CLE1960 - Instagram å jag liksom!

måndag 11 oktober 2010

Fem fel!

Såja, då har man vässat pennan rejält...
Efter helgens djupsinnigheter är det dags för lite kreativitet, listor hit och dit men ingen har tagit upp ’Odd Molly som jag aldrig skulle bära’ – nu har livet lärt mig att man aldrig ska säga aldrig och att bollen är rund å allting kan hända.
Men om vi utgår från här och nu kommer nu och här de plagg som ’jag inte förstår mig på’ (nu blir ni impade över mitt diplomatiska sätt att hantera orden va ;)
OBS!!! Innan namnen dyker upp vill jag på alla sätt förtydliga att jag inte vänder mig till någon specifik person och det inte är meningen att dissa någons klädstil, självfallet får alla klä sig som de vill – vilket inte behöver innebära att jag instämmer i smaken. Vill verkligen klargöra att listan är högst personlig och att mina val är mina vilket innebär att ett i mina ögon anskrämligt plagg kan funka på någon annan – så ta det för vad det är och för gudsskull INTE personligt om ditt favvoplagg återfinns här nedan (egentligen…, ska man behöva vara så här övertydlig för att ingen ska känna sig träffad, va??? – suck…)

Jag anser mig vara rätt elastisk i mina tankar runt kläder och hur man kan klä sig.
Gillar folk som sticker ut alá Peter Siepen, Alexander Bard, Tomas di Leva och Caroline af Ugglas (mest män, märkligt) – samtliga har gemensamt att de har ’sitt’ uttryckssätt.
Det dimper då och då ner plagg i Odd Mollydjungeln som jag har något svårt för – 'att alla kan klä sig som det passar betyder inte att alla passar i allt'.
1) Smallville Bloomers
– fy fabian vilket oestetiskt plagg, ledsen… men kan inte tycka att dessa kasslerliknande kortbyxor är snygga någonstans, speciellt inte på normalkorta rätt stabbiga medelålders kvinnoben.
2) Tintarella blouse – hmm, hur tusan tänkte man här, en blus med inbyggd haklapp, dessutom i en rätt oskön färgblandning
3) Lotta Lotta jackan – ooups, nu kliver jag på många tår. Men i stort sett ALLA plagg där knytet är strax under bysten är så osmickrande för figuren att det borde förbjudas (ni som har size zero är undantagna), vill du se bred och frodig ut – köp en Lotta Lotta jacka!
4) Lite blue denim skirt – Odd Mollys gamla jeanskjol var en dunderhit, men vad är detta???. Nej, denna volangprydda fåniga sak med sprunn i mitten passar då inte mig i smaken…
5) 4 continent X-stich blouse
– Okej, här har man en toppenmodell med 4 Continent X-Stitch tunikan, ’om vi tar och kapar den på mitten så att alla bärare ser ut att ha en bulle i ugnen, vad tror ni om det?’, om det tror vi inte, denna kortvariant av x-stichen blev inte något försäljningssuccé å det med all rätt.

Bubblaren i sammanhanget är årets t-shirt #389 Singles 3/4 top.
Såg en bild framifrån å tänkte ’ahh vill ha’, såg en bild bakifrån å tänkte ’är det här ett skämt eller?, vilken vuxen kvinna i världen vill gå med en tryckt glittrig rosett på baken, bara undrar..’den går tvärbort.

Får förmodligen förvänta mig en hagelskur med kommentarer som alla har argument med motsatsen på mina påståenden - se så de e fritt fram.
Vad som är jädrans lyxigt är att detta är min blogg, där mina tankar och åsikter framförs – hur coolt är inte det ;)

Ut med hakan
in med magen

/Carina

Hemska 80-tal, hemska strumpor, alldeles för kort kjol med värsta grymma oversize kavajen...

Röd rosett i håret och matchande röda plastörhängen, så nedrans cool...

11 kommentarer:

  1. Ha ha ha du är ju för härlig - tänker både på "villaldrighapåmejlistan" och 80-talsbilden. Jag har själv några liknande och skrattar alltid hysteriskt när jag bläddrar i gamla album. Dessutom är jag lycklig ägarinna av två par bloomers. Bär dem aldrig synliga utan under vida klänningar som tex Full emb smock dress om det är lite kyligare men inte strumpkallt för de är skitmysiga å mjuka. Listigt va ;-).
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Haha...kul som vanligt =)

    Nu har du lyckats dissa ett av mina absoluta favvomollyplagg nånsin, def på 5 i topplistan.

    Du får gissa vilket? ;-)

    Kram från nån som är ledsen, gubben ringde nyss och talade om att mötet i Gbg på torsdag är inställt. Jag som längtade så att få besöka Freeport och Nordstan. Livet är hårt. *suck*

    SvaraRadera
  3. Haha... Precis som första gången jag fastnade för din rapphet i käften så fastnar jag även idag och lusläser vartenda ord.

    Kram på're!

    //Bina med två par oestetiska kasslerskapande bloomers i garderoben. (apbra om klänningen skulle råka blåsa upp)

    SvaraRadera
  4. Alldeles riktigt gissat, jag har dessutom ett par mörkgrå bloomers och skulle inte tveka att dra på dem för att förlänga nån tunika om det behövdes. Nu händer inte det så ofta då Mollys tunikor alltid är långa som klänningar på mig, kan bero på att jag drar storlek 4 upptill men är normallång för övrigt.

    På tal om kassler så tillhör jag ju generationen som var ung på 80-talet och det har ju hänt att man haft nätstrumpor på sig. *haha*

    Kraaaaaaaaam

    SvaraRadera
  5. Maria/Javabönan - JAAA eller hur - jädrar vad snygg man var!! wohooooooo ;-)

    SvaraRadera
  6. Ljuva 80-talet, I love it:) Dina bilder är underbara. Mina första kasslerskapande bloomers kom med posten i dag...
    Kram

    SvaraRadera
  7. Håller med dig om det mesta utom Lotta Lotta som är jättefin! Ljuvliga 80-talsbilder;) Kram

    SvaraRadera
  8. Väntaväntavänta- rosett kan väl ALDRIG bli fel?? Jag GILLAR rosetter! (Även om jag är helt med på stora delar av listan- förutom Lottan. Sen sydde jag ju en egen variant av jeanskjolen och den gillar jag faktiskt? Men så är jag inte normalkort och stabbig heller... Jag är idiotkort och bred som en lastvagn=)

    SvaraRadera
  9. hahaha ! Du är bara SÅ bra när du skriver !
    Nämen... blooomers är SKITbra ! Dom liksom förvillar lårfettet kan jag tycka ! Å jag ÄR stabbig.... å medelålder ;-) men jag bara älskar dom ;-)
    ( ser ännu värre ut att bara ha strumpbyxor & en något för kort tunika.... bloomersarna fyller liksom på, så man ser lite mer "klädd" ut )
    Men det är en himla tur att vi alla har olika smaker ♥

    Å du är bara för snygg där i domdär spetsstrumpbyxorna ;-)
    Å rosetten är en 10 poängare ♥

    SvaraRadera
  10. Hahaha, jag dör! Det är så härligt när någon sticker ut hakan lite extra. Gällande bloomers var jag tveksam lääänge. Sedan provade jag ett par: och nja, sedan sket jag i att alla säger: "jo, men de är så töjbara så gå ned minst en storlek" och provade i min vanliga storlek och då minsann försvann den värsta liknelsen med en kasslerbit. (Var dock tvungen att kolla med maken om det var ok att gå ut så där eller om han trodde att jag skulle bli haffad av sedlighetsroteln...).
    Vidare i historien: Jo, nu är jag ägare till ett par lååånga bloomers och de är faktiskt riktigt snygga och sköna, om man inte går ned två storlekar och har dem som ett utspänt nät vill säga, utan håller sig till den storlek man är. Och har dem till rätt kläder...

    Rosetten på baken och ryggen på årets velourplagg: nej, tack!

    Lotta Lotta: nej, där håller jag inte med dig. Men man får inte ha en bylsig kjol på sig under för då ser man ut som om man har flera meter extra tyg omkring sig...


    Men som andra sagt: tur att vi tycker olika, hur (trist) skulle det inte se ut annars!

    SvaraRadera
  11. Jag roade mig faktiskt med att goggla fram bilder på alla plagg du nämde och fick i alla fall ett gott skratt;)

    SvaraRadera