CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 10 januari 2011

Vett & Etikett

Funderade på en sak.
Jag liksom många av er köper och säljer en hel del via Tradera.
Allt som ofta kommer plaggen i det skick som beskrivs.
Det har hänt att jag blivit lite besviken men å andra sidan kan jag känna att det är jag som köpare som har undersökningsplikt och är jag så ’ha-galen’ att jag är villig att betala hutlösa summor för ett begagnat plagg utan att kolla av statusen närmare får jag tammetusan skylla mig själv.
Å så är det en konst.
Att beskriva plagget utan att skapa en roman men också utan att utelämna viktiga detaljer. Och som köpare ibland läsa mellan raderna.
Egentligen spelar objektbeskrivningen mindre roll. Är varan färg och modell som jag söker har jag mitt pris, det nästan oavsett skick (nåja, någon gräns finns det väl).
Men det är en sak jag funderar över.
Hur kommer det sig att flera av etiketterna i nacken är trasiga???
Hur går de sönder liksom?
Känns som om ’jag kliade mig i nacken å så gick den sönder’ inte känns relevant.
Ej heller att den gått sönder i tvätten, vid strykning eller hårborste som fastnat.
Den här 'detaljen' har heller aldrig tagits upp i någon annons.
Min spontana reaktion är att plagget från början är stulet och att det är larmet som har rivits bort. För så vitt jag vet använder Odd Molly sig av ’tagskedjor’ som är lätta att ta bort och sätta tillbaka, vilket alltså betyder att etiketten inte kan gått sönder då man rivit bort tagsen (den i sig är ju inte larmad, dessutom har ett par av plaggen köpts med tags).
Har faktiskt inte brytt mig om att fråga någon säljare om varför nacketiketten är trasig – vilket jag förstås borde ha gjort.
Så typsikt mig, feg när det gäller.
Det är ju egentligen bara att ställa frågan.
Vad tror ni?

Detektiven
/Carina13 kommentarer:

 1. Jag vet att andra plagg som säljs på utförsäljningar ibland klipps i nacktagen för att folk inte ska kunna byta dem i vanliga butiker etc. Så har det varit på ex GANT-utförsäljningar och på plagg som jag köpt från danska Småfolk (där har plaggen markerats med en röd prick i labeln) De plagg som jag har köpt från GANT och sedan sålt har jag skrivit precis som det är, att det är ett hack i labeln och att det beror på att plagget är köpt på en utförsäljning.

  På de plagg jag köpte på OM´s utförsäljning i våras fanns det inga hack men det kan säkert variera lite.

  Den KAN vara en förklaring...

  kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för din kommentar hos mig...var inne på Caleas...(vet inte om det blev rättstavat?)
  kikade lite där. Du hade ju visst tre sidor :)
  Har minsann inte kikat klart ännu. Intressant fundering dock!
  Fick samma tanke som dig, att det kan vara stulet. Men när jag läser föregående inlägg så inser jag att det kan ju likaväl vara så.
  Men visst är det roligt och en aning beroendeframkallande det där Tradera!
  Tack o hej
  Kramar Therese

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag handlade en del på OM´s senaste utförsäljning. I några av plaggen har man klippt ett jack i lappen i nacken. Jag trodde att man gjorde så när någon defekt upptäckts på plagget. Kanske kläder som först inhandlats i butik och sedan lämnats tillbaka pga detta. Behöver ju inte ens vara speciellt stora saker.
  Dessa kläder har väl skickats tillbaka till OM som reklamation och sedan hamnat på utförsäljningen.
  Detta är ju bara min lilla teori.
  Vänlig hälsning Cissi Roo,

  SvaraRadera
 4. Jag har inte varit ute för det själv men vet ju att många märken som har utförsäljningar eller det finns någon liten defekt på varan klipper i lappen i nacken...men om det är så bland mollysar vet jag inte helt säkert...intressant undran av dig i alla fall!=)

  Kram vännen!
  Adela

  SvaraRadera
 5. Jag håller med tjejerna ovan. Plagg som köpts på utförsäljning är nästan alltid klippta i lappen. Behöver inte vara något större fel på dom, ofta någon liten liten detalj som inte syns med vanligt öga.

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inte alltid lätt med Tradera. Jag vill så klart veta skicket på plagget jag köper, men att undersöka det själv går ju inte så därför bör man som säljare givetvis vara så ärlig som möjligt, anser jag. Om en säljare tar illa upp för att man ber om egna bilder då annonsen endast visar produktbiler, känns det lite oseriöst, tycker jag. Då får man ju faktiskt inte se produkten som säljs.

  Malin Wollin skrev en krönika om detta i helgen: varför beskriva ett plagg som det mest underbara/snyggaste osv. Hade det varit sant hade man ju inte sålt det då, menade hon. Ja, så har jag också tänkt ibland när man sett en översvallande annons.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Men sitter larmet verkigen i den lilla lappen? Har jag då aldrig varit med om...?? Men jag förstår inte hellre hur det bara kan gå sönder. Det har de då aldrig gjort för mig och jag har en ansenlig mängd Mollysar ;0)

  Kramen,
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Hej på er alla!
  Tack för alla kommentarer och synpunkter.
  Jag har hunnit var på några stycken Odd Molly utförsäljningar och även handlat en del, på ingen av dessa plagg har nacketiketten varit sönderklippt.
  Jag har å andra sidan heller aldrig sett att ett larm suttit där så det känns som om gåtan förblir olöst :)

  SvaraRadera
 9. kul att du tittade in på min sida! gillade inlägget åvan, känns som om jag kommer att gå å klura på det där nu, men jag tror ju mer på stulet än utförsäljning, för varför klippa i lapparna då lixom?
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 10. Jag har några plagg köpta på utförsäljningarna med klipp i lappen. Dessa låg då i "andrasorteringslådan" dä plaggen pga en defekt är extra billiga, Gav t ex 500 för en LK som är aningens ojämn i stickningen (syns knapp) och 300 för en tröja som hade ett mikroskåpiskt hål.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Kanon att du tog upp detta :-) jag har visserligen inte shoppat hem något med flärpen itu, men det är ju bra att veta varför den är så :-)
  Å såklart måste man få fråga om man är spekulant på ett plagg :-)

  SvaraRadera
 12. Vad knepigt!! Har ingen aning faktiskt...
  Ser ut att vara ett väldigt fint plagg :)
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 13. Hej
  Plagget är köpt på en odd Molly utförsäljning. Plagget du köpt kommer från reklamationslådorna. Plagget har troligtvis en defekt. Kan vara något ytterst litet, som du inte ser:)

  Kram

  SvaraRadera