CLE1960 - Instagram å jag liksom!

onsdag 15 december 2010

Surdeg

Tvi vale vad skönt.
Tog tag i några riktiga surdegar. Ni vet, sånt som länge legat och stirrat på en, saker som bubblar i skallen när man ska sova och grejer som man liksom aldrig får tiden att räcka till till (ehhh, säger man ’räcka till till’???)
Mail som borde ha besvarat för evigheter sedan – nu är det gjort. Hallelujah!
Varför är det så?
Att vissa saker är så fantastiskt svåra att få gjorda trots att lättnadskänslan när man väl klarat av dem gör att man lyfter flera meter. Så märkligt.
Ofta är det inte ens särskilt svåra saker, det kan bara var så att jag inte vet hur jag ska formulera en sak och då blir den liggandes. Eller något samtal som bär emot att ringa, så blir det ogjort.
Brukar pipa på ’son den yngre’ över att han är oföretagsam. Okej, nu vet ni vart han har ärvt den dåliga egenskapen från.
Ibland får jag inte iväg arbetsansökningar för jag inte vet hur jag ska formulera mig. Jag vill ju att det ska vara så nedrans bra, så bra att arbetsgivaren hurrar och utropar ’henne ska vi ha’ – men så kommer inte orden till mig, känner mig naken och resultatet blir pannkakstårta med extra mycket slabbig sliskig sylt.

Ikväll väntar hurrarop, dock inte för att hylla mina framgångar utan för att brorsan blivit äldre och sonen den yngre likaså (om än om någon vecka).
Nu brått som vanligt!
Å Sebban svarar inte i telefonen, grrrr…
Fasiken
/Carina

7 kommentarer:

 1. Surdegar är aldrig roliga men ack så skönt när de är gjorda. Jag har några här hemma som ska göras. Typ ringa kommunen om dagisplats, begära skatt tillbaka på gammal bil, ringa larmservice. (mycket ringa, man kan tro att jag är telefonskygg vilket kanske iofs stämmer efter lång tid inom serviceyrken). Jag ska nog försöka beta av ett om dagen så är det snart borta.

  Ha en trevlig kväll!

  kram

  SvaraRadera
 2. Surdegar ja, inte roligt men gött när det är gjord.

  Jag var en surdeg själv i dag när jag kommenterade syskon inlägget. Det var inte alls meningen att låta sur, men jag får fortfarande panik när jag tänker på graviditeten.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Även jag blev till en riktig surdeg när jag satt på föredrag och tvingades lyssna på en man vars egen förträfflighet var det enda han pratade om, vansinnigt tröttsamt.
  Gick hem och gjorde rostet bröd och the så nu är det lite bättre.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 4. Ang. din fråga i min blogg... Jag letar efter en större just för att den är för liten ;-) Men bra att du talade om vilken storlek du har, jag behöver nog gå upp till en trea med?
  Ha du någon bild så att jag kan se hur den sitter på?
  Ha det gott i kylan!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Usch ja, ibland är det ett aber att ta tag i vissa saker! Så skönt när det väl är gjort. Skitsnygg i håret är du i dag:) Kram

  SvaraRadera
 6. Hoppas ni hade trevligt igår, fast det tvekar jag inte över.
  Ja, fy jag har också några sådana saker som jag borde ta tag i. Kanske får göra det mellandagarna när jag tänkt vara ledig.....

  SvaraRadera
 7. ->Eva Solid
  Hehe ja rostad bröd smakar betydligt bättre än gamla surdegar - för att inte tala om människor som alltid vet bäst. I alla lägen, det är värsta sorten det...

  SvaraRadera