ha en fin dag! Kram Cilla

  SvaraRadera
 12. Inget vidare upplyftande samtal detta kan jag tro, vad roligt att du hälsade på, hoppas vi hörs igen, ha en skön helg, KRAM

  SvaraRadera
 13. vad roligt att du hittade min blogg, så jag kunde titta in till dig.
  kram
  hanna

  SvaraRadera
 14. Vad roligt du hittade min blogg så jag hittade din:) Tråkigt med denna arbetslöshet...vissa jobbar så dom blir utbrända och andra...ja det är något som är fel i hela politiken tycker jag!

  Hälsa gärna på igen:) KRAM Helena

  SvaraRadera
 15. Halloj,

  Jag har lagt Uggsen på Tradera

  http://tradera.com/Ugg-Classic-Cardy-storlek-38-Kort-auktion-auktion_340307_125893425

  ~Ingrid

  SvaraRadera
 16. Ha-ha ridande polis var väl himla käckt :0) Kan tänka mig hur tankarna for runt på din handläggare...väktare var väl det närmaste hon då kunde tänka sig.

  ~Ingrid

  SvaraRadera