CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 6 oktober 2010

The 'OM's' in action

Efter att ha surfat runt bland en herrejisses massa Odd Molly bloggar sitter jag nu här och funderar.
Jag har insupit atmosfären från flashiga butiker, goa små snittar och bubblande skumpa, de ser ut att ha haft det kul… de där tjejerna…
Bittert tittar jag på mitt tomma kontoutdrag och tänker, nästa gång – då kanske jag får den äran, eller snarare får den möjligheten?!?
I denna frosseri av Odd Mollyshopping så ploppar det upp små tankar.
Jag funderar för mig själv, hur många plagg blev inte inköpta fast man ’egentligen’ inte hade råd, hur många av dessa fans köpte den där extra tunikan för ’det var ändå så bra rabatt’ och ’alla sa ju att den var sååå snygg’.
Hur många av alla deltagare sitter nu hemma och har ågren för att det drog iväg något mer pengar än vad man hade räknat med, hur många kommer att leva på pannkaka resten av året, jag menar – vi pratar inte några 49:kronors plagg här.
Jag behöver inte gå så långt för att finna ett bra exempel, jag hade säkerligen fallit tillföga för grupptrycket, jag hade garanterat blivit så pass smickrad av goa kommentarer, vänliga komplimanger ’den där bara måste du ha’ och ’den där sitter helt perfekt på dig’.
Klart man inte vill ’svika’ sina vänner och dissa deras åsikter genom att säga ’nej’.
Nu säger jag inte ATT det var så här, jag bara spekulerar och ventilerar lite funderingr och åsikter.
Är övertygad om att det finns de som hävdar motsatsen, att inköp var välplanerade och att vuxna människor inte påverkas av andras åsikter (förmodligen samma som tror på Tomten) å andra sidan tror jag heller inte att någon öppet skulle erkänna att man ’shoppade loss’ lite 'too mutch', i alla fall inte för maken ;)
Och slutligen, jag dömer ingen, för min del får alla shoppa bäst de vill, vad jag gör är att jag delger er de ’små’ frågeställningar och grubblerier som virvlar upp i min annars rätt avtrubbade hjärna.

Att arrangörerna gjorde ett bra jobb, att man hade dööö kul, fantastiskt trevligt och träffade underbara människor råder det däremot ingen tvekan om.

Tänkaren
/Carina Sokrates

10 kommentarer:

 1. Jag tror att det är lätt att få det intrycket från träffen. Men jag tyckte faktiskt att många handlade mindre än jag trodde de skulle göra.
  Glöm inte att vi var drygt 30 stycken och det känns nog mer på bloggarna än man kan tro.

  Men jag vet ju inte säkert. Det kanske finns någon som ångrar sig och tycker att det känns jobbigt nu. Jag hoppas ju inte det utan vill att alla ska vara glada med vad de hade köpt.

  Kram från V

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg från en som är en urusel gruppshoppare, jag köper aldrig något när jag har för många i sällskap. Dessutom är jag ingen riktig Mollytjej/kvinna, det kan gå veckor utan att jag använder märket. Fast visst verkade de ha trevligt, tjejerna. Tack för awarden, jag återkommer med denna lite senare på min blogg.

  SvaraRadera
 3. Jag hade gjort det- utan tvekan!! Jag har noll koll i såna sammanhang, jag hade utan problem kvalat in som Credit Card Crasher of the Year! Lättpåverkad: jajamensan! Men så var jag ju inte bjuden heller, så vi får helt enkelt inse att det var brudar med koll som shoppade loss den här gången=)

  Tack, tack, TACK för att du gillar min frisyr!! Jodå, den ser faktiskt ut sådär- lite som ett marsvin som stoppat fingrarna i kontakten? I like it=)*men jag trodde jag var ensam om det? Dr Evil brukar mest, sen jag skaffade den frisyren, titta på mig med outsäglig ömhet, lite sådär "jaja lilla gumman, jag älskar dig oavsett hur du ser ut"*

  SvaraRadera
 4. Jag räcker upp handen och erkänner att det blev mer shoppat än jag tänkt. Hade sålt av lite för att finansiera drömplagget, the disktrasa. Sedan blev det en tunika, sn sjal, handledsvärmare och strumpor. Dock inget jag har ångest över att jag köpte. Tvärtom faktiskt! Och inget som jag kände att jag inte valde själv, den här tanten är inte så lättpåverkad trots allt... :o)
  Jag har mer ångest för de plagg som hänger i garderoben och som aldrig används... Därav att jag är i rensartagen idag.
  See you darling!

  SvaraRadera
 5. Nu var jag inte på träffen...men jag känner ändå att jag måste lägga in lite ved i brasan rent allmänt!!

  Oavsett hur, vad eller varför (för hur mycket) någon shoppar åt det ena eller andra hållet skulle jag själv aldrig orka tänka varför? Jag har nog att hålla reda på mig och de mina.

  För mig är ekvationen väldigt lätt, vill man shoppa, handla eller lägga (mycket) pengar på något speciellt får man jobba mycket/mer för det.

  När andra tar helg eller semester jobbar jag själv mer än heltid. Jag skäms inte för varken det eller mitt shoppande, jag tycker jag är värd det jag shoppar.

  Vi vet ju aldrig vilka personer som har 2 miljoner på banken, en triss vinst i fickan (vinkar med handen) eller värsta arvet. Lika lite som vi vet vad som försigår i andra huvuden.

  Hur andras ekonomi ser ut, vad andra äter (pankaka eller gröt, jag gillar förresten havregrynsgröt...) till middag är helt upp till var och en anser jag.

  Jag förstår att du kanske tänker högt, men man får väl förutsätta att det är tänkande människor med egen vilja som gör som dom vill.

  Jag tror inte de är så lättpåverkade som det kan tyckas vid en första anblick, många skriver sina bloggar för att roa, oroa eller provocera...

  Sanningen blir lätt som att stå med en fot i varmvatten och en i kallvatten ;0) man får då ljummet vatten skulle vissa säga...


  ~Ingrid

  SvaraRadera
 6. Hallå trollet!

  Ser att du är söt i en av mina favvotröjor (ja jag har också en). ;-)

  Jag är såååå avis på alla tjejerna som varit på Mollymöte och nästa gång måste vi vara med. Jag vill också skratta och fnissa och klämma på kläder.

  Tror nog det är en hel del som köpte mer än nödvändigt men det är inget som oroar mig, jag är ingen som faller för grupptryck. *hehe*

  Har man inga pengar kan man i alla fall inte shoppa, efter helgen blir det ett ryck på Tradera igen så jag får ihop lite slantar. Pengar är ju runda och till för att rulla.

  Har lite idéer till banner men orkar inte skriva och förklara, ring när du får tid att snicksnacka.

  Har inte hunnit prata med Johanna om ändring men ska försöka ringa henne i kväll, får jag bara tag på henne så bör det gå snabbt att fixa.

  Ja nu blev det mycket tjötande härifrån....nu ska jag äta lite gröt *haha* så jag har råd att shoppa en bok på loppis i helgen. ;-)

  Kraaaaaaaaam

  SvaraRadera
 7. Jag handlade rätt kontrollerat faktist! Hade kollat upp vad som fanns var osv. Gjorde av med mindre pengar än väntat faktist. Dessutom är jag av åsikten att cash is king, då har jag järnkoll på när det är tomt i börsen. Men visst fan rullade kulorna, det får jag erkänna;) Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja jag handlade mer än vad som var tänkt...OCH visst faller jag för "grupptrycket" men det var jäkligt kul och det händer ju inte för ofta så det känns rätt så ok ändå ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Här handlades det också en hel del faktiskt, det mesta var genomtänkt, men på Freeport vet man ju aldrig vilket utbud som finns, och den här gången råkade utbudet falla mig rätt mycket i smaken, så då passade jag på + att jag aldrig är där annars. Är superglad över alla mina "kap".

  Tycker det är trevligt med andras kommentarer om ifall man passar eller inte passar i ett plagg i det här fallet, då alla är likasinnade och jag annars nästan alltid shoppar ensam i brist på likasinnade. Så för mig var det mer en kick än något som drev mig till hejdlös shopping.

  Vet inte om det var annorlunda för någon annan....

  Det var en fantastiskt trevlig helg, full av värme (ja, inte vädret dock), men alla härliga tjejer! Häng på nästa gång vettja! Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Hallå Ladys!
  Jättekul med en sån stor respons på mitt inlägg :)
  Kul att läsa era tankar och åsikter, vill verkligen (åter igen) förtydliga att man för min del får shoppa hur jädrans mycket man vill och hur man finansierar sina inköp struntar jag högaktningsfullt i å det var inte fenomenet shopping för eget kapital som jag funderade över heller.
  Nej, min tanke var mer att blotta risken att man handlade över sina tillgångar, jag själv är nämligen ett strålande exempel på det.

  Så, vad alla än säger och tycker tror jag att det finns någon som sannolikt har ett uns av dåligt samvete för att kreditkortet användes någon gång för mycket (vilket det finns några som också erkänner, fast jisses så pretentiöst det låter med erkänna!!!, berättat om låter bättre).
  Jag dömer inte och säger inte att jag har rätt bara att möjligheten/risken finns.
  Å japp – jag har uppenbarligen inget vettigare för mig än att klura över dessa världsliga saker ;)

  Shoppoholicen
  /Carina

  SvaraRadera