CLE1960 - Instagram å jag liksom!

fredag 17 december 2010

Rapport Barkarby Outlet

Så kan jag ställa mig till den skara av människor som kan sträcka på ryggen och för barnbarnen berätta att jag var där, jag var först (nåja, bland de första i alla fall).
10.52 Sharp parkerar jag bilen på Barkarby Outlets gigantiska parkering.
Noterar att ’med tanke på omständigheterna’ är det ganska få bilar på plats.
Går med snabba taktfasta steg in genom de stora grindarna, slår en blick på klockan för att göra en bedömning om hur lång tid jag har på mig att leta upp butiken eller om jag ska kika på närmsta informationstavla. Skippar tavlan och bestämmer mig för att gå på ’folkmängd’ istället.
Kikar upp till vänster och ser en mindre folksamling. NU talar vi MINDRE folksamling, ett 20-tal hugade spekulanter står i den vindpinade miljön och inväntar dagens stora händelse.
Höjer blicken för att liksom ännu en gång bekräfta att vi är vid Odd Mollybutiken.
Hade på något sätt förväntat mig kölappar, ringlande folkmassor och upprörda känslor.
Alla som var med vid Freeportöppningen har vittnat om kaos, hysteri och galna köpglada intressenter – här var vi snarare ett gäng hängivna entusiaster.
För min del var det å andra sidan helt okej.
Strax innan portarna ska slås upp kliver en person fram ’Hej Carina – det är jag som är Anne’.
Yes Yes Yes, en bloggläsare ger sig till känna, jädrans tusan så häftigt (erbjöd mig självklart på stående fot att köra henne till jobbet efter utförd shopping).
Tänk vad häftigt med detta bloggeri. Jag är fortsatt mållös!

– vad innehöll butiken, fanns där några fynd?
Spontant, svar jag.
Butiken var ungefär lika stor som Freeport (möjligen något större), personalen var många och precis så hjälpsamma som man kan förvänta sig.
Positivt var att de hade väldigt blandade storlekar och modeller, där fanns bl.a. en hel del av Bronte-blusar, Livealot, T-shirts, Kettle cardigans och Nymphar. Priserna var identiska med dem på Freeport, vilket jag sedan tidigare konstaterat är i häftigaste laget för en outlet.
Provade en hel drös med kläder men endast ett plagg fick följa med hem – gissa vilket? (Anne om du läser får du inte vara med och gissa, för du vet ju… å då är det fusk).
Passade på att för första gången prova en Suiteheart minidress. Har inte varit så förtjust i modellen så bestämde mig för att det var dags att prova och skaffa mig en åsikt, menar att man kan inte ha en åsikt om något man inte ens provat (okej, jag vet att jag ibland ’råkar’ ha det, å menar då inte att man kan ha en åsikt om t.ex. droger utan att ha provat – ähh, ni fattar vad jag menar). Minns att jag läst att de var små i storlekarna och sanna mina ord. Jösses så små de var, jag kunde inte knäppa en fyra – förstår att de heter ’Minidress’ (ja ja ja… kilon som jag betade av till sommaren har nu hittat tillbaka till sina gamla platser – suck).
Dessutom fick man som exklusiv och unik välja på en tvål, fotkräm eller läppglans. Damen före mig i kassan, tittade besviket på butiksbiträdet när hon insåg att man inte fick alla tre utan välja (jag valde läppglansen, vilket jag redan har en å dessutom gillar jag egentligen inte de där burkarna som man ska trycka ner fingret i och gegga runt innan man kan applicera på läpparna).

I övrigt var det väl inga sensationer (förutom då att en 4a var för liten… vilket kanske inte (med mitt matintag) kan klassas som någon sensation?!? )
Ex. sensational
/Carina


15 kommentarer:

 1. Oj, så ingen direkt anstormning då med andra ord. Skönt för er som var där. Ser ut att vara en fin butik med bra sorterat i färg (sånt gillar mitt pedantiska jag). Tycker dock också att 30% i en sk outlet är i snålaste laget. Däremot kommer det ju inte hindra mig att ta en sväng dit vid tillfälle. Nu är jag förstås nyfiken på vad du köpte.

  kram

  SvaraRadera
 2. Men vad härligt att få gå i lugn o ro när det är premiär!! Jag gissar att Tenfolden följde med hem?

  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. oj ser ju ut att finnas jättemycket fint! Och nymphdress som jag har letat efter så länge... om man bara bodde i Stockholm! Tycker allt du provade var superfint! Kramar

  SvaraRadera
 4. lånar en bild och länkar hit, hojta om det inte är ok!!!! Kram

  SvaraRadera
 5. Oj så kul att vara först på plats! =O

  Härligt att du fick något med dig hem också. Jag hakar på Bina och gissar på Tenfolden, en ganska skaplig gissning tror jag.

  Ha det nu mysigt över helgen så hörs vi!

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 6. Jaha, ju slapp sova över i sovsäck - det var ju skönt! ;)
  Jag tycker att en outlet ska ha 70% rabatt på allt! MINST! Annars har jag lite svårt för att förstå ordet outlet när det bara är 30-50% rabatt...

  SvaraRadera
 7. Tenfolden tror jag med. den är så fin på dig.
  Ser fler plagg som jag lätt skulle kunna adoptera, varför är det så långt dit?
  Tror ni att freeport har samma sortiment?

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att ni inte var så många. Tycker också priserna är på tok för höga för att vara en outlet! Hmmm gissar på den grå Alpaca long mix cardigan fick följa med. Du har den i rosa och den verkar vara en favvis. Puss

  SvaraRadera
 9. Tack för rapporten! Blir definitivt ett besök där sen, när vet jag inte. :)

  SvaraRadera
 10. Åh äntligen en rapport från Barkaby, gissa om jag varit nyfiken när det bara är 20 min bort. Idag hinner jag dock inte heller dit, vi ska ha julmiddag för våra bästa vänner och här måste det lagas mat. Kanske imorgon...

  Jag gissar att långkoftan med inkamönster fick följa med hem. Den tycker jag är superfin!

  KRAM

  PS. Vågar jag fråga om Drama coat i färgen lila och Melton coat i grått fanns i Barkaby?

  SvaraRadera
 11. Hahaha jag ska inte "gissa" och förstöra allt. Superbra köp och du vet redan att jag är lite avis eftersom den inte fanns någon till mig ;-). Miljoner tack för skjuts tillbaka till jobbet - kapade en timme av den tid jag trodde att jag skulle vara borta. Dessutom smög jag in när alla var på lunch så det var ingen som hade råkoll på hur länge jag varit borta :-)
  Stor kram

  SvaraRadera
 12. Tack för rapporten från Barkarby. Vill åka dit NU! Jag tycker att jag såg MIN (=jag vill ha) jacka på en av dina bilder. Det kanske måste bli en tur dit innan jul. Jag lånar din bild och länkar till din rapport, hojta till om det inte är ok.
  Kramar Affi

  SvaraRadera
 13. Åh, fanns den grå filtkoftan där? Love, love, love!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Spännande, sa absolut ta mig en sväng dit någong gång. Men trist att priserna är lite höga, då är det inte lika kul att köpa från gamla kollektioner. Men bra med en OM outlet i sthlm.

  SvaraRadera
 15. Kul att du varit där och inspekterat ser fint ut!! Inka koftan va jätte fin på dig men tenfolden blev nog köpet.Tycker som många att en outlet ska ha minst 50% rabatt. 30% får man ju då och då erbjudanden om i de flesta butiker.
  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera