CLE1960 - Instagram å jag liksom!

söndag 24 oktober 2010

Fula saker

Visst vimlar världen av fula saker, speciellt sådant man kan ha på fötterna.
Förvisso ligger skönheten i betraktarens öga men när det gäller skodon och massproducerade saker som presenteras i allehanda reklamblad och glättiga magasin är dessa att betrakta som allmän egendom och jag vågar därför sticka ut hakan och såga några av dem vid lästen.
Ni som hängt med ett tag vet ju att jag är lite av en skofetichist och stöveldyrkare – dessa fakta gör mig förvisso inte till någon expert inom ämnet men anser nog själv att jag intar en ganska framskjuten position inom smakrådsfraktionen.
Så, till några för mig självklara fakta, vad är oestetiskt att ha på fötterna.
1) Bland det gräsligaste jag vet är draperade stövlar eller skor, ni vet säkert vilka jag menar, sådana med veckat skinn över foten och inte är snygga någonstans.
Denna typ av skor för mina tankar till blonderade öststatskvinnor med leopardmönstrade dressar och anskrämliga pråliga smycken. Jag vet inte vad som har fått de här damerna å tro att de genom att bära dessa avkommor till skodon kan locka penningstinna överblivna ungkarlar till diamanter och giftermål, hualigen!
2) Träskostövlar (sorry TFQofE), näe tror inte ens att de var snygga på 70-talet och på den tiden var man ändå villig att sätta på sig det mest märkliga saker på fötterna.
De ser osköna ur och inger känslan av att man inte riktigt har bestämt sig, vill man ha träskor eller vill man ha stövlar – stövlar, träskor, stövlar, träskor…. det är de som är frågan och frågar du mig låter man bli helt och hållet.
3) Slutligen, nu kan man tro att jag skulle dissa foppatofflor, platådojor, gladiatorstövlar eller höstens klumpskor från Acne (se bild) men nej, istället utnämner jag Skopunkten som en klar tredjeplatsare.
Det mesta i denna Lidlliknande ’Din Sko-look alike’ lågpriskedja går att klassa som vulgärt, groteskt och vedervärdigt, köp tre betala för två – det erbjudandet är lika attraktivt som Kapp Ahls och Lindexs köp tre smaklösa t-shirtar och betala för två. Billiga modeller i kombination med dålig kvalitet med… förstås, som det alltid finns i dessa sammanhang ett å annat ljuvligt undantag.
Andra rätt fula saker är haremsbyxor (förstod mig aldrig på dem ens när det begav sig), magväska (jodå himlars praktiskt men fasansfullt fult), bälte i midjan på runda kroppar (fult), för små kläder i allmänhet (jättefult), tröjor med en massa skräpig strass (känns Ålandsfärja), nageldekorationer (känns dålig smak), stringtrosor (vad sjutton är det för gubbsjuk man (för det måste varit en man) som uppfann denna lilla trasa från början???, det är inte snyggt, inte sexigt och definitivt inte skönt)
Nåja, jag är bättre på att dissa än att hissa och jag vet inte alltid vad jag pratar om, men jag vet att jag oftast har rätt!

Vidsynt
/Carina

7 kommentarer:

 1. Tsss. Klart jag förlåter dig- du har ju helt uppenbart fått nåt hårt i skallen eftersom du inte inser träskostövlars skönhet:-P

  SvaraRadera
 2. Skorna på bilden måste ju helt klart vara dom fulaste skor jag nånsin sett!När det gäller det mesta så håller jag med dig. Träskostövlar är en styggelse;) Kram

  SvaraRadera
 3. *asg*...nu är hon på g igen =)

  Träskostövlar är kanonsnyggt, jag skulle inte säga nej till ett par swedish hasbeens.

  Stringtrosor är fullständigt nödvändigt ty det finns inget fulare än när man ser troskanten under byxor/tights etc. Enda alternativet är inga trosor alls.

  Foppatofflor däremot är fruktansvärda och sen vet jag väl inte hur du kan dissa vissa skor men inte ta med Uggs på listan. Det finns väl inget vackert i ett par uggs. Ja, må så vara att de är varma och sköna men nu var det väl fulhet som diskuterades. *hihi*

  Visst är det väl tur att smaken är som baken, tänk om alla skulle klä sig på samma sätt som en själv. Det vore ju bara sååååå tråkigt.

  Dessutom måste man säga att modet är mer tolerant än när jag var ung. Då var det bara en längd på kjolen som gällde och var det spetsiga skor som var inne så fanns det bara spetsiga skor i skobutiken.

  I dag finns det ett enormt utbud av kjolar i olika längder och likaså med skor, det står var och en fritt att välja. Wunderbar! =)

  Skopunkten tycker jag är en bra affär, vi har hade den i Borlänge när jag bodde där och har köpt mycket bra skor där. Då fanns det många olika märken och riktig kvalitet med skinn.

  Esmes vinterskor, (2 par) är köpta där för andra året i rad och förra årets har jag sålt på Tradera precis så jag har fått tillbaka en slant. Skopunkten är väl liksom lite som Ullared och det gillar ju du.

  Nu kommer F tillbaka från att ha skjutsat Esme till dagis så nu ska jag dricka lite kaffe med honom. Ha nu så kul på middagen i dag!

  Kraaaaaaaaam

  PS. Skorna på bilden hade aldrig hamnat på mina fötter heller. DS.

  SvaraRadera
 4. Fy fasiken vad grymt fula skor. Aldrig jag hade satt dem på mig. Men trätollor på sommaren ala Calou - i lajk. :)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Haha, tänker på taxklackar om man ser ut som mig, liten och rund, ingen hit.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 6. HAHAHA! Fy fasen vilket kul inlägg! Jag håller med om mycket men inte allt. Dock var det en njutning att läsa! :-)

  SvaraRadera
 7. Vilket rligt inlägg! Jag snubblade över det nu och höll på att skratta ihjäl mig!

  SvaraRadera