CLE1960 - Instagram å jag liksom!

tisdag 12 oktober 2010

The Bloomers story

Efter gårdagens inlägg kan jag konstatera att Smallville Bloomers har delat Odd Molly Sverige i två läger.
På ena sidan står de enade, de frusna, de som in i det längsta gör allt som står i deras mentala makt för att försvara detta motbjudande plaggs existens och på andra sidan står jag =)
Denna vämjeliga om än exklusiva variant av cykelbyxor må vara både varma och sköna, men snygga – sorry Ladies men nej, nej NEJ!!!!
Bloomers skapades i mitten av 1800-talet i USA, som en rationellare dress för kvinnor och i protest mot dåtidens mode med korsetter, snörliv och långa, tunga kjolar som hindrade kvinnors rörelsefrihet. Proteströrelsen torde vid det här laget ha dött ut för länge sedan och vad mig anbelangar borde dessa kortbyxor för kvinnfolk i ock med långbyxornas intågande i den kvinnliga vardagsdressen gått samma väg.
Många äro kallade få är utvalda till att passa i dem, jag är sannerligen inte en av de.
Men om de nu är nedrans sköna finns en omedelbar risk i att bloggerskan i egen hög person inom kort kommer drista sig till att testa ett par, inte använda – bara testa… ty mitt motto är ’man ska alltid prova allt minst en gång’
Å apropå stilsynder så bara måste ni bara kika på denna, helt underbar och alldeles tvärfel – och med den bakvända logik som ibland uppstår blir det så helrätt. Med det menar jag att så länge någon till 100% kör sin stil kan ingenting bli fel.
Som ett bevis på att även solen har fläckar bifogar jag dagens bild, Carina i början av 90-talet.

I am bad
/Carina

6 kommentarer:

 1. *asg* ännu ett skratt för mig själv....jag bara älskar att titta i folks fotoalbum.

  Byxorna är hemska men såååååå himla rätt när det begav sig. ;-)

  Jag har faktiskt min gamla Lee jeansjacka kvar från början av 80-talet, den tillhör det som är sparat i kultsyfte till senare generationer.

  Om länken är det bäst jag är tyst. *hehe*

  Kraaaaaam

  SvaraRadera
 2. Snyggast på 90-talet... känner igen så väl.. burr jag hade liknande outfit ;-)  Ropen skalla: Låt Carina prova din bralla!!

  SvaraRadera
 3. Haha! Det här fick mig att skratta. Missade helt dina byxor först. Satte i halsen av länken som jag måste titta på flera gånger och liksom vänja mig lite i taget av, sen tillbaka till dig igen..:-)
  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att du bjuder på så härliga bilder. Brallorna är fantastiska:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hi hi - helt underbart. Eftersom vi är ungefär lika gamla uppvisar våra utstyrslar påfallande likheter. Jag hade ett par pytonormsmönstrade supertajta byxor i rosa och lila - gulp! Och bloomers är ett hett ämne - debatten om deras vara eller inte vara flammar upp med jämna mellanrum i min bekantskapskrets ;-)
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Haha! Underbara bralls! Att kika i fotoalbum är ta mig tusan befriande. Det var INTE bättre förr!

  SvaraRadera