CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 17 december 2010

Älskar julen...

Jag älskar traditioner, allra helst de som hör julen till.
Börjar planera juldekorationerna i oktober och filar på glittret i november och veckan före advent är julstjärnorna upphängda, stakarna på plats och tomtarna står på parad.
Jag drömmer om allt juligt jag ska göra om hur trivsamt vi ska ha det, allt jag ska hinna och allt jag ska köpa.
Gå på julkonserter, julmarknader. Bjuda in till glöggafton. Skapa personliga julkort och göra vackra paket.
Helst skulle jag vilja bo i ett stort sekelskifteshus ute på landet med spröjsade fönster, stora kakelugnar inrett i en makalös härlig shabby chic stil.
Ett hus som alltid är välstädat med rum för alla och överfulla skafferier med allehanda läckerheter.
I detta hus är alla glada och snälla, fred råder och vi leker juliga lekar där alla vinner och förenas i ett gigantiskt stort julkramkalas.
För min inre syn ser jag hur alla besökares ansikten spricker upp i varma goda leenden över önskade klappar och fantastiska julgotter.
Utanför fönstren vräker den juliga snön ner, jag är smal och vacker, den utsökta Odd Mollydressen sitter som gjuten, håret böljar sig glänsande sig ner på ryggen och jag blixtrar av ett bländande leende till mina gäster. På radion spelas Bing Crosbys White Christmas om och om igen och julen är fulländad.
Jag sätter mig ner och blickar ut över den församlade skaran och det vackra hemmet. Jag njuter.
Men så kommer verkligheten ikapp mitt dagdrömmeri och bara en bråkdel av alla önskningar infrias (definitivt inte den om smal och böljande hårfall).
Trots att det alltid blir väldigt bra och mysfaktorn hög lurar en känsla av besvikelse i bakhuvudet.
Vad var det jag missade, vad kunde jag gjort bättre, vad var det jag glömde och blev alla så nöjda som de sa?
Det är så typiskt mig.
Att se allt det där som ’nog inte var så bra’ istället för allt som var ’helt perfekt’.
Samlar tankarna och konstaterar att det är de som är hela felet – jag ser alltid det jag inte kan /det som inte blev så bra istället för de saker jag är bra på.
Jag önskar mig i julklapp en säck med saker som jag är bra på och saker som jag vågar tro att jag är bra på.

God Jul
/Carina

5 kommentarer:

 1. Haha...du måste ha mer julångest än vad jag har ;-)

  Det blir en jul i år också oavsett vet du.....


  Största kramen

  SvaraRadera
 2. Jag ÄLSKAR julen! Förra året fick jag ingen julkänsla alls :S Inte ens hemma hos mormor och morfar där vi alltid firar jul, och har gjort sedan jag var en liten skrutt. Men detta året har jag julkänsla i överflöd och har gått barserk där hemma :D KRAM <3

  SvaraRadera
 3. Haha...gud vad jag känner igen det där. Man får vara glad om man kan ha något av det. I år har verkligen julkänslan infunnit sig här hemma. Har inte haft den på ett par år nu men jag tror att barnen bidrar till stor del. Man vill ha de ska ha såna jular man själv hade som liten.

  Släpp kraven! Jag är övertygad om att din jul kommer bli toppen. (oavsett sekelskifteshus och böljande hår)Du verkar ha en fantastisk man, fina barn, härliga vänner och Odd Molly-dressen kommer att sitta som gjuten på dig du snygga kvinna.

  kram

  SvaraRadera
 4. Herregud människa vilka krav du ställer på dig själv! Jag har släppt ALLA krav i år och bara flyter med. Längtar till och med till jul för första gången på flera år! Kram

  SvaraRadera
 5. Det låter precis som min juldröm! Den där känslan av besvikelse tror jag beror på att man har så höga förväntningar att det är omöjligt att infria dem, hur mycket man än försöker. Jag har blivit mycket bättre på att inte bygga upp omöjliga förväntningar och att släppa på en massa krav och måsten. Då blir det plötsligt njutningsfullt att fira jul :)

  Hoppas att du får njuta fullt ut i år. Även om det inte ens liknar drömmen :D

  SvaraRadera