CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 3 januari 2011

L I S T A N ! ! !

Året är nu 2011 och tid för bokslut.
Ser tillbaka på bloggåret.
Vad har påverkat mig?
Å vips, synapserna i hjärnan börjar gå ’bananas’ och listan var född.

Får jag presentera ’The Lista!’
My way (förstås helt utan inbördes ordning)
Årets Pretentiösaste: Utan tvekan, ’on the top’ Katinka med sin ’Imagination is real’.
Ingen annan har under året gjort så väldokumenterade provningar och välskrivna inlägg med både skärpa och sting. Den andas en vältalig pedantisk, bohemisk akademiker, schysst kombo liksom. Det är inte för intet hennes blogg är den mest välbesökta och också min första Mollybloggsupptäckt.
Årets Ambitiösaste: Denna person har tagit bloggandet till nya höjder. Hon har utvecklat sin blogg till en Odd Molly Community där man kan hitta allt inom Mollysfären. Kvinnan med egna idéer och kreativa tankar är förstår Bina med ’Everydaymolly by Bina’.
Årets Coolaste: Även här är första platsen helt ohotad, ingen å menar då ingen kan variera mer och bättre än allas vår Josanne, 'Odd obession by Josanne'.
Coolaste frillan, coolaste kombosarna, coolaste gaddningarna och coolaste maken, att hon därtill är en grym skribent gör ju inte saken sämre. Är dessutom säker på att Idolvinnaren Jay har henne att tacka för en å annan Odd Molly anhängares röst.
Årets Bekantskap: Nej, hon bloggar inte särskilt mycket om Odd Molly, hon visar aldrig några dagens men har kommit och bli en god vän. Sunda åsikter och kloka ord står Maria i Javabönan för och det var också från henne jag köpte min första LK ’på’ nätet.
Årets Kommentator: Vilken blogg man än besöker, vilken tid på dygnet man surfar och vilken kommentarfält man än går in på så finns ett inlägg där.
Jag är imponerad - hur tusan gör hon?
Den jag talar om är förstås Jeanette från Mortys Hörna, eloge till henne för hennes idoga kommenterande.
Årets Doktor: Om jag någon gång blir sjuk vill jag hamna hos Doktor Molly, maken till trevlig och sympatisk människa blir nog svår att hitta.
Känns som om hon alltid möter världen med ett leende, man blir glad av henne. Le och Doktorn ler tillbaka.
Årets Präst: Hon har ingen egen blogg men håller sin vakande hand över oss i Mollyträsket. Hon är vänlig, blid, stark, godhjärtad och har lämnat åtskilliga varma och rara kommentarer hos landets bloggare. Jag talar förstås om den häftigaste prällen i predikstolen, Eva Solid.
Årets Höjdare: Bloggar inte Odd Molly, tror inte jag har sett något Odd Mollyplagg på hennes blogg. Någonsin. Ändå har hon en trogen OM-läsarfan Club. Jag har ingen aning om vart hon bor, hur hon ser ut, vart hon jobbar och är inte ens säker på hennes namn. Hon är med andra ord irriterande anonym. Hon kallar sig för Mia (den har Liza Marklund redan kört vilket således inte betyder att det är sant), vilket är 'lagom' vanligt. Oavsett namn, ’The Fucking Queen of Everything’ kan få det tristaste dysterkvisten att tina upp och leende känna igen sig.
Årets Perfektaste: Kan ni tänka er denna lady med skrynklig blus, hundhår på brallorna eller en kaffefläck på tröjan – nej jag tänkte väl det.
Trots att hon aldrig visat ansiktet får jag en drottninglik känsla när man tittar på denna tjusiga uppenbarelse som skriver ’En Odd Molly-holics Bekännelser’. Jämförelsevis känner jag mig som en lopploella från förorten (vilket iofs inte är allt för långt ifrån sanningen).
Årets Mamma: Förstås. Ingen annan är så hängiven sina barn och lägger ner sin själ i deras kläder, sitt jobb och Odd Molly som hon. Årets mamma är förstås amazonen från Höllviken, tjejen som ingen sätter sig på, bästa tuffaste Susanne och Sanni Bus blogg.
Årets Effektivaste: Denna dam verkar ha fler timmar på dygnet än oss andra. Hon skriver blogginlägg som liknar romaner. Flera gånger per dag! Hon har ett helt fotbollslag till ungar, jobbar, uppdaterar Facebookstatusen i en takt som får oss vanliga att känna oss som lata soffliggare. En eloge till denna makalösa Mia och hennes 'My odd Reality'.
Årets Vackraste: Det finns flera som kombinerar inredning med Molly. Den jag absolut fastnat för är House of Adela, så fantastiska möbler, detaljer och bilder. Så vackra kläder så man blir knäsvag. Mitt hem framstår som ett postorderhopkok när jag ser på hennes bilder.
Årets Hair&Body: Somliga har begåvats med en kropp och ett hår som är ’to die for’ – en sådan är Linda med 'Lindas Stil'. Vore jag inte medelålders (har man fyllt 50 är man förmodligen i den övre medelåldern), lätt överviktig, kobent, mörkhårig och gammal nog att inse mina begränsningar skulle jag kidnappa hennes Scarlett O’Hara lockar och timglaskropp. Dessutom besitter hon en garderob som Odd Molly själv skulle bli avis på.
Årets Rookie: Jag har bloggat i flera år, Odd Molly kom in i bilden för ungefär ett år sedan och det samma har jag förstått gäller för många andra OM-bloggare. I årets elfte timme dök en riktig höjdare upp Ann med bloggen Hornsgatans Ros. Har haft lite kontakt med denna trevliga kvinna under året, nu har hon en egen blogg. Den är trevligt skriven och där finns löjligt snygga kläder och kombinationer.
Årets Moder Theresa: Bästa Linda - ’Life of Linda’, vilken jädrans klippa hon är.
Jag gillar henne av bara attan, inte nog med att hon så frikostigt bjuder på sig själv och alltid levererar mängder med glädje till andra genom sina goa kommentarer. Dessutom har jag henne att tacka för festblåsan nummer '1' i somras. Hon är en kvinna att hålla i handen då det blåser.
Årets Inspiratör: Jag gillar henne inte. Inte alls. Hon har ingen egen blogg. Hon är lätt schizofren med en moral som får andra att verka som bleka jasägare. Hon är helt fantastisk.
Den jag talar om är Moral-Madde. Fick ett underbart mail av henne, fåglarna kvittrade och solen värmde. Generat lästa jag orden och kärlek uppstod.
Hennes sätt att skriva har inspirerat mig. I massor. Du är hemsk. Och bäst. Och jag gillar dig inte.
Årets ’Runners up’: Kan tusan inte bestämma mig – här nominerar jag två. Båda har nämligen ramlat in på min ’mest besökta lista’ ganska sent. Båda har härliga roliga, humoristiska och välskrivna bloggar, den ena mer uppdaterad än den andra, men båda bra. Det är underbara ’Casa del Caos’ och ’KarJac’ (jag vet inte vad de heter men vi kan kalla dem Mia och Mia, gillar deras sätt att skriva och uttrycka sig.

Ja, det var det hela.
Som allmän information läser jag betydligt fler än nämnda bloggar och skulle nog kunna nominera dem alla för 'något' dock valde jag bort kategorierna ’Årets Sömnpiller’, ’Årets Smaklösaste’, ’Årets Jag-behöver-nog-en-storlek-större’, ’Årets Mesigaste’, ’Årets Jag-borde-skaffa-mig-en-stylist’, ’Årets Prestationskomplex’ och 'Årets Vem-tror-hon-att-hon-är?' (flera av dessa var jag själv nominerad till så de gick liksom bort).

Listig
/Carina

34 kommentarer:

 1. HAHA! Toka! Det är upplockat på bilden, annars är det mest ett risigt trassel. ;-) Men tack ändå!

  Men jag skrattar ihjäl mig! Jag är ju med i din lista! Tack för de snälla orden men du vet, man lär sig ju i vilka vinklar man ska stå/hur ljuset ska vara (suddigt och halvmörkt)/hur man ska suga in röven (jo det lär man sig till slut även det) osv när man fotar på samma ställe varje dag. Grymt kul lista och jag håller verkligen med om de andra! Jäklars vad du har järnkoll och vad du uttrycker dig bra! Jag skulle bara vilja lägga till en person:

  Årets mest lyckade kombination - en stockholmsbrud med smak för det smakfulla. Henne ser ni aldrig i för små eller för stora trasor utan hon lyckas få allt att sitta som det ska. Utöver stil är hon rapp i käften som få och skulle förmodligen ge självaste proffsretorikern Carl Bildt en rejäl omgång i ordbattling. En classy kvinna som kombinerar ett snyggt yttre med ett skarpt inre. Givetvis är det fredagsmejlbloggerskan Carina jag menar.

  SvaraRadera
 2. Ha ha!! Kul lista!! Jag tackar för att du inte nominerade mig till "Årets mesigaste" eller "Årets sömnpiller" ;-)
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jahopp, där blev jag kär i dig. Du är inte bara snygg utan har en fasansfullt bra smak också. :)

  /Ödmjuk

  SvaraRadera
 4. Oooooooh jag bugar och bockar och rodnar och dånar och hela kitet!

  Jag utnämner dig härmed till Årets vitaminkick! Få andra kan få mig att sätta kaffet i halsen som du- och det är en komplimang! Att du dessutom är snygg, skojig, smart och sällsynt scharmig *jajajaja- jag VET! Men det hade brutit s-magin annars....* gör dig sammanfattningsvis även till en Satnams Kalaspingla!

  SvaraRadera
 5. Å vad kul att läsa, och vad du har tagit dig tid att skriva. Jag gör som MollyB och tackar för att du inte nominerade mig till "årets sömnpiller" :)

  SvaraRadera
 6. Ehh... eller så kanske vi andra inte ska tacka eftersom vi antagligen räknas in just i de där kategorierna som har en mer negativ klang?
  God fortsättning kluriga Carina, och kram!

  SvaraRadera
 7. Önskar dig god fortsättning!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ååååå vad jag blev glad - ja faktiskt nästan opassande glad :-))Du förstår ju att vi andra tycker att du själv har en given plats på listan. Denna lista som var skitkul att läsa och säkert kommer att läas om när jag lugnat mig lite ;-)Personligen gillar jag ditt sätt att skriva - du har en mycket välvässad och finurlig men aldrig plump penna. Dessutom bjuder du frikostigt på dig själv - både i form av tankar och bilder. Att du har ett megastort hjärta förstod jag ju genast när vi träffades ute i Barkarby!
  En hel hög med kramar

  SvaraRadera
 9. Fin lista du har knåpat ihop :-) ja mitt inlägg blev trots allt rätt långt och då tog jag ändå inte med allt....;-)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag bugar, rodnar och funderar på om jag ska skicka vidare utmärkelsen till Dag Sandahl haha...högkyrklighetens egen lilla myspysfarbror som anser att kvinnor inte kan vara präster, vi har liksom inte förstått kallelsen från Gud på rätt sätt. Jag menar vad kan motsäga det mer än denna utmärkelse från en eminent penna!
  Kramar från Eva
  ps. Om nu någon undrar så läser jag Dags blogg och vissa av kommentarerna där tillhör inte den trevligare sorten och alltid anonyma.

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig lista! Tackar och bockar, har nog aldrig blivit jämförd med Moder Teresa förut:) Kram din toka!

  SvaraRadera
 12. Årets djurvän som blev sjuksköterska måste vara jag ;)

  SvaraRadera
 13. Hahaha, vilken härlig lista! Tackar ödmjukast, men tycker att jag legat på latsidan eller rättare sagt jag har tagit semester. :D
  Du är ju bara bäst!

  SvaraRadera
 14. Tackar för ALLA kommentarer och i vissa fall komplimanger.
  Nominerar, så här lite i efterhand Helen till 'Årets Humanist'. Djurvän och människovän av stora mått.
  Och Eva Solid - Har tyvärr ingen aning om vem Dag Sandahl är, men vill du kan jag skriva några väl valda till honom =)

  SvaraRadera
 15. Kul lista! Vem kan ha varit hon behöver en storlek större och andra som inte nominerades :) Vilken bra idé och vilken öga du har för saker och människor! Jag tackar också, att du inte nämnde mig i bortlämnade kategorier. Kanske kunde jag ha varit årets utländsk wanna-be mollybloggerska :)

  SvaraRadera
 16. Tackar så mycket och säger: - detsamma! ;-)  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 17. Men. Alltså. Nu rodnar jag av glädje!! Det gör inte Moral- Madde, möjligen tycker hon det är lite opassande att hamna på en så fin lista utan att ens själv ha en blogg. Men jag skiter i henne,tackar och förundras över hur du gång på gång kan vara så träffsäker i dina inlägg.
  Klem

  SvaraRadera
 18. Carina: Underbara kvinna!! Men vilken tid och vilken prestation du gjort med denna sammanställning. Jag rodnar och känner mig OTROLIGT hedrad över att få vara med på din fina lista bland så många toppenbloggare. Men du.....TRO MIG, jag har tovigt hår på morgonen, stora påsar under ögonen och mörka ringar (därav de huvudlösa bilderna, lättare att fejka perfektion när man inte ser det slitna ansiktsuttrycket;-). Är allt annat än perfekt....believ me.
  Du är otroligt träffsäker, rolig, charmig, avväpnande, modemedveten och jordnära kvinna med klass!
  Tack än en gång fina du!!!
  STOR KRAM från mig

  SvaraRadera
 19. Vilken fullträff du har fått in!! Underhållande o rolig läsning där du prickat in många suveränt bra!! Tack för du bjöd oss på din lista!
  Kram

  SvaraRadera
 20. Tack för dina fina hälsning inne hos mig!

  Det var en gedigen blogglista...måste nog titta in lite, en annan del av bloggvärlden;-) Inspirerande med en snygg, "mogen" (det får man säga va? Menar det positivt;-)) kvinna som bjuder på sig själv och dessutom verkar driftig. Får nog hålla lite koll på dig framöver:-)

  Ha en fin dag!
  A

  SvaraRadera
 21. Hahahaha!
  Vilken rolig lista!
  Och så dök JAG upp där på slutet! Jag är helt paff!

  Tackar så mycket!
  Hälsningar "Mia"!
  (Hehehe! Jag heter ju klart inte det! Det är såååå skönt att vara anonym! Men you never know! En vacker dag går jag bananas och visar mig i bara mässingen i blogger! Eller, nä... Jag ska skona er från flera års terapi! Mwhahaha!!!)

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Jag har mailat dig med en liten förklaring.
  Kramar igen från Eva

  SvaraRadera
 23. Vilken helt underbar lista! Du beskriver alla dina favoritbloggare så fantastiskt. Nu är jag nyfiken på att titta in hos dem alla :)

  SvaraRadera
 24. Hahaha...vilken klockren lista! Dina reflektioner är underbara att läsa. Håller med dig i många fall. (och jag undrar förstås stilla vilken kategori jag själv tillhör, Årets sömnpiller eller Årets jag-borde-nog-skaffa-mig-en-stylist...)

  kram

  SvaraRadera
 25. Hej!! åh gulliga du - vad glad jag blir av just din uppskattning!

  .....och du, tack för din omtanke... jag är frisk, det händer bara så mycket just nu.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 26. Joråsåatt... jag är ju liksom inte snabbast... men långsammast... på att besöka bloggar och kommentera. Årets slöfock kunde varit jag men så shit i havet har man fått en så sjukt smickrande titel här. Jag är riktigt opassande skitstolt. Det får bli ett inlägg om The Lista... KRAM!

  SvaraRadera
 27. Hej!

  Idag hittade jag din blogg och det är jag otroligt GLAD för! Wow, vilken härlig blogg du har!! Välskriven, rolig, finurlig, träffsäker, helt underbar bara! Hit kommer jag återvända många gånger! Hoppas det går bra?

  Kram

  SvaraRadera
 28. Här är en till som har vaknat till efter lite mycket nattjobb och läser i fatt bloggar och hittar denna superroliga härliga lista! Läser och bara håller med om Linda, Josanne Dr Molly o alla andra...och ser då med att moi är med...men vännen, så GULLIGT OCH SNÄLLT av dig! Jag blir superglad och stolt!=)
  Men du skulle själv vara med på din lista med underbart underhållande, välskriven och rolig blogg!
  TACK en än gång!=)

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 29. ha ha ha! Tusen tack goa fina du!! Jag blir rörd. Och om du någonsin blir sjuk öppnar jag en fältklinik i din trädgård, jag lovar! KRAMAR

  SvaraRadera
 30. Ojojojoj! Tack gulligaste gulligaste du! Jag blir väldigt rörd av vad du skriver och skäms nästan över att jag jämt känner nuförtiden att jag inte räcker till. Tuen kramar till dig och din fina lista. Kram

  SvaraRadera
 31. Hej!!
  Hittade hit Via Adela!
  Jättekul att läsa din lista, tips på många nya bloggar!

  Trevlig Afton/Malin

  SvaraRadera
 32. Haha, klockren lista! Håller dock inte med om nomineringarna av din egen blogg, för den är tokfin!!
  Kram

  SvaraRadera
 33. Men jisses AMALIA!! Jag blir alldeles rörd! Sitter här och läser igenom din blogg då jag ligger typ 3 år efter blogglandia just nu och ser detta! Jag önskar att du visste så glad jag blev! TACK SNÄLLA DU!!! Bättre "pris" hade jag aldrig kunnat önska mig ever! KRAM <3

  SvaraRadera
 34. ->Eva Solid
  Hej där, vet att jag inte är särskilt snabb :(
  Men såg att du skrev att du skulle skicka mig ett mail å tänkte bara säga att jag inte har fått något.
  Så, bättre sent än...
  ->Madde
  Som sagt, jag är inte alltid så snabb...
  Men har jag lyckats reta MoralMadde och fått dig att le så känner jag mig lite nöjd - mission completed liksom.
  Å hur jag lyckas vara träffsäker vet jag inte, jag liksom bara skriver det jag tycker utan att tycka för mycket, eller - ähh, vettetusan hur jag gör, å inte är det så märkvärdigt heller ;)
  Men tack!

  SvaraRadera