CLE1960 - Instagram å jag liksom!

söndag 16 januari 2011

Underbar respons!

Helt fantastiskt – helt otroligt!
Vilken härlig respons det blev på inlägget rörande förbokningar av Odd Molly.
Om jag inte är helt ute och cyklar blev det ’all time high’ på antalet kommentarer och jag tackar för dem alla.
Uppenbarligen ett ämne som engagerar och berör.
En klar majoritet av de förhandsbokande Mollyentusiasterna hävdar bestämt att beställningen görs på grund av den låga dollarn, kan inte göra annat än att tro dem. I alla fall till viss del…
Själv tror jag att det här är ett resultat av smarta marknadsförare som genom att möjliggöra förhandsbokning för alla även indirekt flaggar för att antalet plagg är begränsade. ’Köp nu’ annars riskerar du att bli utan å vem vill vara utan!?!
Ibland är vi kvinnor fantastiskt duktiga på att skapa skäl och anledningar till nya inköp och jag själv är inte ett dugg bättre - är något av specialist på att skapa dem.
Min andra teori att man på något bakvänt omoget sätt hetsar varandra till köp som man kanske inte skulle ha gjort om inte möjligheten till förköp funnits ser jag inte heller som allt för avlägsen.
Även tanken att man mer eller mindre omedvetet triggas av känslan av att ’alla gör det’ är inte helt obetydlig. Man lockas hela tiden till att ha nya Mollysar att visa upp i sin blogg, man luras in i jakten på nya kombinationer, modeller och färgställningar för ingen vill uppfattas som ensidig och tråkig.
Tror också att det handlar om ett slags vuxengrupptryck, även om jag misstänker att man inte alltid är medveten om det.
Det är klart att det ständigt finns en massa gyllene undantag.
Penningstinna individer med obegränsade kreditkort
Ekonomiskt sinnade som planerat och sålt för att kunna lägga pengarna på nytt.
Budgeterande spekulerande som ser detta som en investering.
Och de som attraheras av känslan att vara först, köpa nytt och då frestas av den låga dollarn.
Jepp, det finns alla sorter och alla är vi lika värda (cheezzus så pedagogiskt).
Har jag lyckats med minsta antydan till tankeställare blir jag glad.
För tro mig (säger jag och försöker låta övertygande) det kommer finnas kläder åt oss alla.

Skjutjärnsjournalisten
/Carina

11 kommentarer:

 1. Klokt inlägg! Jag tror definitivt att det finns ett slags grupptryck inom bloggvärlden, en slags hysteri och hets. Och visst blir man påverkad, vare sig man vill eller inte. Det är lite som reklamen på TV. Visst fan står man där med Ariel Ultra i handen när man ska handla tvättmedel på ICA. Inte för att det är bäst/billigast utan för att det finns i ens undermedvetna. Jag är inte bättre än någon annan, jag åker också dit många gånger och köper sånt bara för att jag sett/blivit inspirerad av någon i deras blogg. Jag börjar dock lära mig att försöka rannsaka mig själv och köpa sånt som jag vet funkar på mig. Att det ser skitbra ut på snygga Stina gör inte att det automatiskt ser bra ut på mig.

  Sorry för allt svammel (sa hon som bokat bara för att det är bra dollarkurs ;-) )

  kram

  SvaraRadera
 2. Du är så bra! Dina ord är kloka och du skriver och formulerar dig med sådan finess. Du är rolig och har skinn på näsan och ibland är jag nästan lite rädd för dig och dina träffsäkra inlägg...fast mest tycker jag du är kool.
  Tata!:)

  SvaraRadera
 3. Det är det som är så härligt i Mollywood...Visst är vi ytliga, shoppingtokiga och ibland visar ett kollektivt vansinne, men de flesta av oss är djupare än man tror och har mer bakom pannbenet än bloggarna alltid visar. Det finns mycket klokhet och godhet här och säger man några väl valda sanningar så brukar det falla på läppen även om det ibland är mitt i prick så tål vi ju det! Keep going Shooter!
  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Du har ju rätt i det du skriver! Förbokningarna föder ett behov och en rädsla att "bli utan". Det är butikerna som tjänar mest på det här för i helskotta! För min del får dom gärna förbjuda förbokningarna helt och hållet.....Kram

  SvaraRadera
 5. Håller med här att det finns både klokhet och godhet hur mycket som helst hos dig och i din blogg och i Mollyland ...;) Gillar att få vara en del av det=)
  Som svar på att du tror att det alltid är välstädat (ha ha =)) kan jag säga nix det är det inte....kanske är bra på att plocka i ordning men med teenagers, 2 hundar o en katt samt att jag jobbar mycket så flyger råttorna ibland=) Men det är nog mitt stora inredningsintresse som gör att jag håller undan för jag njuter i mitt hem=)
  Kom på att du frågade nog mig en gång (som jag glömde svara på sen..) om mitt jobb...jag jobbar inom Polisen...med det värsta buset;) Gillar att byta skepnad när jag kommer hem till mitt romantikinredda hus och mina OM volangklänningar som jag älskar från den blå uniformen=)

  Kramis
  Adela

  SvaraRadera
 6. Ännu ett träffsäkert inlägg! *gillar* Bästa reklamknepet är ju "köp nu annars tar det slut", och det funkar ju absolut...
  Henrik Fexeus har skrivit en bok om påverkan, kanske får passa på att tipsa om den :p
  / Hanna

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Nu har jag hunnit läsa ikapp och vilka superba inlägg du har gjort.
  Nej, här förbokas ingenting heller, vill fundera ett tag även om jag handlar mest från nätet(finns inga butiker i min lilla stad).
  Blir också pinsamt berörd över vissa ord och uttryck, har dock ingenting med moralism eller dubbelmoral att göra. Försöker alltid att få mina konfirmander att kalla varandra för könsord, svära i varje mening etc.
  Snygg är du på alla bilder i vilket fall men en skönhet klär ju som bekant i allt.
  Kramar från Eva

  SvaraRadera
 8. Jodå, jag har kommit hem. Har haft fullt upp i helgen med att komma ikapp med allt där hemma samt att vi renoverar och har numera tagit bort en vägg i köket så det är öppet och fint....ja, och jädrans skitigt med allt bygg damm. *suck* :) Men det är det värt för vi hoppas på att det kommer bli snyggt sen. ;)

  Jag har också förbeställt. Ett plagg på DeepFling och ett hos Ajabaja. Pga dollarkursen på det första och det andra att jag inte ville bli utan så på sätt och vis är det ju hets. Men nu är det bra och jag är supernöjd. Sen får jag se vad och om det blir något mer. Vilket det säkert blir. :D

  SvaraRadera
 9. Som jag sa tidigare så hade jag gladeligen förbokat av ett antal olika anledning. Vad som hindrade mig i detta fallet var pengar.

  Har i alla fall fått en ny mollis av Fredrik i födelsedagspresent, visar den på onsdag om den hunnit komma hem.

  Kraaaaam

  SvaraRadera
 10. ->Hanna
  Tack för din kommentar och vänliga ord.
  Jag har läst om och sett inslag på tv av Henrik Fexeus. Jag köper det han säger utan att blinka. Om 'rätt' information når oss är vi är oerhört lättledda individer.
  ->Eva Solid
  Hej där, minns att du för en tid sedan skrev i en kommentar att du skulle eller möjligen hade skickat ett mail till mig - har inte sett något sdåant, kanske minns fel ?!?

  /Kram

  SvaraRadera
 11. Haahhhaa, jag har oxå förbokat. Varför? Ja, inte för att just "mina" plagg ta slut utan för att... Jag vet inte... Bara för att... Det var kul? För att jag skulle få känna mig viktig?... Äh, jag tyckte att det var kul. För att jag egentligen inte behöver mer att hänga i garderoben, eller jag vet inte.
  Kram!

  SvaraRadera