CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 12 januari 2011

Hysteri!

Alltså, jag fattar inte!
Antingen är jag förvånansvärt trög, inte förstått meningen eller så är jag helt enkelt ingen äkta ’Odd-molly-holic’.
Kanske är jag för kritisk, för snål, för fattig, för avundsjuk, för oinsatt eller bara så fruktansvärt missundsam så det kryper ut porerna på mig.
Saken är den att jag inte riktigt förstår mig på denna totala förbokningshysteri som sprider sig som en löpeld över landet så snart som världens webbutiker lockar med nya kollektioner.
Vad är poängen liksom?
Är det att vara först med plagget, vara ensam om plagget, rädd för att gå miste om plagget eller vill man bara briljera med att äga 'just det plagget'?
Har man inte förbokat finns man inte…
Vad jag förstått handlar det inte om några rabatterade priser vid förbokning utan helt enkelt verkar grejen vara just att vara först.
Hör hur landets Mollybloggare drar igång motorsågen och är på väg att göra kaffeved av både mig och Fredagsmailsbloggen…
Skjut mig.
Måhända är jag en oäkting som försöker ta sig in i de fina salongerna, men jösses det kommer ju vimla av kläder i butikerna, webbshopparna kommer ösa ut dem och skulle man ändå ha otur så kan man vara säker på att plagget förr eller senare dyker upp på Tradera.
Jag fattar inte...

Slänger iväg en tanke.
Är det möjligheten att vara först med att visa upp det på bloggen som lockar?
Att vara någon, att vara först.

Jodå, inser att (även) detta inlägg kommer att reta en å annan troligen kommer några känna sig träffade, vända taggarna utåt och gå i försvarsställning.
Så låt oss ta det från början, vad jag skriver är att JAG inte förstår mig på detta med att förhandsboka och ventilerar MINA tankar runt det hela.
Personligen får folk förboka hur mycket de vill, handla för hur många pengar som helst och jag tycker varken bättre eller sämre om dem för det.
Kan till och med bli lite road av att läsa om hur dessa förhandsbokningar i vissa fall frambringar ett upphetsat känsloläge.
Här om dagen läste jag en lätt mullig mollybrud´s blogg, hon hade med gott samvete intagit en semla, sånt gillar jag.
Gå lite motsols - en härligt befriande kommentar i denna för närvarande dietstinna bloggvärld.

Häxan
/Carina

34 kommentarer:

 1. Haha, du är för härlig som vågar skriva så rakt på sak. Du har rätt, det är hysteri. Nu ska inte jag kasta sten i glashus för jag är inte bättre än någon annan. Jag har aldrig förbokad tidigare, men slängde mig på hos Deepfling, för med låg dollar blir det billigare. Sen i kväll när FOLK kom med sin inbjudan blev jag tvungen att kolla, och vips så var 2 plagg bokade. Nu ska sanningen fram att jag snart inte har kläder kvar i garderoben efter allt säljande, så nytt måste in. Jag har inget mer att säga till mitt försvar, jag är hjärntvättad.
  Kram på dig goa Carina!

  SvaraRadera
 2. Har inte bokat än och har också skrivit, om än mindre träffande än du, om just hur stressande det är med detta förbokande. Att man snarare blir MER orolig för att det där plagget man verkligen vill ha ska förbokas bort, så man knappt får SE ens produktbilden av det...*lite ironi*

  Det som jag mest gillat har jag inte lyckats hitta ännu. Och sist tog det fasen längre tid att få förbokade grejor än om man köpte när det kom.

  SvaraRadera
 3. Ja vad sjutton är det som händer? Jag tror att man dras med av bara farten, alla andra förbokar och då är det så man ska göra. Jag vet att jag rycks med i alla fall, men jag dras med i tanken och viljan men inte i handling. Här ska icke förbokas! Men jag är bra avundsjuk på dem som gör...
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Haha - jag som brukar vara ca 1 säsong efter, handla på reorna eller Tradera och aldrig hetsa upp mig inför nya släpp har förbokat hos DF för första gången. För min del handlade det om en omedelbar och häftig förälskelse som inte svalnadet ett dugg från första gången jag såg bilderna. Att jag sedan rättfärdigade det hela inför mig själv med "låg dollar och fri frakt" är ju en annan sak.

  Och här sitter jag vid datorn 6.30 i stället för ute i köket med morgontidning, kaffe och cigarill :-))!!!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. ha ha ha! Helt ärligt handlar det bara om att kunna köpa plaggen så billigt som möjligt för mig. På Deep fling blir priserna lägre än i sverige och därför förbokade jag där innan dom tar slut. Dom brukar dock leverera senast så det handlar inte om att va först med något. Skulle aldrig förboka om det inte va för att jag vill kunna köpa från ställen där det finns rabatter osv innan dom tar slut där. Men för många är det väl att få tag på ett drömplagg innan dom tar slut vilket dom ju faktiskt gör... Hysteri är det i alla fall men i-landsproblem kan va härliga ibland!

  KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Här blir det aldrig några förbokningar!
  Just nu väntar jag på att butiken som säljer OM i Min Lilla Stad ska ha 50% rea!
  Får se om jag kan fynda nåt då!

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg, kul med någon som vågar gå mot strömmen! :)
  Många dras nog med för andra bokar tror jag, är väl ganska klassiskt...börjar i skolan: "alla andra har/gör detta, det vill jag också ha/göra". Jag har säkert varit likadan, men man får "dra sig loss" och se lite mer nyktert på det hela och fundera på varför man vill ha just DET plagget.
  Än en gång, uppfriskande inlägg!
  / Hanna

  SvaraRadera
 8. Godmorgon,
  ja det har har jag också undrat över!! Dessa nya "påhitt" om förbokningar stör mig måste jag erkänna. Känner mig som "kärringen mot strömmen" även inför detta släppet. Jag vill suga på karamellen o fundera i lugn o ro, så det gör jag.(ålderm kanske..) Kläderna man vill ha sedan brukar ju finnas runt om när det kommer till kritan. För nätbutikerna handlar det ju bara om buisness, en ny affärsidé tänker jag. Våren kommer ju ändå..
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilket bra inlägg! Träffande och rakt på sak, me like!! Håller med dig fullt ut, bryr mig inte om vad andra gör men samtidigt blir jag stressad av alla förbokningar och tror i min enfald att plaggen ska ta slut innan jag ens fått kika på dem.... Förbokade vid pre-spring av bara farten i takt med alla andra och kläderna kom hem bra mycket senare än om jag köpt strax efter släppet istället. Säger som Annelie här ovan att man vill ju suga på karamellen ett tag innan man bestämmer sig, kan ju bli så fel annars (egen erfarenhet...)
  kram

  SvaraRadera
 10. Håller med Dr Molly! I mitt fall handlade det om ren snålhet med den förbokning jag gjort! Blev helt enkelt billigare att köpa från USA. Men jag håller med, det är sjukt! Jag blir ärligt talat lite stressad när jag ser plaggen försvinna från shoparna! Men har bestämt mig för att Ka-chingen blir det enda som förbokas, den vet jag att jag kan ha. Annars är det ju ett vågspel att boka nåt man aldrig sett...KRAM!

  SvaraRadera
 11. Det materialistiska habegärets drivkrafter kan få alla att jaga efter något som inte ens finns, eller kanske är det så enkelt att allmogeplaggen med sina snirklande broderier väcker de mest primitiva drivkrafterna hos vår i övrigt amerikaniserade livstil.

  Kram på er....

  Mr Odd Fellow

  SvaraRadera
 12. Hahaha! Äsch vi är väl en del som inte förbokar tror jag.
  Jag är ingen förbokningstjej. Jag lever kvar i vintern och jag vill klämma lite på en del av plaggen. Jag är nog lite trög och lite feg helt enkelt ;)

  Kram från V

  SvaraRadera
 13. Jag tror inte alla förbokar men jag gör det. Vissa plagg vill jag bara ha så är det och förbokar jag så vet jag att jag inte behöver tänka på dem mer. Jag har bokat hos Deepfling också mycket pga att jag sparade mina 20%, med dem i kombination med dollarkursen så tycker jag att jag gör en ganska bra affär.

  SvaraRadera
 14. Jag har förbokat på DeepFling för att det är billigare (med bra dollarkurs och jag har en rabattkod på 20%) Jag är för snål för att handla OM till ord pris och väntar vanligen till reorna vanligtvis. Men kan jag nu få en LK för runt 1000-lappen istället för 1700 så känns det bra. Förbokar inte några plagg till ord pris. Dessutom förbokade jag bara plagg jag vet att jag kan ha, dvs gamla trotjänare. Nya modeller måste jag prova och sen suktar jag efter ett bra erbjudande.

  kram

  SvaraRadera
 15. Bra skrivet! Jag förbokade för första gången nu och detta för att jag aldrig fått tag i de plagg jag verkligen velat ha. När kollektionerna väl finns i butikerna så är de Alltid slut, om de ens kommit ut...
  Jag skrev för inte alltför länge sedan i min blogg att jag inte förstår varför vissa plagg är så sjukt limiterade, bara säljs i vissa länder osv. Kanske är detta ett marknadsföringsknep som många av oss går på i jakten på det perfekta plagget?
  Däremot är jag helt ointresserad av att vara först, sånt tänk är inte min grej alls...
  Kram!

  SvaraRadera
 16. jag vill prova, känna o prova känne en gång till. Så finns det något fint i affärerna jag kommer till sen så blir det där o vad får vi se. Måste ju avvakta vad som ser fint ut på min konstiga kropp... (ja bantning o graviditeter gör att ens kropp antar en konstig form inte mer med det!)

  SvaraRadera
 17. Hej Vackra Carina!!
  Tack för alla dina gulliga kommentarer hos mig nu när jag har varit så frånvarande hos er alla..
  Kändes så härligt ska du veta:-)
  Och den där listan du gjorde var ju bara så jäkla bra!!
  Fick mig några skratt och det var lite kul att se din syn på oss alla:-D

  Jag har iaf inte förbokat..
  Har varit sugen men har knappt ens haft tid att titta in vad som komma skall..
  Och jag får hålla i min plånbok lite nu så det är bara dumt att fresta djävulen;-)
  Men kan förstå de som förbokar om det är något som man vet att man vill ha och är rädd för att det tar slut..
  Så kan jag känna iaf..Och sen om det blir lite billigare på något ställe så är det ju också ett plus i kanten..
  Hmm, kanske man ska kolla in deepfling ändå??

  ha det gott härliga du,
  Kram

  SvaraRadera
 18. Jag vill också förboka, men jag har inga pengar. ;-)

  Jag vill också ha 20% rabatt hos DeepFling men inte får jag det inte. *snyft*

  Tur att min älskade Mr OM ska till Köpenhamn på måndag och det är min födelsedag den veckan, det är ju så mycket jag vill ha.

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 19. Så bra skrivet! Där slog du huvudet på spiken :-) jag blir superstressad av denna förbokning, varför vet jag inte riktigt och då är man väl illa ute :-) jag ville förboka mina "favvoplagg" hos Deep fling för det blir lite billigare men de var ju slut innan jag han klicka och då mitt dumma nöt bokade jag två andra plagg som jag inte hade tänkt från början...hmm knasigt men sant! Nä ta bort förbokningar och låt allt bli som vanligt igen :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 20. Jättebra skrivet!! Jag gillar inte det nya systemet med förbokningar. Varför måste man boka före. Varför räcker det inte när kläderna kommmer, då beställern man dem! Helt hysteriskt.
  Själv vill jag vill prova i butik. Jag vill känna klämma och se plagget. Jag brukar prova alla plagg jag kommer åt. Så vet jag hur det sitter på mig, ifall jag hittar plagget med ett bra pris. Jag köper alla mina Mollysar i butik, eller på Tradera.
  Så hos mig råder lugnet ;-)

  Min semla var jättegod!!
  Kraaaam

  SvaraRadera
 21. Har inte förbokat tidigare. Egentligen vill jag gärna invänta provningar på bloggarna först, men den här gången har jag faktiskt förbokat på DF. Absolut inte för att vara först, tvärtom, jag har valt samlad leverans så jag lär bli sist. Utan för att "mina" plagg fanns, blir billigare än i Sverige och frakten är gratis. (Svindyr frakt på vissa nätbutiker i Sverige däremot ju!!!!)
  Kram

  SvaraRadera
 22. Jag måste lägga ytterligare en kommentar om förbokningar. En del skriver varför har man börjat med förbokningar, ja de har alltid funnits men inte för alla och då tycker jag det är bra att alla kan få chansen. Så är det ju även i fysiska butiker, att man kan gå dit och kolla på bilder vad de beställt och lägga undan. Så det är inget nytt fenomen egentligen. Kul fråga Carina som engagerar.

  SvaraRadera
 23. Att riskera att gå miste om plagget är mitt 90%-iga försvarstal. Resterande 10% kan jag tillskriva att det faktiskt blir lite billigare med dollarkurs och fri frakt från USA. Att vara först eller inte skiter jag fullständigt i. Men jag erkänner, jag stressade upp mig till max och gick bananas. Och du behöver fan inte förklara dina tankar och känslor. Jag är så jäkla glad att du är så ärlig för du fick mig att tänka inte bara en, utan tio gånger till minst nu. Och denna mullis har också köpt hem semlor idag… För ju mer jag läser om dieter och träning och skit desto mer gör jag tvärtom. Så vad säger du, ska vi starta motvalsskola?... ;o) Love you bästaste häxan! :o)

  SvaraRadera
 24. Förbokat hos Deepfling för andra gången nu. För min del handlar det om:
  1. det blir mycket billigare (särskilt om man har 20% rabatten kvar).
  2. Vid första bokningen var det ett plagg som ej kom i andra butiker.
  3. Denna gång var det också för att jag ville förvissa mig om att få just ett favoitplagg som jag skulle "dö" om jag inte fick tag på;)

  Visst är det hysteri och ett helknäppt beteende men det är så jäkulens roligt också att få lov att "stirra till det" och hetsa upp sig för en så banal sak som kläder.

  Kraum

  SvaraRadera
 25. Jag håller med!
  Att dras med av olika saker är nog lätt, och just nu skriver många, som du sa, om diverse dieter...
  Inget av det är dock för mig. Jag är ju den veligaste av alla, så jag håller mig några kollektioner efter oftast. Vill prova, känna och tänka efter mer än en gång oftast. Se bara hur det gick med "mina" turkosa strumpor!
  Kram

  SvaraRadera
 26. Underbart skrivet!!! Kan bara hålla med!! Har inte förbokat mer än ett fåtal plagg av den enkla anledningen att jag har rabatt på där jag beställde och då vill jag veta att jag kan köpa de plaggen jag bara MÅSTE ha därifrån.
  STOR Kram,

  SvaraRadera
 27. Haha! Ja, det måste vara den låga dollarn som gör att alla ska köpa "mollisar" innan de släppts ens. Jag hör dagligen kommentarer om den gynsamma valutamarknaden i mitt direkta närområde.

  Jag har precis varit ute och hämtat in en julgran till nästa jul, kan bara inte vänta...på att julen 2011 släpps..träpriserna gynnas ju också av den låga dollarn..

  Hälsa Perre

  Mr Godd Jully

  SvaraRadera
 28. Oj oj oj... vilken respons du har fått på detta inlägget!! Inte illa för en häxa ;-)
  Håller helt med dig om att förbokningar är lite sjukt och att jag antagligen har blivit lite sjuk som dras med i denna hysterin... Jag vet bara att om vi 4or ska ha en chans på de fina tingen måste vi förboka. 4orna tar ALLTID slut först och kommer sällan ut på tradera!! Trist att det ska vara så men så är det!!
  Oansätt... sjysst inlägg!! Jag diggar dig!!

  Kram.

  SvaraRadera
 29. Jag håller helt med dig! Superbra skrivet. Kommer ALDRIG förboka något själv. Då hinner man ju ångra sig innan det kommer och så vill man ju ha tjusningen med att klämma lite på sakerna först. Tycker det här förbokningssystemet är superstressande och inget jag tänker haka på. Finns det jag ville ha kvar sen så var det inte meningen att jag skulle ha det.
  Jättetrevlig blogg du har förresten. Superbra inlägg :-)
  Ha en skön helg
  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 30. hej
  Tack för ditt uppfriskande inlägg och härliga skrivsätt. Håller också med,och har också undrat lite, men det beror nog mest på att jag är grön och oerfaren i OM-världen. Håller mig till tradera eller möjligen nån rea än så länge. Men har för några dagar sen tittat på Lisens.dk:s sida om vår nyheterna och blev hemskt sugen på några plagg. Har dock inte förbokat. Men det beror nog också på att min ekonomi inte är den bästa. Så jag är som du skrev, snål,fattig , oinsatt och oerfaren!! he he
  lördagskram

  SvaraRadera
 31. Håller också med. Är lite ny i det här och har reagerat ganska rejält på den här hysterin.
  Tror också att du har en poäng när du skriver om att vara först att visa upp på sin blogg. Jag tror att en del blir triggade av varandra genom nätet och handlar mer än man skulle gjort annars.Vill ha något nytt att visa upp liksom. Även om jag inte tror att man alltid är medveten om det. /Maja

  SvaraRadera
 32. Sent inne och kommenterar...
  Håller med helt och fullt men förbokar som en galning ändå. Jag gör det för att vara säker på att få det jag vill ha och för att jag bor i en liten stad med en liten, liten butik som tar in ett litet, litet sortiment med kläder som jag oftast inte vill ha från OM. Därför känns det lättast så här, samtidigt vet jag att det går att få tag på det även sedan. Känner dock en viss tillfredsställelse och eufori över att ha fixat mina måsten inför vårkollektionen. Sommaren kommer sedan och jag kommer göra likadant då.
  Från affärernas sida är detta ett smart system och de säljer säkert hur mycket som helst på detta sätt och egentligen så är man väl dum som stöttar detta försäljningssätt. Men jag är hopplöst kär i Odd Mollys kläder och i krig och kärlek är allt tillåtet...
  Tänkvärt inlägg dock!! :-)
  Kram Ina

  SvaraRadera
 33. Intressant inlägg - och nog tror jag att det är lite korrekt och riktigt det du kommer fram till. I vissa fall handlar det nog om att vara först :) För min del förbokas det inget alls och det känns skönt det med. Mia

  SvaraRadera